Politika Poručuju da su to dužni građanima Crne Gore

Pokret Odupri se pozvao potpisnike Sporazuma na sastanak

Pokret Odupri se pozvao je sve potpisnike Sporazuma o budućnosti na zajednički sastanak u srijedu 6. avgusta kako bi se svim građanima pojasnila dešavanja na političkoj sceni.

Sastanak će, kako najavljuju, biti otvoren za medije i direktno prenošen na FB stranici pokreta Odupri se.

„Radi promovisanja dijaloga, kao jednog od demokratskih načela, potpisivanje Sporazuma o budućnosti mora biti ponuđeno i činiocima vlasti: Socijaldemokratama, manjinskim partijama, a zatim i DPS-u. Naravno, njihove potpise ne očekujemo, s obzirom na to da bi tim činom prihvatili svoje ostavke a već su bezbroj puta pokazali da ne posjeduju ni političku ni moralnu vrstu odgovornosti za takav civilizacijski čin, koji je praksa svuda u svijetu. Ipak, dužni smo to učiniti radi svih onih koji su pod prinudom i radi ostvarenja materijalnih interesa na prethodnim izborima dali svoj glas vladajućoj koaliciji, a i sami znaju da ovakva vlast državu vodi ka propasti. Napominjemo da je u ideji „Odupri se“ građanin percipiran kao političko, misleće biće, a ne kao ciljna grupa, glasač, dio biračkog tijela”, kažu u saopštenju.

I dalje smatraju da je ulica jedina slobodna institucija, te da samo ujedinjujući sve strukture društva možemo doći do željenog i nasušno potrebnog cilja – a to je Sloboda, oslobađanje institucija i zaustavljanje pljačke državnih resursa.

“Dušku Markoviću poručujemo da nas nisu majke rađale da bi nam se svijet okretao oko kongresa DPS-a, te da nas ne interesuju njegove nepristojne ponude, već da ćemo mi biti ti koji će postavljati uslove o organizovanju prvih slobodnih izbora u Crnoj Gori, kako smo rekli i ambasadoru EU u Crnoj Gori, gospodinu Oravu. Ti uslovi obuhvataju oslobađanje Javnog servisa, Agencije za sprječavanje korupcije, Vladu građanskog jedinstva i sve ostalo što budemo smatrali bitnim da bi proces izbora bio slobodan, jer ćemo u suprotnom bojkotovati sve vaše i samo vaše izbore. Zvaničnoj parlamentarnoj opoziciji poručujemo da se protiv zla kakvo je DPS ne možemo boriti zlom u sebi, te da će vam građani ponovo pružiti ruku za izvlačenje iz blata u kojem ste se nalazili prije početka protesta i potpisivanja „Sporazuma o budućnosti“, a u koje ste ponovo skliznuli. Očekujemo da ćete se svi odazvati na zajednički sastanak jer je to u ovom trenutku najmanje što ste dužni građanima Crne Gore”, zaključuju iz Pokreta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir1966
Gost
Velimir1966

Bježi jadan,ko si ti nesretnici!?

Nera
Gost
Nera

Koga ovi predstavljaju ?

Fileopg
Gost
Fileopg

prvo, Džemale skim se susrete na putešestviju po Evropi?
Drugo, ko finansira pokret odupri se?
Treće.Da li vam je još najjači adut odbjegli DK sa svojima Lažima.
Četvrto. Ko je sve opozicija poslije najnoviih dešavanja.
Peto, Dali je pozvan SDP….

Vasko
Gost
Vasko

Predstavljate samo sebe lično

Vasko
Gost
Vasko

Zbilja može li ovaj tobošnji pokret sad saopštit građanima one tajne razgovore iz Brisela? Jesu li to dužni? Totalno razočarenje! Fijasko i prevara!

www
Gost
www

Samo nemojte predstavljat građane, molimo vas!

Siniša
Gost
Siniša

eee,,,izvisiste pa daj nekako i i vi da se ugurate dje,,,

www
Gost
www

Ne sprdajte se s građanima!

Send this to a friend