Politika

Popović: Ni meni nema skorog puta za Beograd i Srbiju

Andrija Popović

Lider i poslanik Liberalne partije Crne Gore Andrija Popović  komentarišući odnos službenika MUP-a Srbije prema poslanici SDP-a Draginji Vuksanović Stanković na aerodromu Nikola Tesla za Skala Radio kazao je da  se ne nada skorijem putu u Srbiju zbog tretmana koji je namijenjen crnogorskim poslanicima.

Da li će budući putnici, suverenisti iz Crne Gore, isto proći na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu kao poslanica u crnogorskom parlamentu iz redova SDP Draginja Vuksanović?

Hoće li nas zadržavati i pretresati, bez ikakve potrebe, naravno, ukoliko imamo potrebne dokumente i avionsku kartu?

Jesu li to Crnogorci obilježeni?- pitanja su koja je portal Radio Skala postavio Andriji Puri Popoviću, lideru crnogorskih liberala.

“Nevjerovatan je odnos zvanične Srbije prema opozicionoj crnogorskoj poslanici Draginji Vuksanović Stanković, koja je doživjela brojne neprijatnosti na beogradskom aerodromu.
To sve isto čeka i ostale poslanike koji su u crnogorskom parlamentu nedavno podržali Rezoluciju o Srebrenici, a koja čak ni u jednoj riječi nije povezana sa Republikom Srbijom”, mišljenja je Popović.

“Beograd je dugo bio kosmopolitska prijestonica i jedan od najotvorenijih gradova Evrope, ali je danas nedopustiv ovaj politički revanšizam i odnos koji manifestuju kroz ponašanje prema gospođi Vuksanović Stanković i prema Crnoj Gori.

To je odnos zvanične Srbije prema poslanici i on je grubo kršenje građanske slobode i diplomatske kulture, jer je gospođa Draginja nosilac diplomatskog pasoša a takođe predstavlja i nepoštovanje države Crne Gore.

Ovakav odnos dvije prijateljske i susjednem države, koji nanosi ogromne štete građanima i građankama obije države, mora se normalizovati, a najviša odgovornost leži na najvišim državnim funkcionerima, posebno na predsjednicima Vučiću i Đukanoviću”, kazao je Popović.

Na pitanje očekuje li sličnu situaciju i u svom slučaju, budući da je glasan u crnogorskom parlamentu, i da govori javno ono što se ne sviđa zvaničnoj Srbiji, Popović je odgovorio da, na žalost, mnogo voli Beograd i Srbiju ali da ni njemu nema puta u narednom periodu ni u Beograd ni u Srbiju.

„Vjertovatno bih isto prošao kroz sve što je prošla gospođa, poslanica Derginja Vuksanović Stanković. Vjerujem da će razum prevladati i da će brzo doći do neke normalizacije odnosa, ali u ovom trenutku, bez obzira što sam namjeravao skoro da putujem za Beograd, neću poći“, zaključio je Popović za portal Radio Skala.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Erol
Gost
Erol

Ee dragi moji, vi kao da ste pali sa Marsa. Tek sad, odjednom, vidite nesto sto je tu godinama….. Dobrodosli u stvarnost.

Pozdrav
Gost
Pozdrav

Što dalje od Srbijade!
Popoviću puna podrška za Vaš rad!❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Patriota1
Gost
Patriota1

🤣🤣🤣🤣🤣

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Sto ce ovaj u Srbiju?

Nije nego
Gost
Nije nego

Popoviću car si,ali se ništa ne pitaš.

Objasnjenje
Gost
Objasnjenje

Moramo paziti sto pricamo iako smo u pravu.

Dany
Gost
Dany

I ne treba ici kod neprijatelja !!!

Cogito ergo sum
Gost
Cogito ergo sum

Zar ti imas potrebu da ides tamo? Cudi me i Draginja.

Rogi
Gost
Rogi

Ajmo fino svaki dan po tri poslanika po letu dok im se fino ne smuči i sve naravno dokumentovat.

Gold Montenegro
Gost
Gold Montenegro

Pura plivajući ćemo.
Oni ni to.ne mogu.
BRANI BOJE CRNE GORE I TO KAO NEKAD ZLATNI GOLMAN SVIJETA!

Jelena
Gost
Jelena

Andrija, okrenimo se Hrvatskoj !

Ivan
Gost
Ivan

Jelena , pa kad vas poceraju tamo vi bjez u more i vicite , nemoj mene ja sam Crnogorac.

Milo
Gost
Milo

Sto ces ti u srbiju

Ana
Gost
Ana

Popovicu ti onda njeguj i jacaj ljubav na daljinu….

Kurc
Gost
Kurc

Hahaha ONLINE!

Send this to a friend