Politika

Ervin Ibrahimović izabran za potpredsjednika Skupštine Crne Gore

Skupština Crne Gore danas je za potpredsjednika Skupštine Crne Gore izabraal poslanika Bošnjačke stranke (BS) Ervina Ibrahimovića. Poslanici su tajnim glasanjem sa 76 glasova izabrali Ibrahimovića za potpredsjednika parlamenta. Za njegov izbor glasalo je 76 poslanika, a jedan je bio protiv.

Ervin Ibrahimović
Ervin Ibrahimović

Prije glasanja poslanici su raspravljali o predlogu da Ibrahimović bržude jedan od potpredsjednika Skupštine.

Poslanik Demokratskog fronta, Slaven Radunović rekao je da mu je drago i čestitao je Ibrahimoviću što će biti izabran za potpredsjednika.

“Vi ćete siguran sam dobro obavljati ovaj posao i unaprijed Vam čestitam. Želim da ovo bude prvi korak ka ozbiljnijem uzimanju svojih pozicija manjinskih naroda u crnogorskoj vlasti”, dodao je on.

Slaven Radunović
Slaven Radunović

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Danijel Živković kazao je da je Ibrahimović pravi reprezent bošnjačkog naroda.

“Ono što je do sada Ervin uradio u političkom životu govori o tome koliko će doprinijeti unapređenju očuvanja multinacionalnog, multikonfesionalnog, građanskog sklada u Crnoj Gori. Vjerujem da će nastaviti da promoviše prave vrijednosti”, kazao je Živković.

Danijel Živković
Danijel Živković

Boris Bogdanović iz Demokrata rekao je da ta partija pruža ruku svim manjinama i za potpredsjedničko i bilo koje drugo mjesto.

“Raduje me činjenica što u parlamentu svi poslanici pružaju iskrenu podršku za izbor Ibrahimovića za potpredsjednika. Čestitam Vam na izboru za potpredsjednika”, dodao je on.

Poslanik Socijaldemokrata Ivan Brajović rekao je da će parlament u Ibrahimoviću dobiti kvalitetnog potpredsjednika.

“Ibrahimoviću želim da uspješno obavlja mandat. Želim da mu to ne traje tako dugo, jer se mi kao opozicija zalažemo za rekonsituisanje vlasti. Mislimo da je došlo vrijeme da se promijeni i izvršna vlast”, kazao je Brajović.

Ivan Brajović
Ivan Brajović

Poslanik PzP-a, Branko Radulović kazao je Ibrahimoviću da će poslije Tita on prvi dobiti 81 glas podrške. Poručio mu je da “ne prokliza” i da se “prekombinuje”. Takođe, rekao je.

“Ja sam Vas projektovao za drugu funkciju, da budete dio velike reformske vlade, potpredsjednik vlade. Neće skoro iti ponude da budete potpredsjednik vlade. Mogu da pretpostavim što će biti u ponedjeljak i sledeće godine”, rekao je on.

Branko Radulović
Branko Radulović

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković kazala je da će se izborom kolege Ibrahimovića za potpredsjednika znatno unaprijediti rad parlamenta.

“U ime SDP-a čestitam Ibrahimoviću i želim uspješan rad u interesu Crne Gore”, poručila je ona.

Draginja Vuksanović Stanković
Draginja Vuksanović Stanković

 

Podsjećamo, predlog da se za potpredsjednika Skupštine izabere poslanik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović predložili su poslanici BS Kenana Strujić Harbić i Amer Smailović i Albanske liste Genci Nimanbegu i Fatmir Đeka.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
preš
Gost
preš

e super. sad i njega moramo duplo da placamo

Izkorjena čupat
Gost
Izkorjena čupat

Mene je drago srećno bilo.

Nikola
Gost
Nikola

E moj Ibrahimovicu…. Becicev potpredsjednice

Pljevlja🇲🇪
Gost
Pljevlja🇲🇪

Mazu cetnici oci manjinama !!!

BellaCiao
Gost
BellaCiao

Uz pomoc Ibrahimovica. Neka ga, neka.

Spuski
Gost
Spuski

Dako dade Bog da krenemo u napredak sviju nas i dase vise narod ne dijeli na ove ili one treba da budemo svi slozni irastereceni sa nekim negativnim stvarima srecno za Ibrahimovica i pohvala za Skupstinu Crnu Goru

Marko🇲🇪
Gost
Marko🇲🇪

Držite se braćo! Vakat je da idu! Da je vječna🇲🇪

Djuro 🇲🇪❤️
Gost
Djuro 🇲🇪❤️

Nemam vam nesto kad za to… I zivio DPS !!! 🇲🇪❤️

Send this to a friend