Politika

Pokret Odupri se-97.000: Knežević je od početka pokušavao da preuzme proteste

Iz Pokreta Odupri se-97.000 saopštili su da je tajkun Duško Knežević od početka pokušavao da preuzmet proteste ovog pokreta.

Iz pokreta su reagovali su na Kneževićev komentar da je lider pomenutog pokreta Džemal Perović zaboravio da je on podržavao proteste, navodeći da je ta izjava samo nastavak žestoke kampanje koju Knežević vodi protiv njih.

<<<Knežević: Džemo je zaboravio da sam podržavao proteste<<<

“Za razliku od vas, uopšte nijesmo neprijatno iznenađeni izjavom u kojoj vrijeđate ne samo g-dina Perovića, nego sve organizatore protesta “Odupri se – 97.000″. Vi se sjećate, ali javnosti radi da ponovimo: Vaši napadi na nas počeli su još onog trenutka kad je broj građana koji na Ulici traže slobodu i pravdu prvi put prešao 10.000. Ćutali smo sve ovo vrijeme samo zato što smo poštovali vaš trud da iznesete što više dokaza o nedjelima autokratske i korumpirane vlasti koju ste podržavali sve dok nije udarila i na vas”, kažu iz pokreta.

Iz Pokreta su podsjetili da su početkom marta učtivo zamolili Kneževića da ne prisvajate proteste i da ih ne zloupotrebljava u obračunu sa doskorašnjim prijateljima.

“Tačno je, povod za naš prvi protest bio je snimak na kojem se vidi i čuje kako “Migo Stijepović uzima 97.500 eura za prljavu kampanju i kupovinu glasova u Zeti”. Ali, taj novac “za prljavu kampanju i kupovinu glasova” dali ste Vi. Sami ste to objelodanili i time ukinuli svaku mogućnost saradnje sa pokretom “Odupri se”. Korupcija je, kao što dobro znate, jedan od suštinskih uzroka nezadovoljstva građana koji protestuju na Ulici, zato je vaše očekivanje da im se obratite sa bine bilo potpuno neprikladno. Više je nego licemjerno vaše naglašavanje navodne podrške protestima čije organizatore nazivate “samo formalnima”. Ko uopšte može povjerovati da podržavate one koje optužujete da su odustali od zahtjeva za ostavku predsjednika države, iako je taj zahtjev naglašen na svakom protestu i na početku Sporazuma sa opozicijom”, navode iz pokreta.

Takođe Kneževića su pitali kako je to mislio da sarađuje sa organizatorima protesta koji “jure fotelje” i rade “pod uticajem DB-a”?

“Prvog među njima, pritom, nazivate “Džemo”, i to u zemlji čija je propast započela upravo međunacionalnom mržnjom. Prije nego što se drugi put poslužite takvim metodom, bilo bi dobro da se prisjetite kakvim je režimima najbliža Vaša poruka kako “proteste ne može da vodi Džemal, već samo Crnogorac snažan poput Mila”. Suviše su duboke razlike među nama, ne samo po tome što mi ne mislimo da jedino Crnogorci mogu da vode Crnu Goru, da bismo se našli na istom protestu. Na kraju, gospodine Kneževiću, nešto o Vašoj tvrdnji kako ste dali “najveći doprinos rušenju Mila Đukanovića”. Naš doprinos tom cilju jeste skroman, ali smo ponosni i na to malo što smo učinili, ne samo tokom protesta, nego i prethodnih decenija. Ostavljamo Vam da razmislite možete li se ponositi time što ste u opstanak njegovog režima, po sopstvenom priznanju, uložili milione eura. Želimo Vam uspjeh u organizaciji protesta “Do slobode”, poručuju Kneževiću iz okreta.

47

avatar
1000
40
7
0
 
43
Vojislav ..oblandaTiramisuexpert123ines23
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vojislav ..
Gost
Vojislav ..

Blizi se kraj ovoj paradi, ko je zaradio, zaradio je. Samo mi je zao nekolicine gradjana koji su iskreno vjerovali u namjere opozicije.

oblanda
Gost
oblanda

Da nije bilo Knezevica ne bi bilo ni vas. Dzabe se perete od odbjeglog tajkuna.

Tiramisu
Gost
Tiramisu

Ima li jos ko da se pojavi pa da organizuje protest? Ovo je vise smijesno postalo, da legitimno pravo gradjana da svoju volju iskazu putem protesta koriste kriminalci, politicke partije i ko zna kakve jos grupacije.

expert123
Gost
expert123

Di Keju bi organizatori protesta posluzili kao paravan za ublazavanje polozaja u kojem se trenutno nalazi.Osjeca se kao neko ko je odbacen i ostavljen da se sam snalazi u narednom periodu. Bice zanimljivo pratiti kako ce se ova situacija odvijati u narednih nekoliko nedjelja ili mjeseci.

ines23
Gost
ines23

Posvadjali su vas interesi a ne to ko ce kome uzeti proteste, jer tu nema sta da se uzima, kad ljudi nema!

Vitinka
Gost
Vitinka

Sad je DF stao uz Knezevica, znaci da vi polako ispadate iz igre za uzimanje pare od protesta!

oliver14
Gost
oliver14

Znaci doslo je do svadji izmedju Knezevica i ovih iz pokreta Odupri se, bice da ih je DiKej zeznuo za pare nije im uplatio i od tad nema ljubavi medju njima.

Kosta
Gost
Kosta

Svi ste vi isti, samo gledate vasu korist i nista drugo.

goran1978
Gost
goran1978

E pogledajte narode ovima sad price i Knezevicu, pa odje se ne zna ko pije ko placa! Kao djeca ona kad se izmedju sebe svadjaju, a poenta je da su zajedno i ovo iz pokreta i DiKej sudjelovali u protestima, neko je pukla tikva izmedju njih pa zato sad ovako pricaju.

Velimir
Gost
Velimir

Svaki put me stomak zaboli kad čitam vaše laži!

Anka
Gost
Anka

Pa taman vam samo on fali u toj druzini

Trebjesa
Gost
Trebjesa

Preuzeo ili ne dobar vam je bio kad vam je slao pare.

sinan
Gost
sinan

Sve, ali vi i oni performansi pa ono ni u pozorište nema i samo organizatori prisustvuju nedje nema nijednog gradjanina

cikotic
Gost
cikotic

H0ahahahahahah prestao je putuju i cirkus da pravi performans jer im nijedan gradjani na iste ne dolazi…

almir
Gost
almir

Preuzeo ih ne preuzeo sve jedno su vam protesti propali shvatili smo da ovo ne radite zbog nas i da nas samo koristite kao paravan da bi se uvalili u fotelje.

Send this to a friend