Politika

Poslanici krajem jula o zakonu o slobodi vjeroispovijesti

Premijer Duško Marković kazao je tokom premijerskog sata da se nada da će Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti biti pred poslanicima do kraja jula. Ističe da je dokument zakona savremen, da omoguća slobodu vjeroispovjesti u okviru zakona naše države a ne tuđe.

<<<Marković Kneževiću: Nezavisnost je vječna, vraćanje Crne Gore pod tuđe skute zaboravite za sva vremena<<<<

“O tom zakonu su nedjeljama pričali ljudi koji ga nijesu pročitali. Iz Srbije najveći srpski zvaničnici, uključujući i predsjednika države-pročitao ga nije. Taj zakon je urađen po najvećim standardima u saglasnosti sa Savjetom Evrope. To je savremen zakon, omogućava slobodu vjeroispovijeti i daje pravo vjerskog organizovanja, ali u okvirima ove države i zakonima, a ne neke druge države”, kazao je Marković, nadajući se da će prijedlog zakona biti do kraja jula u Skupštini.

On je kazao da je Venecijanska komisija potvrdila kvalitet zakona, dala za pravo državi da ovo pitanje uradi na ovakav način i sugerisala šta treba da popravi u ovom zakonu.

“Za dobro države da se razlike u Crnoj Gori smanje, a ne da se podstiču. Ne može o tom zakonu objektivno govoriti vjerska struktura koja ne priznaje Crnu Goru, koja je bila protiv referenduma, koja je bila protiv NATO-a, protiv Evropske unije i koja je protiv svakog našeg evropskog iskoraka. Vjerska organizacija koja nije podnijela nijedan ili možda jedan zahtjev da gradi svoje vjerske objekte u skladu sa zakonom i pravnim sistemom države, nego to rade po noći i pod reflektorima. Da li treba da imamo razumijevanja za takav pristup? Ne! Mi ga nećemo imati, kako god to spinovali”, poručio je Marković.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Onako samo
Gost
Onako samo

Viđeli smo fijasko ispred hrama na Trojčin dan. Đe je ta silna podrška Anfilohiju. Pola ih je doslo sa strane a opet nije bilo više od pet hiljada ljudi.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ipak vise no DPS skup

Aco
Gost
Aco

Markoviću, ta jedna vjeska zajednica koju ti prozivaš je apsolutno najbrojnija u Crnoj Gori i ima podršku većine građana.. mnogo veću nego što je imaš ti. I nameračio si se baš na tu vjersku zajednicu da joj otmeš hramove, i to jedino njoj. Oćeš malo morgen. Diće će se kuka i motika, ovaj put ste padno zabrazdili. Nikoga ne zanima… Više »

Milo
Gost
Milo

Neka Aco, ajde nazad za Bosnu pa tamo prijeti. Ovo je Crna Gora i mi ćemo se pitati a ne ti i tuđi popovi.

krstivoje
Gost
krstivoje

Kako ti se osjeća komentar Milo, ajde daj gas tomosu autokefalne sekte, neće da krene

drug
Gost
drug

Gospodine Markoviću samo čvrsto i odlučno.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Samo vi probate, mi cemo tu biti spremni za prolivamo krv….

Ironija
Gost
Ironija

Ocete ocete,kao za Kosovo sto ste. Ajde internet ratnice,ako mozes iz fotelje da ustanes ,dobro jes

pepeljevac
Gost
pepeljevac

nakav jovanovic, iz blica, navodno kriticar sistema u serbistanu, na N1 izjavi, izmedju ostalog, kako u cg ima 35% koji se izjasnjavaju ka strbi..zasto svi imaju potrebu da pricaju laži..polu informacije su gore od dezinformacija

Mioš
Gost
Mioš

Na pretprošlom popisu je bilo, 2002. Đe nestadoše? Zbog posla se izjasnili kao Crnogorci.

Ironija
Gost
Ironija

I na onom prije toga ih je jedva bilo. Dje nastadose? Zbog manjka obraza

Send this to a friend