Politika

Poraz na lokalnim izborima, okidač za prekid bojkota opozicije

Gvozdenović

Najava dijela opozicije da će se vratiti u skupštinske klupe veoma je značajna, i to će doprinijeti boljem i efikasnijem radu Skupštine, ocijenio je potpredsjednik parlamenta, Branimir Gvozdenović.

“Vjerovatno da su i upravo završeni lokalni izbori na kojima je opozicija doživjela ubjedljivi poraz, bili inicijalni okidač za prekid bojkota”, ističe Gvozdenović, koji je visoki funkcioner Demokratske partije socijalista, u intervjuu za Pobjedu.

Na pitanje kakav je njegov stav o budućem kandidatu DPS-a na izborima za predsjednika države, Gvozdenović je odgovorio da, iako DPS ima ima niz veoma kvalitetnih članova i simpatizera koji mogu biti pobjednički kandidati na tim izborima, nema dilemu ko je najbolji među njima.

“Dominantna ličnost političke scene u Crnoj Gori u posljednje tri decenije je svakako predsjednik DPS-a, Milo Đukanović, čije je političko djelovanje obilježeno opipljivim istorijskim rezultatima koji se, ni na koji način, ne mogu racionalno osporavati”, smatra Gvozdenović.

Prema njegovim riječima, uloga Đukanovića u procesu okretanja države ka Zapadu, bez kidanja tradicionalnih prijateljstava na Istoku, izdvaja ga iz mase političara i svrstava u red malog broja državnika.

Gvozdenović navodi da je Đukanovića decenijsko intenzivno angažovanje na državnim poslovima udaljilo od ličnih ambicija i personalnih afiniteta.

Zato, kako je rekao, misli da sa razumijevanjem treba prihvatiti bilo koju odluku predsjednika DPS-a koja se odnosi na njegovu radnu i političku budućnost.

“Svjesni svih ovih činjenica, mi u DPS-u ipak očekujemo prihvatanje kandidature Đukanovića. Nemamo nikakve dileme da bi kandidatura Đukanovića za funkciju predsjednika države bila najbolje moguće rješenje za Crnu Goru”, zaključio je Gvozdenović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Teodor
Gost
Teodor

Ne moze da nam predsjednik drzave bude neko ko svakim letom van CG ide i prodaje njene interese! Dosta je CG bilo takvih da preko njenih ledja drugi skupljaju poene kod Rusa! A Milo je licnost moderne istorije CG i potreban je drzavi.

Kosta
Gost
Kosta

Za Crnu Goru boljeg kandidata za predsjednika nema od Djukanovica! To znamo svi, jer nije jos CG stasala da moze neko drugi da je vodi, ona je tek sad stala na noge pokrenula se i teba joj jaka licnost da je izvede do kraja integracija.

Luka
Gost
Luka

DF je odavno shvatio da im nema nista od bojkota, nego da su sami sebe izbojkotovali i da su sebe marginalizovali i da drug opozicione partije rastu preko njihovih ledja.

Tijana
Gost
Tijana

Poraz na izborima i cinjenica da su im Demokrate uzele njihove glasove je dovoljan njima okidac bio da se vrate.

apsurd
Gost
apsurd

Zar nije ovaj sa Pavićevićem na odmoru?

Izgubljen
Gost
Izgubljen

Kukala nam majka. Za nama i za nasom djecom.

Novinarski
Gost
Novinarski

Milo je svakako lider i apsolutni favorit na predsjedničkim izborima.Ali, mora on lično da se potrudi i da vidi da neki iz njegove partije koji ga ovih dana promovišu stvaraju kontraefekat u javnosti.

Mlad I😢
Gost
Mlad I😢

Koliko je Gvozdenovic ojadio drzavu?

Znaju neki
Gost
Znaju neki

Brano MAGLA….

Koyot
Gost
Koyot

Tacno. Mislili su da ce bojkotom nesto postici a samo su sami sebe ukopali. Pa sad kada su im gradjani odgovorili na izborima, eto ih u parlament. Spremaju nove predstave pred izbore…

Jovan
Gost
Jovan

Pozdav Abasadoru OBALE,ŠKRAPA,PONTI,I VALA vala je dosta bilo tvojega ambasadore sa 18 rupag…LOPINO JEDNA UPROPASTIO SI SVE ČEGA SI SE DOFATIO,samo MITA ,EURICA,DOLARA I NADASVE DINAARA NIJESI…mada ako ćemo pošteno nijesi sam radio nego i za PRVE,DRUGE A I ONE TREĆE…

Ljuta
Gost
Ljuta

smej se smej…jos se nisi spasio spuza…

Enigma
Gost
Enigma

Ko je zbog tebe glasao DPS ja cu ga na leđa nositi ….dok je Mila imaces i ti posla

Gost
Gost
Gost

Gvozdenović, Milošević, Vuković, Stanišić i još neki su zavisni od Mila Đukanovića.

Ljuta
Gost
Ljuta

otkrio si ameriku…svi zive u strahu da ih prva familija ne pusti…. ka marovica ….kukuuu sta zemlja cg ne izrodi….😈😈😈

z d
Gost
z d

Opozicija se vraća u parlament. HAHAHA. ŠUTO POŠA, ŠUTO DOŠA.

putnici
Gost
putnici

ŠUTA NAŠLI.

Prle
Gost
Prle

Nekima lopinama je dosta i 15%

Ivo B
Gost
Ivo B

Serijal mehanizam na tvcg je uvod u hapsenje Zugica koji je dovoljno krupna riba da podmiri zahtjeve Brisela. Brano bi mogao biti dobar guverner…

Ljuta
Gost
Ljuta

Zugic ce zadnji …puno zna kako milo i bratija barataju sa budjetom …kukuuu

m.s.c
Gost
m.s.c

tebe bi mogao za viceguvernera

Strmoglav
Gost
Strmoglav

Tako je Brano!

Vukoje
Gost
Vukoje

Evo mu Pipuna pa neka mu objasni sto je mislio sa ono Mister 15%. Dako se razjasne.

Send this to a friend