Politika

Politika proširenja da bude visoko na agendi nove evropske administracije

Đukanović-Lajčak

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i ministar vanjskih poslova Slovačke Miroslav Lajčak su ocijenili da bi bilo izuzetno važno i za EU i za region da politika proširenja na Zapadni Balkan bude visoko na agendi  nove evropske administracije.

Đukanović je na kraju prvog dana bezbjednosnog foruma GLOBSEC u Bratislavi razgovarao je s potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom, predsjedavajućim OEBS, na radnoj večeri priređenoj u njegovu čast, saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

Navodi se da je Lajčak zahvalio Đukanoviću na učešću na ovom prestižnom skupu, uz zadovoljstvo što će Bratislava biti domaćin i panela o Zapadnom  Balkanu.

Đukanović-Lajčak

Đukanović je između ostalog konstatovao da je to još jedna potvrda posvećenosti prijateljske Slovačke evropskoj perspektivi Crne Gore i regiona u cjelini, što je dodatno izraženo i kroz njenu ulogu predsjedavajućeg OEBS u godini nedavnih izbora za Evropski parlament i promjena koje će uslijediti na vrhu institucija u Briselu.

“Zajednički je izraženo zadovoljstvo rezultatima proevropskih snaga i naglašeno da bi bilo izuzetno važno i za EU i za region da politika proširenja na Zapadni Balkan bude visoko na agendi  nove evropske administracije”, ističe se u saopštenju.

Đukanović i Lajčak su razmijenili mišljenja o kretanjima u regionu, sa akcentom na preostala otvorena pitanja, kao i o procesima u Evropi i na globalnom planu, uz izraženu spremnost za unapređenje inače odličnih bilateralnih odnosa i saradnje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Liberal
Gost
Liberal

Ako se iko razumije u spoljnu politiku onda je to milo koji 30 godina prati desavanja u regionu i evropi

Stefo12
Gost
Stefo12

Ne sumnjam u gospodina predsjednika i njegove odluke nikad ! 🙂

UDBA
Gost
UDBA

Ima jedna pjesma od Crvene jabuke, veli: “Sanjati, ne mogu ti to uskratiti”…

Na minimalcu222
Gost
Na minimalcu222

Bilo bi važno….na žalost i ovaj lajčak a i naš se u EU pitaju za mišljenja koliko lanjski sneg.

Send this to a friend