Politika

Pogledajte kako je izgledala šetnja princa Čarlsa Kotorom

Tom prilikom će se susresti sa zvaničnicima Crne Gore. Međutim, to neće biti prvi susret princa Čarlsa sa Crnom Gorom, prenosi Radio Kotor.

Još u oktobru 1978. godine britanski prestolonasljednik susreo se u Igalu sa predsjednikom SFRJ Titom, a tokom posjete obišao je kotorski Stari grad.

U ličnoj arhvi tadašnjeg dopisnika TV Titograd iz Boke Kotorske Dušana Davidovića, sačuvane su fotografije kada je princ Čarls u pratnji ambasadora Sulejmana Redžepagića iz Saveznog sekretarijata za inostrane poslove razgledao znamenitosti Kotora.

 

Davidović se sjeća da je grad bio ukrašen zastvama i dekorisan, a brojni Kotorani izašli su na ulice da pozdrave princa Čarlsa. Princ je, navodi Davidović, bio vidno raspoložen i otpozdravljao je građanima.

Tadašnji mediji dali su veliki publicitet posjeti britanskog princa Čarlsa Kotoru.

Princ od Velsa i Vojvotkinja od Kornvola doputovaće u našu zemlju 18. marta, a kako je ranije pisao CdM Crnogorci im već uveliko pripremaju poklone.

Tako će se u rukama članova kraljevske porodice naći i ulje masline staro preko 1.000 godina.

Posjeta kraljevske porodice nije politička, već protokolarna i prijateljska. Osim zvaničnika sa kojima će se, po protokolu, princ Čarls i vojvotkinja Kamila sastati, suština posjete je da kraljevska porodica upozna Crnu Goru kroz ljude koji je predstavljaju na različite načine.

Send this to a friend