Politika

Poslanici za pola godine potrošili skoro 30 hiljada na telefoniranje

Skupština na Cetinju

Poslanici su za pola godine na korišćenje službenih mobilnih telefona potrošili 28.117 eura iz državne kase, saopšteno je Pobjedi iz Skupštine Crne Gore. Skupština plaća poslanicima račun za telefon do 100 eura mjesečno, dok potpredsjednici i šef parlamenta mogu više od toga da troše.

„U periodu od 01. januara do 30. juna 2017. godine, na troškove korišćenja službenih mobilnih telefona poslanika, izdvojeno je ukupno 28.117 eura“, naveli su iz skupštinskog odjeljenja za odnose sa javnošću i protokol.

Rekorderi

Sudeći po podacima iz parlamenta, ubjedljivo najviše je telefonirao potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović (DPS), koji j e za šest mjeseci potrošio 1.554 eura. To je oko dva i po puta više od Džavida Šabovića (SDP) koji je potrošio 588 eura. Slijedi lider DNP-a i funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević sa 585 eura troškova telefoniranja, pa predsjednik Ure Dritan Abazović sa 584 eura.

Poslanik DF-a Predrag Bulatović potrošio je 567 eura, Andrija Nikolić i Marta Šćepanović iz DPS-a po 566 eura, a Koča Pavlović (DF) 563 eura. Skupština je predsjedniku Administrativnog odbora Luiđu Škrelji i njegovoj koleginici iz DPS-a Aleksandri Vuković platila po 556 eura računa za telefon, a Slavenu Radunoviću (DF) i Miloradu Vuletiću (DPS) po 554 eura.

Poslanica DF-a Branka Bošnjak telefonirala je za 552 eura, a Maja Bakrač iz DPS-a za 546 eura.Potpredjednik Skupštine Genci Nimanbegu i lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević potrošili su po 528 eura.Troškovi telefona poslanika DF-a Budimira Aleksića iznosili su 511 eu ro, a poslanika |DPS-a Predraga Sekulića508 eura Petar Porobić i Željko Aprcović iz DPS-a potrošili su po 502 eura, dok je njihov kolega Filip Vuković potrošio 493 eura.

Računi

Račun predsjednika Radnič ke partije Janka Vučinića za proteklih pola godine iznosio je 489 eura, a isto toliko je potrošila poslanica DF-a Marina Jočić.Poslanica DPS-a Jovanka Laličić telefonirala je za 487 eura, a lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić i lider SDP-a Ranko Krivokapić utrošili su po 481 euro. Suad Numanović (DPS) potrošio je 470 eura, Branko Radulović (DF) i Neđeljko Rudović (Ura) po 459 eura, a lider Demosa Miodrag Lekić 449 eura.

Najmanje je na korišćenje službenog mobilnog telefo na potrošio poslanik DPS-a Danijel Zivković 17 eura. Jedino poslanici Demokratske Crne Gore ne koriste prava na plaćene troškove službenih mobilnih telefo na, a odrekli su se i prava na korišćenje službenog vozila, kao i prava na troškove goriva. Oni su procijenili da time čine uštedu u državnom budžetu od oko 60.000 eura.

Visoki troškovi korišćenja službenih mobilnih telefona pokušao je da umanji prethodni predsjendik Skupštine Darko Pajović, koji se, zajedno sa ostalim poslanicima Pozitivne, odrekao službenog telefona. Pajović je tokom svog mandata obećao da će pokušati da smanji mjesečno ograničenje poslanika za mobilne telefone sa 100 na 50 eura, ali to nije uspio. Sadašnje rukovodstvo Skupštine nije pominjalo racionalizaciju troškova kada je u pitanju telefoniranje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Virus
Gost
Virus

Kad će da pređu na “gluve telefone” ? Jeftinije nam je

Pyer
Gost
Pyer

Pa nista i ne rade osim sto telefoniraju.Inace mismo oboljeli od tih telefona gledam razgovore dokse ulazi u auto dokse vozi dokse placaju racuni uzas jedan.A sve bla bla pih…

bred
Gost
bred

Sramota koliko je opozicija koja ne dolazi na posao potrošila za zaštitu i komunikaciju, bez benzina i auta, bez putovanja, a ovamo puna su im usta “novca građana”. Ćutite, bleferi!

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Zasto moramo da im placamo tolike racune,dovoljno je po 10e mjesecno.a kako rade ne bi trebali nista da im se placa

Robot
Gost
Robot

Mnogi će plakat za Darkom!!!

komentator
Gost
komentator

Mozda Darkova majka?

...
Gost
...

komentator, NEĆE, NI DA BOG! NO DUŠMANA OVE ZEMLJE…

bilbord
Gost
bilbord

Robot, Darko je svjesno napravio pametan potez i svaka mu čast, prije svega, kao odgovornom građaninu

Send this to a friend