Politika

Pogledajte ko je sve bio na proslavi Dana državnosti u Danilovgradu

U Danilovgradu je danas održana centralna proslava povodom Dana ustanka crnogorskog naroda i Dana državnosti Crne Gore, a svečanosti su prisustvovali političari, javne ličnosti i građani.

<<<Crna Gora ne želi tutore i staratelje, nijedna crkva neće pisati zakone<<<

Pogledajte ko je sve bio na ceremoniji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sasa
Gost
Sasa

Feder Bogdanovic u prvom redu.

Pjer
Gost
Pjer

Iskra u Evropu ako bog da

Neo
Gost
Neo

Sve je bilo na nivou, svaka cast, samo dje se nadje ovaj pametnjakovic te je pustio bradu momak premoderni, jos mu je samo kokarda falila, i onakvog ga pustili na dan drzavnosti..
Smrt fasizmu – Sloboda narodu! Nek je vjecna Crna Gora!

Istina lijeci
Gost
Istina lijeci

Njemačka vojna sila, uspostavom civilne vlasti u Crnoj Gori izlazi iz okvira okupatora i javlja se u ulozi anđela mira koji lebdi podjednako nad svim građanima Crne Gore, donoseći im red, mir i odavno željeno spokojstvo… “dolaze u Crnu Goru, ne kao zavojevač, ne kao okupator, već kao prijatelj crnogorskog naroda” u što smo se potpuno uvjerili. Nijedan vojnik nije… Više »

tragikomedija
Gost
tragikomedija

vise dzeparosa na jednom mjestu ne mozes naci.smislice oni elektronski nacin uplate da ne tiskaju vise koverte u dzep.

Istina lijeci
Gost
Istina lijeci

Ekselecijo… Obavezujem se, u ime moga šefa puk. Baja Stanišića, da ću poštovati i izvršavati sve obaveze sa čašću i oficirskim dostojanstvom (!). Može se i treba od mene zahtijevati da ostanem lojalan italijanskim oružanim snagama koje su omogućile meni i mom narodu da se bori i oslobodi jedne grupe bandita – razbojnika i lupeža. Ja i moji drugovi nacionalisti… Više »

Istina lijeci
Gost
Istina lijeci

“spreman sam da se sa dijelom svoga ljudstva i pod njemačkim rukovodstvom, borim na Istoku (SSSR)!”
Major Đurišić

антифашиста
Gost
антифашиста

Помену ли ко да су 41 устанак подигли пуковник Бајо Станишић, пуковник Никола Вујошевић, мајор Ђорђе Лашић, капетан Павле Ђуришић, капетан Јаков Кусовац, капетан Јаков Јововић, капетан Иван Ружић …..

kachawendica
Gost
kachawendica

ja ću

Rašo
Gost
Rašo

Pomenuli bi ih da su poslije ustanka ostali dosledni borbi protiv okupatora. Medjutim iz njima znanog razloga poslije ustanka stadoše rame uz rame sa okupatorom i postadoše izdajnici svoje domovine i svojeg naroda.

Janik
Gost
Janik

To je zbog toga sto je nedjelju dana poslije trinaestog jula zapiceo gradjanski rat jer su komunisti znali da jedino kroz gradjanski rat doci na vlast kad njemacka bude izgubila rat, sto su znali da ce biti pa da u jugoslviji nije opaljen nijedan metak do cetrdesetpete !!! Ima cuvena djilasova izreka da u crnoj gori treba pobiti sve koji… Više »

Zoran Toronto
Gost
Zoran Toronto

@ Raso o cemu ti pricas? Tebe glava sluzi da ti kisa u stomak nepada

Istina lijeci
Gost
Istina lijeci

“Ekselencijo,… molim Vas da pomognete i nagradite nacionalističke, vojnike ovog bataljona, koji su vodili najtežu i najdužu borbu od svih u Crnoj Gori za uništenje komunizma”, a onda patriotski uzvišeno: “Živjeli, Vaša Ekselencijo, i dobro nam došli! Živio kralj i car (!?) Vitorio Emanuele III i kraljica i carica Jelena! Živio Duče – Benito Musolini! Živio plemeniti italijanski narod Major… Više »

Istina lijeci
Gost
Istina lijeci

Vaša Ekselencijo… budite uvjereni da nijednu od krunisanih glava narod ovoga kraja nije dočekivao sa dubljim poštovanjem nego što vas dočekuje…”,
“Dali ste nam oružje i pružili svu vojničku pomoć, bez koje mi ne bi bili u stanju da naš narod oslobodimo (!) od najvećeg zla i napasti koje je imao u svojoj istoriji”
Pukovnik Stanisić
20 oktobar 1942

Istina lijeci
Gost
Istina lijeci

Ekselencijo,… molim Vas da pomognete i nagradite nacionalističke, vojnike ovog bataljona, koji su vodili najtežu i najdužu borbu od svih u Crnoj Gori za uništenje komunizma”, a onda patriotski uzvišeno: “Živjeli, Vaša Ekselencijo, i dobro nam došli! Živio kralj i car (!?) Vitorio Emanuele III i kraljica i carica Jelena! Živio Duče – Benito Musolini! Živio plemeniti italijanski narod Major… Više »

Fileopg
Gost
Fileopg

možda i jesu ali su se brzo prešaltali i nije bitno iz kojih razloga jer za izdaju nema opravdanja.

