Politika

Postoji prostor za razvoj odnosa Crne Gore i Italije

Darmanović-Zelioli

Pored veoma sadržajne bilateralne saradnje, Crne Gore i Italije postoji prostor za njen dalji razvoj naročito u oblastima privrede, kulture, turizma i zaštite životne sredine, ocijenjeno je danas toko sastanka ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića i novoimenovanog ambasadora Italije u Crnoj Gori Luku Zeliolija.

Ocijenivši da su dosadašnja iskustva saradnje sa Italijom u svim oblastima veoma pozitivna, Darmanović je iskazao otvorenost i spremnost da se, u predstojećem periodu, veoma sadržajna saradnja dodatno unaprijedi i dinamizira.

“Ambasador Zelioli je izrazio zadovoljstvo povodom otpočinjanja mandata u Crnoj Gori te pozdravio napredak u reformskim procesima, kao i važnu ulogu i posvećenost Crne Gore regionalnoj saradnji i izgradnji zajedničke evropske budućnosti Zapadnog Balkana. Ocijenio je da rezultati ostvareni na evropskom putu,  uz članstvo u NATO-u, pokazuju čvrstu opredijeljenost države ostvarenju spoljnopolitičkih ciljeva te istakao da će, u tom pravcu, Italija nastaviti da bude snažan podržavalac i partner Crnoj Gori”, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Send this to a friend