Politika Plate za jul

Poslanicima koji ne dolaze na posao isplaćeno 16 hiljada eura

Skupština CG

Skupština Crne Gore za julske neto zarade poslanika izdvojila je oko 125 hiljada eura, od čega je više od 15.900 eura isplaćeno poslanicima koji bojkotuju parlament.

Za julske plate Demokrata, čiji poslanici bojkotuju Skupštinu od početka saziva, izdvojeno je 11.278 eura, od čega je najveća zarada – 1.446 eura isplaćena Borisu Bogdanoviću. Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić primio je za jul 1.423 eura.

Dritan Abazović iz URA-e, koji takođe nikada nije ušao na zasijedanje u ovom skupštinskom sazivu, za jul je primio zaradu od 1.446 eura.

Poslanici SNP-a Srđan Milić i Danijela Pavićević, takođe istrajni u bojkotu, primili su julsku zaradu 1.640, odnosno 1.614 euro.

Od onih kojih redovno obavljaju radne obaveze najveću zaradu za jul primio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović, i to 2.277 eura, dok je odmah poslije njega potpredsjednik parlamenta Branimir Gvozdenović, sa neto platom od 2.067 eura.

Više od 1.900 eura neto zarade primili su Maja Ćatović, Petar Ivanović i Obrad Stanišić iz DPS-a.

Od opozicionih poslanika po visini zarade za jul prednjače nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović (1.859), kao i poslanici iz DF-a Branko Radulović (1.838), Predrag Bulatović (1.785), Marina Jočić (1.772), Strahinja Bulajić (1.719).

Zarade lidera DF-a Andrije Mandića, Milana Kneževića i Nebojše Medojevića iznosile su 1.614, odnosno 1.456, odnosno 1.627 eura.

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić za jul je primio 1.706 eura.

Poslanik SDP-a Džavid Šabović, čija partija ne bojkotuje parlament, ali on nikada nije došao na zasijedanje u ovom sazivu, primio je julsku neto zaradu od 1.733 eura.

Julska zarada generalnog sekretara Skupštine Aleksandra Jovićevića iznosila je 1.901 euro, a njegovih zamjenika Mersudina Gredića i Marije Mirjačić – 1.278, odnosno 1.272 eura.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tealk
Gost
Tealk

E bogme lijepe im zarade, nije ni cudo sto filozofiraju vecina tamo

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Нагрдише нас посланици што не долазе на работу. Да није тога ми би данас били водећа економија ЕУ. Не би нас уништије лоше приватизације које су изгласали ови посланици који долазе, ни случај Лименка, ни Телеком афера, ни криминални кланови у спрези са полицијом, ни ништа друго. Ово нама да простите ј..а оца и нагрди нас за сва времена.

Marko996
Gost
Marko996

Malo je to treba povecat

Sve ok
Gost
Sve ok

To je skoro kao deser kvadrata iz jednog od onih pokradenih stanova. Zaplavi mi iznad Crne Gore itd.

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Nagrdise nam budzet .Kolko bi se kredita za te pare dalo.A tek stanova.Koji bi tek rast gradjevinska industrija za te pare nepravila.

P Impek
Gost
P Impek

A primaju li sta ovi mucenici iz DPSa,što se pretrgoše da nam bude bolje? Ovi što dižu ruke za svašta i izglasavaju zakone,uzimaju penzije majkama i td?

Joo
Gost
Joo

Te majke nisu zasluzile te peMzije….jedino ako u staz ne ide dizanje nogu…..radjanje dece….a onda dobijenje privilegovane penzije koja diskriminise sve druge majke…..dok se ta ista deca na osnovu kojih dobijaju penzije…..bogate i rade po inostranstvu,……naravno nakon sto su iwas njih odskolovale na DRZAVNI RACUN…….

Zapitani
Gost
Zapitani

Govoriš o stanovims funkcionera koje su plaćali po 100 eura, a sad ih izdaju? Ili o kovertama kojim su potplaćeni ljudi da glasaju za njih na izborims?

Prč
Gost
Prč

Jesu ovo razliciti arsini za gradjane daj vise dosta je bilo.pa jel moze neko od nas da ne ide toliko na posao i da prima platu.mogu da se ne slazu sa bilo cim al ovo je preslo svaku mjeru.recite koje su njihove obaveze za paltu koju primaju od nas.ako im to zakon dozvoljava,mijenjaj te zakon pa ko god bio taj… Više »

Skhd
Gost
Skhd

Da prst obraza imaju bar bi pola dali bijeloj, institutu za bolesti djece….

StarinaMlada
Gost
StarinaMlada

Sad peglate ove clanke o stanovima a? Poslanici inace ne rade samo na sjednicama Skupstine koje su jednom u 3 mjeseca

vjecna da je
Gost
vjecna da je

zasto se vi sjekirate oko toga …..mi smo ih glasali da mijenjaju stvari na bolje ….bojkot je jedan od nacina ….ako grijese mi cemo ih i kaznit na izborima …..cijela crna gora je opljackana vi se sjekirate za plate opozicionih poslanika

svi ste avetni
Gost
svi ste avetni

Kako bi Škrelja objasnio koliko je bilo koji poslanik DPS-a “zaradio” za jul i avgust? Naprimjer Obrad-Mišo, zvani puška Nemanjića.

Cantona777
Gost
Cantona777

Od 1500 do 2000 zivi se dobro zivi bogomi i ja bih tako pjeva svaki dan a fora je sto je ovo samo od skupstine a razni odbori po 200 ,300,400 a vi se borite za ideologiju za 300 mjesecno .

Bnjj
Gost
Bnjj

Foteljaši će da unište Cg ekonomski, moralno, demografski pa kod nas većina mladih želi da radi u državnim firmama sistem je pogrešno položen ođe se ne dolazi u fotelju po zaslugama nego preko veza zato nestajemo jer je svijet danas drugačije mjesto Dominira Ekonomija znanja

Opozicionar
Gost
Opozicionar

Bojkot je takođe način borbe protiv diktature i mi koji smo ih glasali podržavamo ih u tome.

blavoribjelaski
Gost
blavoribjelaski

Podrzavas li i njihove plate za TVOJ glas?

Bnjj
Gost
Bnjj

Treba u promjenu ustava krenut ukinut partitokratiju uvest direktan izbor poslanika, posle bagatelnih stanova i kredita da li postoji čovjek u Cg koji može da glasa za Dps i satelite a takođe i za opoziciju koja prima pare iz budžeta umjesto da da u dobrotvorne svrhe mada su oni mnogo manje zlo od vlasti

.....
Gost
.....

Kuku vidji im plate, eee blago nama s vama. Zato vi ne znate kako narod živi od 300e i ne zanima vas, samo cete pred izbore da obecavate razne lazovine da bi opet vama bilo bolje a ne narodu.PIH.

Sasa
Gost
Sasa

Danilovicu, podatak je tacan, 330 evra svakog mjeseca, godinama vec,za stan.Ukupno 30 000 evra, plus telefon i gorivo. Plus plata…plus razne dnevnice.

Send this to a friend