Politika

Popović tvrdi: Jelušić zna da nema mandat odbornice u Skupštini opštine Budva

Foto: Skala radio

Odbornica budvanske Skupštine Božena Jelušić nema legitimitet da zastupa koalicionu listu SDP-a, LP-a i URA, jer joj mandat prestao nakon prvih 16 mjeseci od konstituisanja tamošnjeg opštinskog parlamenta, tvrde Andrija Popović, predsjednik Liberalni partije Crne Gore.

On je gostujući u emisiji Skala radija Skalin parapet tvrdio da je Jelušić morala da preda mandat odborniku iz redova SDP-a, još u prvoj polovini 2018. godine, a nakon tog perioda mandat je pripadao LP-u.

“Nažalost, tadašnji predsjednik OO LP-a Budva Blažo Rađenović je napustio Liberalnu partiju i prešao u URU. U Budvi je konstituisan novi Opštinski odbor Liberalne partije koji je naslijedio prava prethodnog. Tako je njegovom odborniku pripalo i 16 mjeseci odborničkog mandata u lokalnom parlamentu. To se nikada nije dogodilo jer Jelušić, šefica budvanskog Građanskog pokreta URA nije željela da realizuje sporazum”, dodaje Popović.

Popović tvrdi da je osvojeni mandat URA, SDP i LP-a, dogovorom podijeljen tako da svaka od ove tri partije ima svoga predstavnika u lokalnom parlamentu u trajanju od 16 mjeseci.

“Dakle, potpuno je jasno da je Jelušić uzurpirala mandat jer je njenih 16 mjeseci odborničkog djelovanja davno isteklo. Posebno je nekorektno da ona odborniku Stevan Džakoviću spočitava vlastitu odluku da sam raspolaže mandatom koji je osvojio ispred Pokreta za promjene a u okviru zajedničke liste Demokratskog fronta. Dakle, Jelušić ne zastupa budvanske liberale i nema odbornički legitimitet. Liberalna partija je zahtijevala od nje da mandat ustupi sljedećem sa liste iz redova LP, ali ona to nije uradila”, kazao je Popović.

Prema njegovim riječima, valjda je to razlog što je Jelušićeva podržala dosadašnju vlast u Budvi i zatražila od odbornika da se, za navodno dobro Budve, sva dešavanja vrate na, kako je kazala, početna podešavanja.

“Njoj je, kao profesorici od ugleda, zasmetala uvredljiva retorika, kako je kazala. Primitivizam kojim se dotaklo dno i užasne uvrede i prijetnje kojima je bio izložen njen kolega odbornik Džaković nije je spriječio da ipak ostane u toj atmosferi i podrži trenutnu vlast u Budvi. Pritom, nijednom nije pomenula da njen mandat nije legitiman i da ona ne govori u ime Liberala kojima je 18 mjeseci otela mandat”, istakao je Popović.

Lider crnogorskih liberala vjeruje da će se institucije sistema Crne Gore pozabaviti dešavanjima u Budvi i da će se morati poštovati volja većine, kao princip demokratije koji važi za čitav svijet.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimus
Gost
Anonimus

Tuzno da profesorica koja sebe drzi za intelektualca glasa za ovakve primitivce!

Kobiljido
Gost
Kobiljido

Posvetise jadan Popovicu svoim Cucama i nasoj 4 nahijskoj ne porobljenoj drzavi to primorje nikad nije ni bilo u sastav 4 nahije do 1918 kad nas Srbalji porobise

Petar
Gost
Petar

To znaci,ako je sve ovo tacno, da je i Bozena – Dzakovic! Ili je hronoloski Stevan -Jelusic!

SinišaS
Gost
SinišaS

Sramno podmetanje Popoviću, očito je profesorica trn u oku.

Janko
Gost
Janko

Podmetanje je vama sve sto vam ne odgovora! Sporozuma je ocito bilo

SinišaS
Gost
SinišaS

Janko, nijeste svjesni koliko ste pokrali i poharali ovu državu,vi DPS, ili jeste? A vi o poštenju, je li…Popović ima mrvice od toga, ali je saučesnik.

Dragan
Gost
Dragan

I ova zena prica o nekom postenju i drzi predavanja a ne da mandat koji je dogovoren da se preda. URA je izgubila svaki Crnogorski i gradjanski glas. Vas sad jedino mogu da podrze ovi sto cjepaju i pale drzavne zastave.

