Politika

Poslanici EP u crnogorskoj Skupštini

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović na danas održanom sastanku sa poslanicima Evropskog parlamenta (EP) uoči 15. Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) koji se održava danas i sjutra u Skupštini Crne Gore, naglasio je važnost intenzivnog dijaloga i konstantne razmjene mišljenja u cilju boljeg razumjevanja i jačanja partnerskog odnosa.

Kopredsjedavajući sjednicom POSP-a Petar Kurumbašev, koji predvodi delegaciju EP,  istakao je činjenicu da je pređen ogroman put i konstatovao veliki napredak tokom prethodne godine.

Kurumbašev je pozdravio učešće predstavnika opozicije u POSP, njihov povratak na zasijedanja Skupštine Crne Gore i izrazio nadu da će to učiniti i preostali dio poslanika, jer je  – kako je rekao – to njihov primarni zadatak.

Uprkos neusvajanju Zakona o poslanicima i odbornicima zbog neučešća opozicije, istaknuta je važnost usvojenog dijela preporuka ODIHR-a i postignutog unapređenja izbornog ambijenta.

Poslanici Crnogorskog i Evropskog parlamenta konstatovali su značaj politike proširenja i fokusa na Zapadni Balkan od strane predsjedavajućih i drugih država članica Evropske unije.

Na sastanku su učestvovali predsjednici Ustavnog i Odbora za evopske integracije, poslanici Miodrag Vuković i Adrijan Vuksanović, kao i glavni pregovarač Crne Gore sa EU Saša Drljević.

Send this to a friend