Politika

Popa Markoviću: Institucije moraju postupati u skladu sa pravnim procedurama i nadležnostima

Popa i Marković

Zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković i politički direktor DPS-a Branimir Gvozdenović sastali su se danas sa ambasadorkom EU u Crnoj Gori, Oanom Kristinom Popom, a tema sastanka bila su jučerašnja dešavanja u Skupštini Crne Gore koja su se desila izvan važećih zakonodavnih okvira, saopšteno je iz te partije. Kako navode, imajući u vidu važeći Poslovnik Skupštine Crne Gore, nije postojalo prisustvo većine ukupnog broja poslanika, a time i kvorum za otvaranje sjednice parlamenta niti njenog daljeg održavanja.

“Marković istakao je da u takvim okolnostima, plenarna sjednica nije mogla ni da počne, niti da se održava, odnosno da nije mogao da bude usvojen ni Dnevni red, odnosno zakoni koji su se našli u dopuni Dnevnog reda. U zaključku, Marković je konstatovao da je postupanjem parlamentarne većine izvršeno pravno nasilje, ne samo povredom važećeg Poslovnika Skupštine, već i preuzimanjem nadležnosti Državne izborne komisije, zbog čega će DPS podnijeti pritužbe i prijave kod nadležnih pravosudnih i sudskih organa”, navodi se u saopštenju.

Popa je informisala Markovića i Gvozdenovića da EU pomno prati razvoj političke situacije u Crnoj Gori. Tokom sastanka, ona je istakla da institucije moraju postupati u skladu sa pravnim procedurama i shodno nadležnostima definisanim Ustavom i zakonima.

“Ambasadorka Popa je pozvala sve političke aktere da demonstriraju poštovanje vladavine prava i demokratskih principa kako bi pronašli održivo rješenje za trenutnu političku situaciju kroz dijalog i u duhu uzajamnog poštovanja”, dodaje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gastos
Gost
Gastos

“Institucije moraju postupati u skladu sa pravnim procedurama i nadležnostima”

ili u prevodu “Markovicu, oladi i nemoj da mutis vodu sa DiK-om. Mi priznajemo zakon “

Trut
Gost
Trut

Markoviću svoje si odradio…prihvati poraz ljudski,nemoj kao Medo svaki dan da dosadjuješ javnom mnjenju.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Jasno da podrzava novu vladu

Svoja posla
Gost
Svoja posla

Osim što pratite, valjalo bi nešto i da preduzmete. Ne bi vam bilo prvi put.

Aco
Gost
Aco

Eto tako, DPS nema podsku Evropske unije.

Send this to a friend