Politika

Poraz na lokalnim izborima, okidač za prekid bojkota opozicije

Gvozdenović

Najava dijela opozicije da će se vratiti u skupštinske klupe veoma je značajna, i to će doprinijeti boljem i efikasnijem radu Skupštine, ocijenio je potpredsjednik parlamenta, Branimir Gvozdenović.

“Vjerovatno da su i upravo završeni lokalni izbori na kojima je opozicija doživjela ubjedljivi poraz, bili inicijalni okidač za prekid bojkota”, ističe Gvozdenović, koji je visoki funkcioner Demokratske partije socijalista, u intervjuu za Pobjedu.

Na pitanje kakav je njegov stav o budućem kandidatu DPS-a na izborima za predsjednika države, Gvozdenović je odgovorio da, iako DPS ima ima niz veoma kvalitetnih članova i simpatizera koji mogu biti pobjednički kandidati na tim izborima, nema dilemu ko je najbolji među njima.

“Dominantna ličnost političke scene u Crnoj Gori u posljednje tri decenije je svakako predsjednik DPS-a, Milo Đukanović, čije je političko djelovanje obilježeno opipljivim istorijskim rezultatima koji se, ni na koji način, ne mogu racionalno osporavati”, smatra Gvozdenović.

Prema njegovim riječima, uloga Đukanovića u procesu okretanja države ka Zapadu, bez kidanja tradicionalnih prijateljstava na Istoku, izdvaja ga iz mase političara i svrstava u red malog broja državnika.

Gvozdenović navodi da je Đukanovića decenijsko intenzivno angažovanje na državnim poslovima udaljilo od ličnih ambicija i personalnih afiniteta.

Zato, kako je rekao, misli da sa razumijevanjem treba prihvatiti bilo koju odluku predsjednika DPS-a koja se odnosi na njegovu radnu i političku budućnost.

“Svjesni svih ovih činjenica, mi u DPS-u ipak očekujemo prihvatanje kandidature Đukanovića. Nemamo nikakve dileme da bi kandidatura Đukanovića za funkciju predsjednika države bila najbolje moguće rješenje za Crnu Goru”, zaključio je Gvozdenović.

Send this to a friend