NBA
Gost
NBA

BRAVO DANILOV-GRADE! SVAKA VAM CAST NA DOCEKU I PROSLAVI! VAZDA SLAVILI,I SRECI SE RADOVALI! SAMO ZDRAVO BIO MILO, SVAKI DAN SMO SVE BOLJI I BRZO STIZEMO DO CILJA! NEKA JE VJECNA CRNA GORA!

Primorci
Gost
Primorci

Sve je lijepo,ali mladi vaterpolisti sjaje!
Puno sreće momci na evropskom prvenstvu!

buzz
Gost
buzz

Kako je lijepo gledati proslave nezavisnosti u srećnim, uređenim državama(Norveška). Svi građani učestvuju, svečanost i radost se osjeća u vazduhu, svi mašu zastavama i oblače nacionalne nošnje. Kraljevska porodica je među narodom. Jednako tužno je isto gledati u državama zarobljenim od totalitarnih režima, obično se malobrojna klika “odabranih” neđe okupi i učestvuje u pažljivo osmišljenoj koreografiji, namrčenih, prijetećih lica, zgrčenih… Više »

Mornar
Gost
Mornar

Izvini, danas je Dan Republike

mneu15
Gost
mneu15

Poz za kadetsku vaterpolo reprezentaciju. Da je večna……

Bjelopoljac
Gost
Bjelopoljac

Kad cete doci u Bijelo Polje i kod nas nista ne radi.
Rodili se za proslave.

Darinka Brnovic
Gost
Darinka Brnovic

Svaka cas to je crna gora

veki
Gost
veki

vozali se starim ili novim putem do Danilovgrada

Mina
Gost
Mina

Mnogo vazna vijest.Koga briga za to?

Cuca
Gost
Cuca

Mozda tebe nije MINA niti me ti interesujes. Ali sve generacije iz moje familije (iz Katunske nahije ) su ginule i desetkovane za Crnu Goru. Isli su i u Ameriku i vracali se da brane “Cast i slobodu ” Crne Gote. Zato je mene bitno i mojim dragim Crnogorcima bilo koje vjere i nacije da znaju da je ovo praznik… Više »

Mina
Gost
Mina

Svaka cast tvojim precima,ali se ti upitaj da li cast zasluzuju ovi koji su poharali Crnu Goru,ovi koji su od nje napravilu privatnu drzavu?Sve ideale NOR a su oni pogazali.Komunisticka vlast su promijenili na uluci,ponizilu te casne ljyde,i sad slave one vrijednosti koje su prethodnici iznjedrili.Ne vjerujem im nista.

Cuca
Gost
Cuca

Ko si ti koja da dajes kvalifikacije. To nijesi zasluzna da imas pasos ove drzave i da u njoj zivis.

Mina
Gost
Mina

Sreca ,pa te niko ne pita nizasto.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Mina, završeni su ti Parovi. Što ćeš sad, mrčila se?

Mina
Gost
Mina

O cemu ova prica?

rijaliti open
Gost
rijaliti open

znam, zadruga zavrsena, muka je to

Istina lijeci
Gost
Istina lijeci

Četnicima sigurno nije, ostalima koji ostaviše kosti po brdima jeste,.Ovo je dan kad se sjetimo naših đedova i onoga sto su prošli da nam vrate bar status republike u novoj državi.

Mefisto autofek
Gost
Mefisto autofek

Lijep, svečarski događaj, dostojan datuma koji slavi.
Da si vječna Crna Goro!

Dokoljenko
Gost
Dokoljenko

Vise je bjelopavlica juce bilo na sinjavinu.

HN-CG
Gost
HN-CG

Ajde ne mlati,da je srece i oni su trebali doc na proslavu.Sta vam sada smeta i 13.jul.

Mornar
Gost
Mornar

U pravu si, tada nije bilo vazno ko je ko dok su se borili za slobodu zemlje…Ovo treba da bude praznik svih gradjana i da se ponosimo njime.

Dokoljenko
Gost
Dokoljenko

Meni ne smetaju ni ovi u danilovgradu ali ni oni na sinjavini, jedno smo !!!

Cuca
Gost
Cuca

U ono vrijeme knjaza i kralja Nikole nijeste se zivi smijeli cut a ne demonstrirat. A koji bi vojsku , ako ne svoju pustili da vjezba? Ufatio vas je neki virus od DF pa ste se osokolili . Polakote i dobro razmislite.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

U vrijeme kralja Nikole svi smo bili Srbi

Crnogorski oro
Gost
Crnogorski oro

Stara lazna izgovaras NAJVECU LAZ.
Oni koji sebe zovu srbima ( a Crnogorci su) proizvod su CUVENE FLOSKULE Sava Fatica : Od danas vise nema Crnogoraca OD DANAS smo svi srbi. 1918.
Eto, ” od danas” ste srbi. Nije ih prijr bilo odje sem u sporadicnim slucajevima, a vi mislite sto vam je volja

Dokoljenko
Gost
Dokoljenko

Nikola je na kraju ispao karikatura i od knjaza i od kralja, nije znao st cini, famelja ga je nagrdila !!!

Radnik
Gost
Radnik

A sto usput ne pogledase koje firme rade,nego je bitna proslava,ko da smo mi radnici niza klasa,mi nemamo prava na slobodn dan.

Cijanid
Gost
Cijanid

Državu moraju da poštuju svi građani iako država ne poštuje te iste građane…

Mićo
Gost
Mićo

Da je Vječna!

Radosav
Gost
Radosav

E vala malo naroda, manje nego na one proteste odupri se sto organizuje dzemal perovic !!!!

Send this to a friend