Politika

Policija o incidentu u CEDIS-u: Tužilac će odlučiti da li je bilo prekršaja

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici će se izjasniti da li je u današnjem incidentu na performansu aktivista pokreta Odupri se-97.000 ispred zgrade CEDIS-a u Podgorici bilo elemenata krivičnog djela ili prekršaja, saopšteno je iz Uprave policije.

<<<Aktivisti pokreta Odupri se blokirali 150 ljudi u zgradi CEDIS-a<<<

<<<CEDIS podnio krivičnu prijavu protiv pokreta Odupri se<<<

<<<Odupri se: Nadležni da ispitaju ko je napao naše aktiviste<<<

Iz Uprave policije su istakli da će tužilac uzeti u obzir da ovo javno okupljanje nije neprijavljeno, da je zgrada bila blokirana i da je zaposlenima u CEDIS-u bilo onemogućeno kretanje.

Naveli su da su zaposleni u CEDIS-u A.Lj. (42) i I.V. (39) koji je zaposlen u Elektroprivredi Crne Gore pokušali da izađu iz zgrade CEDIS-a, ali da im aktivisti nijesu dozvolili da bi nakon toga došlo do guranja gdje su povrijeđene dvije aktivistkinje pokreta Odupri se.

Zaposleni su privedeni na razgovor u CB Podgorica kako bi se prikupile informacije o incidentu.

“Prilikom performansa grupa građana je koristila metalne lance i cijevi kojima su onemogućavali ulazak i izlazak iz navedenih prostorija. Osim toga, okupljena grupa građana je pravila tzv. živi lanac kako bi otežavala pristup prostorijama”, ističu iz policije.

Aktivisti pokreta Odupri se – 97.000 blokirali su danas zgradu CEDIS-a, u kojoj se nalazilo 150 zaposlenih koji nisu mogli da izađu iz zgrade.

Iako je jedan od učesnika današnjeg performansa saopštio da su radnici CEDIS-a iz zgrade izašli na zadnji izlaz na te tvrdnje su iz ove kompanije CdM-u kazali da ne postoje dva ulaza/izlaza. Zgrada CEDIS-a bila je blokadi više od sat vremena.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cggeeee
Gost
Cggeeee

Sta bre da se odluci citqva crna gorq je vidjela sta rade ti protestanti
Pa neka sad organizuju proteste ako ih bude 500 svaka im cast posle ove bruke

razocarani
Gost
razocarani

Otvoreni teror.

NBA
Gost
NBA

SAMO IH VI “PUSTITE” DA BAHATE, SJUTRA CE DJE IM “SEF” KAZE! MORAMO LI MI STO RADIMO DA CEKAMO HOCE LI OVI ODUPIRACI DA NAM LANCIMA VEZU VRATA OD USTANOVA DJE RADIMO.I DA NAS PUSTE KUCI KADA JE NJIMA VOLJA! DOKLE VISE!!!!

Fileopg
Gost
Fileopg

kao slučajno ,,odupri se “nije snimilo same ,, Brutalne napade” a skoro cijelo vrijeme su snimali. baš kao slučajno jedino tih dvije tri sekunde ne prikazahu.. Nešto tu smrdi neko debelo laže pokušavajući da optuži ova dva mirna čovjeka koje je isprovocirala grupica plaćenih džabalebaroša. Kakve li su samo psovke demonstranti upućivali čovjeku kojeg je već policija bila odvojila od… Više »

Send this to a friend