Politika

Poslanik SNS-a Slaviša Bulatović finansirao DF u Nikšiću preko javnih preduzeća u Vranju

Slaviša Bulatović

Poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije i predsjednik Gradskog odbora SNS Vranje Slaviša Bulatović boravio je u Nikšiću uoči lokalnih izbora i finansijski i logistički podržao koaliciju Za budućnost Nikšića, piše Pobjeda.

Informaciju o boravku Bulatovića u Nikšiću objavio je najčitaniji portal u Vranju Info Vranjske, uz naknadne tvrdnje da je novac sa računa jednog vranjskog javnog preduzeća uplaćen na račun koalicije Za budućnost Nikšića, u vrijeme izbora u tom gradu, čime je prekršen niz i domaćih i međunarodnih zakona.

Mediji su juče objavili da se tim činom grubo krši i crnogorski zakon o finansiranju političkih subjekata jer je strogo zabranjeno političkim subjektima primanje materijalne, finansijske pomoći i nenovčanih priloga od drugih država, pri­vrednih društava i pravnih lica van teritorije Crne Gore, fizičkih lica i preduzetnika koji nemaju biračko pravo u Crnoj Gori.

Bulatović, koji je bivši načelnik Pčinjskog okruga i jedan od bliskih saradnika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, je prema podacima sa njegovog Facebook profila boravio u Nikšiću u najmanje dva navrata od 20. februara do 14. marta. Bulatović se, prema podacima sa njegovih profila na društvenim mrežama, i tagovao da se nalazi u Nikšiću 12. marta u vrijeme izborne šutnje.

Tu informaciju je objavio i taj vranjski portal.

“Slaviša Bulatović, poznatiji građanima kao Buki, nekadašnji lokalni funkcioner URS-a, a današnji poslanik naprednjaka, uključio se još jednom u kampanju za izbore – ali u drugoj državi. Naime, Buki je već duže vreme aktivan u kampanji za lokalne izbore u Nikšiću. E sad, zašto Buki non-stop objavljuje izborne spotove za izbore u drugoj državi, nije jasno. Da li je Buki obavio sve poslove na lokalu, u Vranju i Banji, te još i ima vremena da lobira i agituje i u Crnoj Gori”, pisalo je u uredničkom komentaru na portalu Info Vranjske.

Da se nije žalio novac za Vučićev “srpski svet” u Nikšiću, svjedoči i podatak da u opštoj besparici koja vlada u Vranju u momentu kada je donesena odluka da se grad zaduži za 770 miliona dinara (6,64 miliona eura), i da je izdvojen veliki novac za finansiranje koalicije Za budućnost Nikšića.

Praksa koju je do sada primjenjivao Vučić i njegovi saradnici uključivala je unošenje keša i davanje na ruku ogromnih količina novca funkcionerima DF-a za kampanju. Slučaj iz Vranja pokazuje da su u finansiranje kampanje koalicije ZBNK uključena i opštinska preduzeća u Srbiji na čijem čelu su kadrovi SNS-a.

Bulatović na društvenim mrežama u posljednjih par dana aktivno agituje za koaliciju Za budućnost Herceg Novog i Boke, ali za sada nije poznato da li je boravio u Novom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran
Gost
Zoran

Bulatovicu kad ce pomoc iz Babusnice za Herceg Novi?

Vjera
Gost
Vjera

Zemljo bi otvori se sto nam ucinjese od drzave a mi mirno gledamo kao da nas se ne tice

Djoko
Gost
Djoko

Poništiti izbore!

Dragan
Gost
Dragan

Pa koliko im je dao? Samo taj podatak fali.

Miško
Gost
Miško

Kad da očekujemo pomoć Leskovca i Bačke topole?

Suzana
Gost
Suzana

Brzo cete vi nalevo krug. Polako.

eko
Gost
eko

Intiligencija nema što.

Send this to a friend