Politika Vanredna sjednica Skupštine 23.avgusta

Poslanike Demokrata imenuju za članove Odbora za reformu izbornog zakonodavstva

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović zakazao je vanrednu sjednicu parlamenta za 23.avgust.

Na dnevnom redu će biti Prijedlog zakona o dopuni zakona o poreskoj administraciji, kao i izbori i naimenovanja, koja se odnosi na imenovanje predstavnika Demokrata za članove Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Kandidati za tu poziciju iz Demokrata su Momo Koprivica i Danilo Šaranović.

Dvadeset devet poslanika DPS-a predalo je zahtjev za održavanje vanredne sjednice Skupštine Crne Gore.

“Za sjednicu smo predložili Predlog zakona o dopuni zakona o poreskoj administraciji, kao i tačku dnevnog reda Izbor i imenovanja, u okviru koje ćemo imenovati nove poslanike DPS-a u radna tijela Skupštine, kao i nove članove, iz reda opozicije, u privremeno radno tijelo za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva”, navodi se u objavi Poslaničog kluba DPS-a na njihovij Fejsbuk stranici.

Odluka o formiranju Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva je, kako navode,  objavljena u Službenom listu Crne Gore, pa možemo očekivati sazivanje sjednice Administrativnog odbora, na kojoj će biti odlučeno o novim članovima Odbora, a zatim će se takav prijedlog uputiti plenumu na odlučivanje.

“Klub poslanika DPS-a je na kraju posljednje sjednice redovnog proljećnjeg zasijedanja Skupštine najavio vanrednu sjednicu i ono što je naša obaveza, mi revnosno i obavljamo, pa i u avgustu, kada je to potrebno”, poručuju iz DPS-a.

M.D. 

Send this to a friend