Politika

Poslanici se ne odriču službenih vozila

Najviše je skupštinski auto koristio Goran Danilović, sada nezavisni poslanik i predsjednik Ujedinjene Crne Gore, koji je, prema podacima potrošio 1.299 eura, piše Pobjeda.

Šefovi poslaničkih klubova, za korištenje službenih automobila od januara do novembra prošle godine, potrošili su iz skupštinskog budžeta 4.633 eura. Od toga predsjednici opozicionih klubova koji su bojkotovali Skupštinu, osim Demokrata koji ne koriste privilegije, potrošili su 2.619 eura. To su podaci koji su Pobjedi saopšteni iz parlamenta.

Najviše je skupštinski auto koristio Goran Danilović, sada nezavisni poslanik i predsjednik Ujedinjene Crne Gore, koji je, prema podacima u koje je Pobjeda imala uvid, potrošio 1.299 eura, iako je bojkotovao Skupštinu skoro čitave prošle godine.

Danilović je službeni auto zadužio dok je bio šef poslaničkog kluba Demosa.

Šef kluba SDP-a Raško Konjević je, za 11 mjeseci u prošloj godini, za korišćenje skupštinskog automobila tokom bojkota potrošio 911 eura. Milutin Đukanović (DF), koji je bojkot prekinuo tek u decembru, potrošio je za gorivo 407 eura. On je, prema podacima iz parlamenta, koristio skupštinski auto četiri mjeseca u januaru februaru, oktobru i novembru.

Šef poslaničkog kluba Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović od januara do novembra potrošio je za gorivo 1.297 eura iz skupštinskog budžeta. Predsjednik kluba DPS-a Miodrag Radunović po istom osnovu potrošio je 540 eura.

Najmanje skupštinskog novca za gorivo potrošio je šef kluba Socijaldemokrata i Liberalne partije. Vujica Lazović, dok je bio predsjednik tog kluba, za korišćenje službenog auta potrošio je 144, a njegov nasljednik Mićo Orlandić, koji je zadužio vozilo 11. septembra, 33 eura. To znači da je klub SDLP koštao Skupštinu po tom osnovu 177 eura.

Predsjednici klubova poslanika imaju pravo na korišćenje službenog vozila, u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu korišćenja službenih vozila u Skupštini. Shodno internom pravilu o utvrđivanju novčanog iznosa namijenjenog za troškove goriva, šefovima klubova dozvoljena je potrošnja goriva do 120 eura mjesečno.

Pravo na korišćenje službenog auta imaju, osim šefova klubova, predsjednik i potpredsjednici Skupštine, predsjednici radnih tijela, generalni sekretar i njegov zamjenik.

Takođe, pravo na korištenje auta imaju i drugi funkcioneri i zaposleni u Službi Skupštine, i to u izuzetnim slučajevima, po nalogu generalnog sekretara ili osobe koju on ovlasti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Građanima nije jasno kako poslanici koji ne učestvuju u radu Skupštine koriste službena vozila,telefone i druge privilegije.Sve se to financira iz budzeta.Dokle pitaju gradjani!

Neutralan
Gost
Neutralan

E pa stvarno sramota! I treba Danilovic da nekome sudi.

Teodor
Gost
Teodor

Zamislite vi oni svi imaju svoje licne autimobile ali se voze drzavnim, jos bojkotuju, pa ako su gradjanska opozicija kao sto pricaju sto onda lijepo ne bojkotuju i platu, befite, sluzbene automobile ???

apsurd
Gost
apsurd

To im ti omogućavaš, glasaš za njih.

Zarija
Gost
Zarija

Oni bojkotuju skupstinu a za skupstinske pare se voze i koriste sluzbene autotomobile plus redovno primaju platu, pa kome oni da pomognu oni samo sebi gledaju kako da udovolje!

dule
Gost
dule

ni telefona ni besplatnih ruckova ni upravnih odbora (svaki ima jos po 4-5 funkcija) a ne mogu ni tu jednu da valja odradit ni ko zna kakvih jos privilegija kao npr zaposljavanje porodice prijatelja

Sorela
Gost
Sorela

Bojkotuju sve,osim vozila,plata, benificija.. Ovo zaista nema smisla… ovakva nam ne opozicija..

Umbrelaa
Gost
Umbrelaa

Ne odricu se vozila, a sve im ne valja,nista im ne odgovara ! Koliko licemera..

Animus
Gost
Animus

Ima li zakona koji ukida privilegije onima koji bojkotuju ili ne dolaze u Skupstinu? Sto tek uzimaju ovi iz DPS-a, kad ovi sitni pijuni ovoliko uzimaju?

zvizdan
Gost
zvizdan

sto bi se odricali auta kad je sve na narodnu grbacu

Toni
Gost
Toni

Za šta li je trošio Goran Danilović, da mi je znati?

Sekicetnik
Gost
Sekicetnik

E DALJE NECE MOCI…DECO O DECO DECO DECO …E DALJE NECE MOCI DECO O DECO DECO…E DALJE NECE MOCI DECO DECO..BUSITE IM GUME…

Koyot
Gost
Koyot

A ovi sto su bojkotovali i nijesu radili svoj posao, osim sto su primali i plate dzabe su se i vozali, sluzbenim kolima. Sto nijesu onda sve bojkotovali, sram ih bilo!

dule
Gost
dule

ni ovi sto su kao radili ne rade svoj posao. Svi su na gomilu isti samo narod to ne kapira nisu oni tu zbog naroda no zbog sebe od prvog do zadnjeg

Borivoje B.
Gost
Borivoje B.

Ne vjerujem da je Danilo na prvom mjestu. Nebi on to.

. . :
Gost
. . :

Ako bi mogli kako napisat koji su najskuplji poslanici za proslu godinu.. sa svim povlasticama: plata,dnevnice,gorivo,racuni za tel.hrana itd…..
Samo da vidimo koliko se za to izdvaja na ove mjere stednje !

apsurd
Gost
apsurd

Imaju li pravo na 13. platu i na bonuse koje su dobili za Novu godinu!?

LIP
Gost
LIP

Realno yasto bi se odrekli. Narod je takav da samo cuti, sve sto ukradu i potrose mi platimo bez pogovora, neka nas deru kad smo ovakvi, samo se ovaj suludni narod malko pracakne kad su neke teme tipa yastava crkva himna itd teme koje su tu samo da skrenu paznju, dok ne shvatimo da su ekonomske teme daleko bitnije neka… Više »

Send this to a friend