Politika

Poljska u potpunosti podržava EU integraciju Crne Gore

Pristupanje Crne Gore NATO-u doprinijelo je stabilizaciji regiona, a Poljska će joj pružiti punu podršku u nastavku procesa pristupanja Evropskoj uniji, uključujući i ekspertsku i tehničku pomoć, kazao je ambasador te zemlje u Crnoj Gori, Artur Dmohovski, tokom današnje posjete predsjedniku Vlade, Dušku Markoviću.

Kako je saopšteno iz Vlade, poželjevši dobrodošlicu ambasadoru, Marković je čestitao stotu godišnjicu obnove nezavisnosti koju Poljska obilježava ove godine.

“Obostrano je konstatovano da dvije prijateljske države gaje odlične političke odnose na svim nivoima te da vide prostor za jačanje i produbljivanje ekonomske saradnje na obostranu korist”, ističu u Vladi.

Premijer je izrazio zadovoljstvo prošlogodišnjim rastom broja turista iz Poljske u našoj zemlji, dok je Dmohovski ukazao na očekivani dalji rast nakon što je poljska nacionalna aviokompanija LOT uvela redovnu liniju Varšava – Podgorica.

Marković se zahvalio Dmohovskom na podršci Poljske Crnoj Gori u procesima naših evroatlantskih i evropskih integracija, a ambasador je naglasio da će ta zemlja nastojati da iskoristi svoje učešće u Berlinskom procesu i planirani samit predsjednika vlada jula naredne godine u Poznanju, kako bi doprinijela daljem ekonomskom napretku država našeg regiona.

Send this to a friend