Politika

Poslanici za zakup stanova potrošili 12, a za hotel blizu deset hiljada eura

Poslanici Skupštine Crne Gore koji ne stanuju u Podgorici za zakup stana u glavnom gradu, od 1. januara do 1. decembra prošle godine, potrošili su iz skupštinskog budžeta 12.061, dok su troškovi noćenja u hotelu za isti period iznosili 9.449 eura saopšteno je Pobjedi iz parlamenta.

Tokom prošle godine pet poslanika koristilo je pravo na plaćeni hotelski smještaj u Podgorici, a pravo na novčanu nadoknadu na ime zakupa stana iskoristila su tri poslanika saopšteno je Pobjedi iz Skupštine.

Prema podacima u koje je Pobjeda imala uvid, ukupni troškovi za zakup stana od 1. januara do 1. decembra prošle godine za Adrijana Vuksanovića (HGI) i Ervina Ibrahimovića (BS) iznosili su 3.630 neto, odnosno 4.146 eura.

Branko Čavor (DPS) je stan koristio mjesec kraće, pa su njegovi troškovi od 1. februara do 1. decembra iznosili 3.300 neto, odnosno 3.769 eura.

Noćenje u glavnom gradu poslanika Mirsada Murića od januara do decembra najviše je koštalo Skupštinu, i to 3.167 eura.

Troškovi po istom osnovu za Bogdana Fatića (DPS) i Danijela Zivkovića (DPS) iznosili su po 2.550 eura. Hotelski smještaj Luiđa Škrelje (DPS) u glavnom gradu koštao je 735, a potpredsjednika Skupštine Gencija Nimanbegua 226 eura.

Poslanicima kojima je prebivalište udaljeno od mjesta zasijedanja najmanje 50 kilometara obezbijeđeno je, shodno Odluci o ostvarivanju prava na nadoknadu troškova za smještaj, noćenje u hotelu koji se bira na osnovu prethodnog otvorenog postupka javne nabavke.

Poslanici, umjesto toga, imaju pravo na mjesečnu nadoknadu od 330 eura na ime zakupa stana u mjestu zasijedanja Skupštine i njenih radnih tijela.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ana
Gost
ana

nemaju rođake, kumove, prijatelje, lažu. uzeli pare a račune ko im je dao…….

Migo
Gost
Migo

Te gazde plaćaju porez na iznajmljivanje stanova, nemoj da sumnjaš u to! Ne bi naši zakonodavci varali svoju državu!

aleksandar leso
Gost
aleksandar leso

IMA SE MOŽE SE….

Lipovo
Gost
Lipovo

Ako donesu ,,pravi,, rachun – najvecca zarada u CG.

NHM
Gost
NHM

Zbog čega im plaćaju stanve i hotele? Dobijaju platu 2000 eura pa neka sami plaćaju.

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Sram ih bilo za sve …stanove …a pisebno varjabile ….penzije pp 200 e za puni staz pa zivi i glasaj ….😈😈😈

aljoša
Gost
aljoša

Ova većinska garnitura u Skupštini je častila samu sebe za Novu godinu po 420€ za uspješan rad. Time su dali doprinos politici Vlade o smanjenju troškova! Dijeljene su i trinaeste plate ali nema informacija ko je to sve zaslužio.

Send this to a friend