Politika

Posvećeni razvoju još boljih odnosa Crne Gore i Srbije

Foto: Skupština Crne Gore

Tokom susreta Grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Narodnom skupštinom Republike Srbije sa potpredsjednikom Skupštine Crne Gore Branimirom Gvozdenovićem razmatrane su konkretne mogućnosti unapređenja saradnje u pravcu povezivanja i razmjene kvalitetnih ideja i projekata od obostranog interesa.

Predsjednik Poslaničke grupe prijateljstva Narodne skupštine Republike Srbije sa Crnom Gorom Igor Bečić je istakao da je grupa prijateljstva sa Crnom Gorom, kao jedna od najbrojnijih poslaničkih grupa prijateljstva u parlamentu Srbije, potvrda snažnih veza i prijateljskih odnosa, te da ovaj vid saradnje treba iskoristiti u pravcu konstantnog i redovnog dijaloga na parlamentarnom nivou.

“Sagovornici su iskazali nesumnjivu posvećenost razvoju najboljih susjedskih odnosa, te zajedničku otvorenost za nastavak dobre dinamike procesa evropskih integracija kao strateškog vanjskopolitičkog cilja obje države. Zajednički je ocijenjeno da parlamentarci imaju ogroman
potencijal u kreiranju i razvoju bilateralnih odnosa i otvaraju put svim sferama međudržavne saradnje”, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Na sastanku je bilo riječi o pravcima razvoja Crne Gore i Republike Srbije, te o implementaciji kapitalnih projekata od zajedničkog interesapoput izgradnje autoputa Beograd-Bar, modernizacije željezničke pruge Beograd-Bar, projektima u oblasti energetike kao i potencijalima Luke Bar, u cilju korišćenja punih kapaciteta za ekonomsku saradnju dvije privrede, valorizaciju obostranih turističkih potencijala i unapređenje trgovinske razmjene.

Pored ovih, otvorene su i druge teme od značaja za saradnju dvije države sa dogovorom da se u narednih nekoliko mjeseci grupe prijateljstva ponovo sastanu i nastave konstruktivan rad.

Na sastanku su pored predsjednika Grupe prijateljstva, prisustvovali članovi: Andrija Nikolić, Suad Numanović, Bogdan Fatić, Filip Vuković i Radule Novović, kao i poslanici Andrija Mandić i Milan Knežević. Igor Bečić predvodi delegaciju koju čine članovi Poslaničke grupe prijateljstva Narodne skupštine Republike Srbije sa Crnom Gorom: Aleksandar Marković, Jelena Žarić Kovačević, Zvonimir Đokić, Dejan Radenković, Dragomir Karić i Ivan Kostić.

Delegacija boravi u dvodnevnevoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori na poziv Branimira Gvozdenovića, potpredsjednika Skupštine Crne Gore i predsjednika Grupe prijateljstva sa Narodnom skupštinom Republike Srbije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Randolf
Gost
Randolf

E ovi poslanici su tačno višak za CG, dvojica Andrija, jedan DF, jedan DPS, kao i njhove dvije partije.

Piksi
Gost
Piksi

A zgodni li su ne vidjeli se!

marius
Gost
marius

Evo ih ka ispred gimnazije uoci proslave neke godisnjice mature .

Niksic
Gost
Niksic

Nikolic najveci gospodin ! Buduci lider !

Dado
Gost
Dado

Ovako nesto se ne gleda svaki dan.
Lijepo vidjet.

Realno
Gost
Realno

Neka im bude što nama misle. Ako je dobro, jeli bog da’, milo će mi bit.

Krsto
Gost
Krsto

Jedan narod. Uskoro ponovo zajedno u istom domu i na istom ognjištu. Da nam živi pravoslavlje!

Prcko
Gost
Prcko

Krsto: Fali ti ,,jedan vođa”, pa da ti budalesanje bude kompletno : )

Krsto
Gost
Krsto

Prcko, tebi dosta toga fali, a najviše pameti i patriotizma. Uči da voliš svoj narod, a ne prekookeanske prodavce magle.

Baki
Gost
Baki

Turci na aparatima.

Kokot iz, Djura
Gost
Kokot iz, Djura

Kurci na vep aparatima?

Pravi Rambo
Gost
Pravi Rambo

E vidji ovo . Pljuju se i svasta pricaju jedni drugima a sad mogu jedan pored drugoga da stoje . Ovo je najgora fela ljudi u CG . Ovi politicari ovdje

CRNOGORAC
Gost
CRNOGORAC

Crna Gora i Srbija i Rep. Srpska TO JE JEDNA FAMILIJA!! Nemojte pogresno da me shvatite ja sam Crnogorac, Srbiju i Srpski narod volim, mi smo jedna krv, jedno pleme, jedan narod. Mi Crnogorci jesmo malo drugacijeg mentaliteta, i ovo kazem bez ikakve mrznje. Postujem i BiH, i Hrvatsku i kad god igraju u sportu protiv nekoga ne mogu a… Više »

Pero
Gost
Pero

C: ček, ček, jesmo li isto pleme ili isti narod?

Leleku
Gost
Leleku

To je pravi, casni i posteni Crnogorac! Takvoga priznajem!

Send this to a friend