Politika

Portparoli vlada i novinari iz regiona razgovarali o izvještavanju u eri populizma

Beograd

Oko 60 vladinih službenika za komunikacije, novinara i urednika medija iz Jugoistočne Evrope, kao i zvaničnika evropskih institucija, učestvovali su u Beogradu na regionalnoj konferenciji “Vladine komunikacije u eri populizma”.

Kako je saopšteno iz Udruženja za komunikacije u javnom sektoru u Jugoistočnoj Evropi – SEECOM, učesnici konferencije razgovarali su o uporednim iskustvima, primjerima dobre prakse i načinima kako javne institucije mogu zadobiti pažnju, povjerenje i podršku građana za pro-evropske politike, u okruženju koje obiluje jednostavnim populističkim i anti-evropskim porukama.

Od prve konferencije o vladinim komunikacijama u Jugoistočnoj Evropi, koja je održana u Budvi 2012. godine, događaj tradicionalno svake godine organizuju SEECOM i Kancelarija za medije u Jugoistočnoj Evropi njemačke fondacije Konrad Adenauer.

Nakon godišnje konferencije održana je Skupštine udruženja SEECOM, na kojoj je za predsjednika SEECOM-a izabran šef Predstavništva Evropske komisije u Zagrebu Ognian Zlatev, dok su za članove Upravnog odbora
udruženja izabrani portparol za regionalnu politiku Evropske komisije Kristijan Špar, portparolka Kancelarije EU u Prištini Dinka Živalj, portparol Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Nebojša Regoje i šefica odsjeka za komunikacije u Ministarstvu evropskih integracija Srbije Ivana Đurić.

Novi trogodišnji mandat povjeren je i generalnom sekretaru SEECOM-a Vuku Vujnoviću iz Crne Gore.

Send this to a friend