Politika

Popović: Situacija u Kotoru dramatična, 700 zaposlenih ne prima plate, Vlada da reaguje

Andrija Popović

Kotor nema predsjednika Opštine od kada je krajem aprila sa te funkcije smijenjen Vladimir Jokić iz Demokratske Crne Gore. Opština ne funkcioniše, a oko 700 zaposlenih ne prima plate. Sve ovo se dešava uoči ljetnje turističke sezone.

<<<Smijenjen Vladimir Jokić<<<

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović, za CdM kaže da je ovo dramaticna situacija, a da se ne nazire rješenje.

“Ovo je nezabilježeno stanje do sada. Nema vlasti nikakve, anarhija, smijenjeni su ili su podnijeli ostavke gotovo svi lokalni funkcioneri.
Najodgovorniji za ovo stanje su koji imaju najvise odbornika, Demokratska partija socijalista DPS, Demokratski front DF i Demokrate. Najveća odgovornost leži na Vladi koja je trebalo da imenuje Odbor povjerenika.  Oko 700 zaposlenih ne prima plate, desetine hiljada ljudi sa kruzera dolazi u Kotor. Strah me je od blokade”, rekao je Popović za CdM.

On upozorava da treba brzo formirati neku novu većinu u parlamentu, a druga rješenja su na dugom štapu kao što su vanredni lokalni izbori.

“Ovaj Odbor povjerenika koje bi imenovala Vlada je jedno od najboljih rješenja. Ovo je nezabilježena situacija u Crnoj Gori i šire, a nešto se hitno mora uraditi”, zaključio je Popović.

Vladimir Jokić smijenjen je sa funkcije predsjednika Opštine Kotor, 24. aprila, odlučilo je na tadašnoj sjednici 18 odbornika lokalne skupštine.

Podsjetimo, inicijativu za smjenu Jokića pokrenula je Socijaldemokratska partija, inače koalicioni partner vlasti u Kotoru, a predlog su podržale Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate i Hrvatska građanska inicijativa.

Nakon smjene Jokića predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da predsjednika SDP-a Ranka Krivokapića više ne smatraju partnerom ni na jednom nivou.

“Nema te sile koja me može natjerati da sjednem za Krivokapićem stolom sa njim i da se dogovaramo”, poručio je Bečić nakon što je smijenjen Jokić.

M. Dušević

74 Komentara na "Popović: Situacija u Kotoru dramatična, 700 zaposlenih ne prima plate, Vlada da reaguje"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend