Politika

Popović pita Abazovića: Šta je sa mitom od 21 milion, dokle ćete da glumite tužioca i sudiju

Andrija Popović

Predsjednik i poslanik Liberalne partije Andrija Popović postaviće poslaničko pitanje potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću da objasni sumnje korupcije na najvišem nivou, za koju je tvrdio da je i sam umiješan, ali i miješanje u posao drugih grana vlasti i stalne prijetnje kritičkim medijima.

“Što Vlada preduzima da se minimalno sanira haotično stanje u oblasti vladavine prava, posebno korupcije na visokom nivou,sa eklatantnim primjerima nerazjašnjenog navodnog nuđenog mita Vama, tada kao poslaniku od 21 miliona eura“, navodi se u pitanju Popovića.

Predsjednik LP pita se i šta je sa glasinama koje iznosi čak i vladajuća većina da je prilikom najvećeg zaduženja u istoriji od 750 miliona eura bilo visoke korucpije, milionskih provizija i tala od strane pojedinih članova Vlade.

Popović se osvrnuo i na stalno miješanje Abazovića u posao tužilaštva i sudstva te najavljivanja hapšenja, blaćenja ljudi koji su kasnije oslobođenji svih optužbi, te se zapitao dokle će se potpredsjednik Vlade miješati u nadležnosti koje mu ne pripadaju i ugrožavati nezavisne grane vlasti za koje se deklarativno bori.

On je naveo da Abazović stalno pokušava da guši medijske slobode, prijeteći medijima, portalima, čak i gašenjem, i to isključivo onih koje procjenjuje da mu nijesu naklonjeni, njemu i njegovoj politici.

“Upravljanje državom koja želi da postane evropska, u punom kapacitetu, podrazumijeva puno poštovanje vladavine prava i ljudskih prava i sloboda, ne dopušta neozbiljnost u javnim istupima, neshvatanje građanskog društva, nepoštovanje medija, nedosljednost u sprovođenju propisa i odluka, nepoznavanje stvarnosti i izruganjivanje prošlosti“, zaključuje Popović u poslaničkom pitanju upućenom Abazoviću.

4

avatar
1000
4
0
0
 
4
CetinjeSvetinjeZoricaTrezvenbrskovo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CetinjeSvetinje
Gost
CetinjeSvetinje

Popoviću SPC nije tradicionalna Crkva u Crnoj Gori već je SPC sluzba okupirala Crnogorske crkve i svetinje od 1918 . Tradicionalna Crkva u Crnoj Gori je Crnogorska preko 500 godina. Pazi što izjavljujes ili si s nama ili sa okupatorima .

Zorica
Gost
Zorica

Biće interesantno čuti odgovore,uz svu viku i mlataranje Abazovića…

Trezven
Gost
Trezven

Bukvalno je sve odgovorio i ovaj jos pita

brskovo
Gost
brskovo

kad su mu rekli da mora tebi dati pola, odmah je odbio….

Send this to a friend