Politika

Bošković: Na Sinjajevini neće biti NATO baze

Na Sinjajevini neće biti NATO baze, niti će se uništavati viškovi naoružanja i neeksplodirana ubojna sredstva, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković tokom današnjeg sastanka sa predstavnicima Opštine Kolašin, na čelu sa predsjednikom, Milosavom Batom Bulatovićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Bošković je rekao da će se dva puta godišnje po nekoliko dana, koliko će Vojska koristiti poligon, upotrijebiti manje eksploziva nego što se dnevno koristi za gradnju puta Bar-Boljare

“Ministar je naglasio da je tema vojnog poligona na Sinjajevini često zloupotrebljavana u dnevnopolitičke svrhe, manipulativno i uz mnoštvo dezinformacija, te da se sa čelnicima kolašinske opštine danas po prvi put o poligonu na Sinjajevini otvaraju razgovori lišeni političkih implikacija”, navode u tom resoru.

Teren koji je percipiran za budući vojni poligon zahvata dio planine Sinjajevina na kojem se susrijeću opštinske teritorije Mojkovca, Šavnika i Kolašina, a kompletno je u državnom vlasništvu.

“Mojkovac i Šavnik pozitivno su reagovali na našu inicijativu. Sa bivšim čelnicima Kolašina komuniciralo se otežano. Iako je kompletno zemljište namijenjeno poligonu u državnom vlasništvu, nama je cilj da na ovom projektu radimo zajedno. I zato smo danas tu”, poručio je Bošković, podsjećajući da Ministarstvo i VCG cijeli niz godina traže pogodan lokalitet na teritoriji Crne Gore, a da je ovaj na Sinjajevini jedino rješenje.

Bulatović je kazao da će lokalna samouprava učiniti sve da se izađe u susret potrebama Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore.

“Vojska je subjekt koji donosi dobro svuda gdje se pojavi. Radićemo na tome da naši građani shvate da dolazak vojske i njene aktivnosti mogu donijeti samo bolji životni standard i bolju budućnost”, istakao je predsjednik Opštine Kolašin.

Vojsku, zaključio je Bulatović, percipira kao opštinskog partnera, koji će doprinijeti razvoju cijelog kolašinskog kraja.

Iz Ministarstva dodaju da je Bošković ponudio pomoć VCG za potrebe kolašinske gradske uprave.

“Gosti su iznijeli nekoliko aktuelnih, od sanacije puteva i klizišta, obalne utvrde na rijeci Svinjači, do pomoći u jačanju Službe za zaštitu i spašavanje. Nakon sastanka u Podgorici, ministar i načelnik Generalštaba VCG, brigadni general Dragutin Dakić sa saradnicima obišli su lokalitet budućeg vojnog poligona na Sinjajevini”, naglašavaju u Ministarstvu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nato
Gost
nato

Aerodrom Berane

BG-PG
Gost
BG-PG

A NATO će vas pitati nešto,ako im se bude postavljalo postavite bazu u sred Pg….

Nauka
Gost
Nauka

Takva baza donosi oko 3 milijarde bruto prihoda zemlji domaćinu. Da, uz svježi vazduh uđe i malo muva, što reče Deng Sjaoping, kada je otvarao Kinu prema svijetu. Rezultate Kine vidimo svakodnevno. Stranci odavno nisu izvanjci.

mecka
Gost
mecka

Boskovic je inace poznat da je od rijeci i da nije uz svaku vlast bio. Vjerujemo ti orle

Kalimero
Gost
Kalimero

Orao pao….orao paoo

Soko dolazi
Gost
Soko dolazi

Sam je kriv, sam je kriv!

Mikison
Gost
Mikison

Ma kakvi eksplozivi i te rabote.To ce nasi vojnici da obucavaju nato snage kako se rucno kosi trava .

IvoNATOperverzi
Gost
IvoNATOperverzi

Reče li on da će članstvo u NATO koštati 50 centi svakog Crnogorca?

Njegos
Gost
Njegos

Dje prodje vojnicka cizma tu ni trava ne raste. Pogledajte sto su ucinjeli u Bere. Ajte fino u kasarnu ako necete da sadite sto tamo.

Send this to a friend