Politika

Popović: Imperativ osigurati zaštitu i sigurnost ukrajinskih žena i djece

Foto: Skupština CG

Za vrijeme trajanja Svjetskog ekonomskog foruma Zdenka Popović potpredsjednica Skupštine Crne Gore, sastala se sa Oleksandrom Ustinovom poslanicom Skupštine Ukrajine i izrazila duboko saosjećanje sa ukrajinskim ženama i djecom.

“U teškim vremenima poput onih koje trenutno pogađaju Ukrajinu, imperativ je osigurati zaštitu i sigurnost kako žena tako i djece. Ovaj momenat zahtijeva zajednički napor kako bi se pružila podrška najranjivijim članovima društva”, istakla je Popović.

Organizacije i pojedinci, prema njenim riječima, moraju sarađivati kako bi pružili humanitarnu pomoć, osigurali sigurna skloništa te omogućili pristup osnovnim namirnicama.

“Ovaj angažman nužan je kako bi se stvorilo okruženje u kojem će žene i djeca biti zaštićeni i imati priliku za normalan život usprkos izazovima kroz koje trenutno prolaze”, dodala je Popović.

Iz Skupštine su naveli da Ustinova se zahvalila na riječima podrške ženama i djeci te istakla kako cijeni iskazanu solidarnost.

Naglasila je važnost međunarodne suradnje u pružanju humanitarne pomoći, vjerujući da će zajednički napor doprinijeti stvaranju sigurnijeg okruženja za sve pogođene trenutnom situacijom.

Send this to a friend