Politika

Postoji spremnost za reformu izbornog zakonodavstva

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aiva Orava, sa kojim je razgovarao o planiranim aktivnostima Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Brajović je istakao zadovoljstvo aktivnim i konstruktivnim odnosom poslaničkih klubova parlamentarnih stranaka koje su učestvovale u formiranju Odboran i naglasio da je, uprkos političkim razlikama, visokim stepenom saglasnosti u vezi sa osnovnim principima rada Odbora iskazana istinska spremnost za unaprjeđenje izbornog ambijenta, sa ciljem dodatnog jačanja povjerenja građana u izborni proces.

“Orav je pozdravio formiranje Privremenog skupštinskog odbora, naglašavajući da Odbor pred sobom ima ambiciozan plan rada koji je važan za evropski put Crne Gore. On je istakao da je opseg rada Privremenog skupštinskog odbora zasnovan na prijedlogu dvije opozicione stranke iz juna mjeseca, i naglasio značaj poruke komesara Hana kojom “ohrabruje sve parlamentarne stranke da aktivno i konstruktivno učestvuju u radu ovog skupštinskog tijela, i budu fokusirane na njegove važne zadatke, a sve u cilju približivanja Crne Gore Evropskoj uniji””, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Send this to a friend