Politika O POŠTOVANJU DRŽAVNIH SIMBOLA

Poljaci mogu da nauče naše građane da poštuju zastavu Crne Gore

Foto: Dnevne novine

Dok Ministarstvo kulture vodi pravi rat sa onima koji ne poštuju simbole Crne Gore i najavljuje prijave protiv organizatora nedavnih skupova u Herceg Novom i Tuzima, gdje su se održavale manifestacije na kojim su isticani simboli drugih susjednih država bez isticanja simbola Crne Gore, mnogo toga možemo da naučimo od stranaca koji borave u Crnoj Gori, pišu Dnevne novine.

Juče je, naime, grupa turista iz Poljske posjetila Podgoricu, a njihov vodič je nosio zastavu ove države i, naravno, uredno istaknutu, zastavu Crne Gore. Poljaci su, jednostavno ispoštovali crnogorski zakon koji predviđa da se uz isticanje strane zastave mora istaći i simbol Crne Gore.

Poljacima nije sporno da pored svoje istaknu i našu zastavu. Zašto to nama predstavlja problem?

175

avatar
1000
52
123
0
 
129
free samplesDadoMaxim.Markosmne
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
free samples
Gost
free samples

napravite kompromis sa pravoslavnim narodom Crne Gore! Dajte trobojku sa neboplavom bojom u sredini i grbom kralja Nikole pa da vidis kako ce se postovati zastava! Nego nekome je u interesu zarad vlasti da dijeli ovo 350 000 pravoslavnijeh gradjana Crne Gore.
Glavu na panj dajem da se nidje po Crnoj Gori nebi zavijorila srpska trobojka

mne
Gost
mne

Bitno je da srbi imaju zastavu turskog sultana a i himna tamo daleko je melodija jedne stare turske pjesme,vidi se da je 500 godina pod turcima imalo uticaja

Aloalo
Gost
Aloalo

Civilizovan narod.

Maxim.
Gost
Maxim.

Kada država voli svoj narod,onda je lako narodu da zavoli državu i zastavu. Pokažite snagu države na ovakvim slučajevima! Nije problem Milo ,Pero,Janko ,Marko…problem su ovi niži činovnici koji kradu i onda nemaju kredibilitet da bilo što urade! A naravno, nije ih briga ako ne uzmu par hiljada,narod ko šiša

Markos
Gost
Markos

Pojam drzave Crne Gore nema veze sa vlasti…Crna Gora je svih nas podjednako i kakva god se nekome svidjelo to je nas najbolji dom…u citavom svijetu postoje i lopovi i politicke partije i razne nacionalnosti …Dalje dragi Maximi zakljucite sami…

Maxim.
Gost
Maxim.

Slažemo se mi s’ tim svakako, da li ce se složiti ovi što je ne vole? Moramo shvatiti i upozoravati na neke anomalije u pojedinim službama koji rade protivno interesima svih gradjana! Niko nas zavoljeti na silu nece ,to sigurno.

Maxim.
Gost
Maxim.

Evo samo primjer dajemo u Tivtu,gdje gradjani Tivta kao što čitate ovih dana a žive na 20m od plaže NE MOGU ,zabranjeno im je, da se okupaju na plaži. Čitava plaža ispred hotela je pokrivena ležajkama,čitavi hotel može da primi max 70 gostiju a ležajki ima 162 kom.. kao što znamo vlasnik hotela bar 30% plaže mora ostaviti za gradjane.… Više »

Nebitna
Gost
Nebitna

Nema tu ” ko voli ,ko ne voli”. To je Crna Gora,samostalna drzava. Nije Albanija ,nije Srbija,nije Rusija,ni bilo koja druga zemlja. Nismo svi bili za samostalnost ali eto. Simboli jedne drzave moraji da se postuju,kao i jezik. Zasto bi prije par godina imali u sred Podgorice bilbord ispisan na albanskom???Jesu li oni dosli ovamo ili je obrnuto?? Ako vam… Više »

tschugo
Gost
tschugo

interesnatno je da uvijek na ovom portalu samo nailazim na mrznju i podjelu medju narodima u crnoj gori.zasto je to takop?

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

Mi Crnogorci ne umijemo da mrzimo, a ovo je crnogorski portal koji brani od nasrtaja crnogorske vrijednoti. Plasim se da vjeciti mrzitelji u necem sto im narusava njihovu nacionalisticku idilu vide mrznju.

Posrbice/albice
Gost
Posrbice/albice

Najveci problemi za Crnu Goru su u mome imenu.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Problem nastaje što se Albancima gleda kroz prste pa i ostali rade isto iz protesta ,a ne iz nepoštovanja.Kazna za sve ista i sve će biti u redu

Dnevna doza
Gost
Dnevna doza

Koji ostali? Po slavnom nicku koji koristis ti bi trebao da postujes sve crnogorsko bez ikakvih prethodnih pretpostavki.

Petar Petrovic
Gost
Petar Petrovic

Sve je slavno,a i ti dobro znaš ko to ne poštuje da se ne lazemo

Velja gora
Gost
Velja gora

Zato sto se odluke o.nacionalnim simbolima donese konsenzusom, jer se pod nijima u ratu gine i sahranjuje a u.miru veseli i raduje
A ne da nam taster poslanici sa “zasluzenim platama” donose nacionalne simbole nakon sto im u skupstinskom restoranu stignu upustva o upotrebi prstica
Eto zato, da se ne cudite

Podgorica
Gost
Podgorica

Tako se radi kada se nova zastava pravi, ali ovdije je Zastava koja je zadnja zastava Crne Gore, i to je to

Maxim.
Gost
Maxim.

Kada državne službe počnu raditi u korist gradjana a ne misleci samo o svojim interesima ( čast pojedincima,ima i takvih) ,tad ce narod veoma lako zavoljeti zastavu. Kakvih likova ima u pojedinim službama dobro je da je i 30% stanovništva voli. Jer što je država i zastava ako je takvi ( na prvo mjesto nekulturni i neobrazovani) predstavljaju. Komunalnu policiju… Više »

Lobovanje
Gost
Lobovanje

Ovo su alibi price. Drzavni simboli se vole nezavisno od vlasti. To je trenutno a Crna Gora je vjecna.

Maxim.
Gost
Maxim.

Ok.objasnite nam kako ce gradjani koji u Tivtu ne mogu da pridju kupalištu, jer im to državne službe na prvo mjesto komunalna i morsko dobro ne omogucavaju voljeti zastavu? Ispred svoje kuce na javnoj povrsini ,jeste li normalni?

Quaresma7
Gost
Quaresma7

Gospodo, ne mozete na silu nikog natjerati da vole drzavu. Pogotovo kad mu neko konstantno nesto namece ili zabranjuje.

Tarabos
Gost
Tarabos

Vi volite tudju zastavu. Nikad nacu zaboraviti kad su nase rukometasice osvojile evropsko prvenstvo u Beogradu. Odavde su otisle posrbice da navijaju za tudju zemlju a protiv svoje zemlje, a vratili se tuzni iako je njihova zemlja pobijedila tudju zemlju. Pa to je patologija.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Tako je Taraboš. I ona sramna zastava što je bila u Herceg Novom bila je na tribinama u Kombank areni. A pošto smo ih isprašili u polufinalu a Mađarice za bronzu, ovi domaći “srbi”, koji su je iz Novog ponijeli, ostavili su je na tribinama.

Kme
Gost
Kme

U pravu si.Volim tuđu više nego svoju,zato što je tuđa do juče bila moja.

Lobovanje
Gost
Lobovanje

Nasi zlatni orlovi se viju svuda gdje je vazno.

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Zivela Srbija ! 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Miško
Gost
Miško

Živjelo nezavisno Kosovo!

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Vozi Miskooo ! 😄😄

Dado
Gost
Dado

Živjela CRNA GORA 🇲🇪

Neko drugi.
Gost
Neko drugi.

Glupo pitanje” zašto je problem nama” zato što je zastava napravjlena od 40 % stanovništva i ne prikazuje volju svih gradjana Crne Gore.Zato je problem i podržavam sve koji je ne prihvataju ovakvu Zatsvu i Grb.Nema nikakve ljubavi na silu

Medjed
Gost
Medjed

Ovo sam ja htio da napisem,niko nas nije pitao za zastavu i himnu pa ne mozemo ni da je volimo,tek kad u Crnoj Gori uspostave konsezus po tom pitanju krenuce nam na bolje!Zastava i himna treba da budu svih nas i iz srca da se pjevaju a ne pod prijetnjom!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nije ni od 20%

Lobovanje
Gost
Lobovanje

U cemu je problem sa zastavom? Je li to Crnogorska zastava? O cemu se radi? Dalje, da li tekst himne stara Crnogorska pjesma?

Trajko
Gost
Trajko

Niti ova zastava niti ova himna nijesu stare crnogorske, izmijenjeno je oboje, a to je falsifikat.

tschugo
Gost
tschugo

mene nije niko pitao?

Send this to a friend