Sefket
Gost
Sefket

Bitno je da ste u Kotor prodali glas za sendvič.

Maja
Gost
Maja

Ni za sendvič.
Dr Lončarevic najčasnine ostala ista i čista.
Toliko su čekali polozaj i mjesto ali malo su se preškartali

Zumba
Gost
Zumba

Postoji li partija u cg a da u njoj nije jedan Radjenovic?

Nije nego
Gost
Nije nego

E bravo Liberalna partija, URA, SDP, Socijal Demokrate, Crnogorska, i još brdo drugih. I naravno sa druge strane isto toliko prosrspkih partijica. Da nije malo mnogo za malu Crnu Goru? Ove partijice nisu ništa drugo nego privatne kompanijice za zaradu debelih para, a za nikakav rad. Da je sreće izašli bi po zakonu SVI SAMOSTALNO na izbore i ko ne… Više »

Mitar
Gost
Mitar

Alo
Promašena tema.
Riječ je Jelušićki “čistoj kao sunce”a druge zna prozivat .

Nije nego
Gost
Nije nego

Nije promašena tema, zato što je STALNA TEMA, kod nas. Jer se ne rješava NIKAKO, već samo postaje sve gore i gore… Ne interesuje me Božena ni pored Božene…

Milić
Gost
Milić

jedino sto valja tamo je ona

Mirko
Gost
Mirko

Jelušić jako drska

Vojo
Gost
Vojo

O. Kako sad ovo? Zar profesorka nije simbol moralne i etičke vertikale?

Komunista
Gost
Komunista

Sve nam Ovo nije trebalo.

Aproksimativno
Gost
Aproksimativno

Gospodja Bozena je moje najvece razocaranje u poslijednje vrijeme… zar je ta jadna fotelja vaznija od vrijednosti za koje se doticna deklarativno zalagala. Ovako je jasno da sva nacela i vrijednosti koje je doticna propagirala samo obicna predizborna pragmaticna retorika!

Dragan
Gost
Dragan

Samom podrskom politickih prosrpskih litija URA je pala na najnize grane. Na sledecim izborima bolje da ne izlaze jer nemaju podrsku rodjene porodice.

mrkela
Gost
mrkela

Voli vlast ! Glavu daje a mandat ne daje !

Roro
Gost
Roro

I ovo Liberal?

Libero7
Gost
Libero7

Stidi se profesorice sto podrzavas nevaspitsne i ucenike prevarante i uzorpatore

Vojvoda
Gost
Vojvoda

S kim si, onakav si. Bez obzira na prošlo.

Prč
Gost
Prč

Tako to radi opozicija kad dodje na vlast.nekako zaboravimo da su onda oni vlast jednako prljava,ako ne i jos vise,kao i ova vlast VLAST.koja kad prodje sve ce biti mnogo bolje.i onda dobijemo vlast kao u budvi.sjasi kurta da jase murta,a mi dase pobijemo.nema bolje vlasti sa ovim politicarima i to je srz problema.svi oni zive od politike i to… Više »

Mili
Gost
Mili

Ovo može samo u CG,Jelušićka otela odbornički mandat liberalima i SDP a od Džakovića traži da vrati mandat DF,principijelno nego što.

PetarPan
Gost
PetarPan

Jesu napravili koaliciju da dobiju vlast nazor.Krapović pola mandata gradonačelnik a pola Carević,kad je trebala smjena umalo se ne iskrviše.Ovi sad SDP,URA i LP mandat na tri dijela.Śekiracija niko neda fotelju kad mu prođe mandat.Ali dobro uskoro će izbori i u pamet se Budvani a do tad neka vam je Bog u pomoć…

Lijepo
Gost
Lijepo

Ocigledno da od ove trojke samo Jelusicka drzi mandat iako je sporazum bio drugaciji! Interesantno je ovo saznanje! Da li je ovo politicka korupcija!?

Miloš
Gost
Miloš

Haha…. božena, sokacima starog grada vična

Harmonija
Gost
Harmonija

Sve fina naša profesorica.
Reko bi čovjek kad zbori med i mlijeku teku.
Nadao sam se sa će ih ona prva napustit kao razumna i obrazovana.
Ovako ista pašta.

Send this to a friend