Politika

Popović: Glasanje o Ugovoru sa SPC vjerovatno će biti prolongirano

Andrija Popović/ foto: CdM

Lider Liberalne partije (LP) Andrija Popović kazao je kako vjeruje da će u narednih nekoliko dana biti riješen problem u vezi s Temeljnim ugovorom sa SPC, te da su svi na današnjem sastanku u Vladi Crne Gore izrazili dobru volju on bude riješen.

Kako je kazao novinarima nakon sastanka, dobro je što je započet dijalog najodgovornijih ljudi koji su dio parlamentarne većine.

“Vjerujem da će se u narednih nekoliko dana riješiti ovi problemi, svi su izrazili dobru volju da se oni riješe, da stvari koje opterećuju društvo godinama budu izmještene izvan javnog života i javnog interesa Crne Gore, a da teška socio-ekonomska situacija i EU integracije izbiju na prvo mjesto”, rekao je Popović.

Saopštio je kako se nije došlo do usaglašavanja oko toga hoće li se o Temeljnom ugovoru sjutra uopšte glasati: “Sigurno je da će Ugovor sa SPC sjutra biti na Vladi. Nije došlo do usaglašavanja o tome hoće li se o njemu glasati. Vjerovatnije da neće i da će to biti prolongirano za neku drugu priliku”.

“Razočaralo nas je sve da smo ustanovili da članovi vlade, potpredsjednici, nijesu znali ništa o tom dokumentu, nacrtu ugovora sa SPC, da je to iznebuha izašlo pred njih. Zaključak je da nije bilo transparentnosti i da se to mora brzo ispravljati”, istakao je Popović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivan
Gost
Ivan

Slušam ovo o vjeronauci ?! Prije neki dan je tema bila i u srbiji, oni nemaju još u planu, u doglednoj buducnosti, da vjeronauka bude redovan predmet !!! A ovde hoće, mora ustvari po njihovom, ili ????.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Nepostojeći istorijski kontinuitet, pravna eksteritorijalnost i vjeronauka se moraju izbaciti! Ko to ima pravo tuđoj Crkvi da da ono što nema u matičnoj državi i da pogazi istorijski kontinuitet državnosti CG i njene Mitropolije!?

Max
Gost
Max

Mitropolija je dio SPC, sta tu nije jasno?

Bosi prkosi
Gost
Bosi prkosi

Mitropolija nasa je pokrivala cijelu teritoriju Crne GoRe cak od 1912 do ukidanja i Pecku oblast…imovina je bila drzave Crne Gore i vladiku je birao zbor na Cetinju kompletan kler je bio vjeran Crnoj Gori ….a vidji ove sad ….nidje veze …najvisa laz da je cg primorska naslenjica nase Crnogorske Crkve

Mika
Gost
Mika

Kad je dio spc, sto se sve amfilohijevo ugasi, pogazi, smijeniše sve njegove ljude , dje ti je vodja litija , otac gojko čuveni, dokle dodje ? Eto toliko kolko i kako oni gledaju mitropoliju..

Mosa
Gost
Mosa

Razvlacenje, zavlacenje, nista drugo. Za par dana ista prica.

Send this to a friend