Politika MILAN KNEŽEVIĆ, PREDSJEDNIK DEMOKRATSKE NARODNE PARTIJE I JEDAN OD LIDERA DEMOKRATSKOG FRONTA

Potez Demokrata neviđena veleizdaja

Milan Knežević

Predsjednik Demokratske narodne partije ijedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević ocijenio je u intervjuu za Pobjedu da je usvajanjem izmjena Odluke o formiranju Odbora za reformu izbornog zakonodavstva ozvaničena koalicija Demokratske Crne Gore i Demokratske partije socijalista. Knežević je dodao da je potez Demokrata neviđena opoziciona veleizdaja iza koje ne stoje druge stranke u opoziciji.

“Ako pažljivije pogledamo prijedloge za dopunu članova radne grupe, jasno se uočava da u njoj nema Dritana Abazovića, već su predložena dvojica poslanika Demokrata. Tako da u ovom trenutku radnu grupu možemo jasno kvalifikovati kao zajednički odbor DPS-a i Demokrata”, rekao je Knežević.

On je jasno poručio da DF neće učestvovati u radu Odbora.

“Nakon ozvaničene koalicije Demokrata i DPS-a i odbijenog amandmana Demokratskog fronta o tehničkoj vladi kao organu koji bi sprovodio izborne zakone u 2020. godini, jasno smo saopštili: ne samo da nećemo učestvovati u radu radne grupe za izborno zakonodavstvo, već da ćemo narednih nedjelja razmotriti opciju i definitivnog napuštanja ovog odbora”, istakap je on.

U usvojenom dokumentu nema odredbe o tehničkoj vladi, već samo o nadzornom organu koji će implementirati dogovoreno. Odgovarajući na pitanje da li su tom odlukom iscrpljene mogućnosti da na kraju dođe do neke vrste prelazne vlade Knežević je kazao da je dogovor DPS-a i Demokrata eliminisao mogućnost formiranja tehničke vlade u skladu sa Sporazumom o budućnosti koji je potpisalo 39 opozicionih poslanika.

Zato je, kako ističe, ogorčenje cjelokupne opozicione javnosti potpuno opravdano.

Komentarišući stavove Demokrata i njihovog predsjednika Alekse Bečića da je u ovom slučaju došlo do “kapitualacije DPS-a” Knežević je naglasio da su pokušaji da se ova opoziciona veleizdaja kroz plaćeni marketing Demokrata predstavi kao kapitulacija DPS-a toliko tragikomični da ne zavređuju ozbiljan komentar.

“Posljedice “kapitulacije” DPS-a najbolje se ogledaju u izjavama njihovih funkcionera koji iskazuju nemjerljivo zadovoljstvo zbog pakta koji su postigli s Demokratama, i dodatno izražavaju spremnost za daljim produbljivanjem njihovih odnosa na svim nivoima. Kakva je to kapitulacija ako je svi slave, i Bečić i Đukanović, i Brajović i Nimanbegu, i Ibrahimović i Miraš Dedeić, i Pavićević i Ranko Đonović? A većinska opozicija proglasila izdaju”, upitao se on.

Mediji su izvještavali da je usvajanje izmjene odluke rezultat tajnih pregovora DPS-a i Demokrata uz medijaciju EU.

Knežević je potvrio da su takva su saznanja i Demokratskog fronta.

“Uloga ambasadora EU Aiva Orava u razbijanju opozicionog jedinstva gotovo je identična ulozi Františeka Lipke u proglašenju rezultata pokradenog referenduma. Jedina razlika između njih dvojice je što je Lipka Slovak, a Orav Estonac”, rekao je on.

Knežević tvrdi da je upravo Aivo Orav u poslanički klub DF-a donio papir sa usaglašenim amandmanima i saopštio nam da su oni rezultat direktnog dogovora DPS-a i Demokrata.

“Zato mi nije jasno zbog čega Demokrate napadaju većinsku opoziciju kad im saopštava da su se dogovorili s DPS-om, jer mi samo ponavljamo ono što je izjavio Aivo Orav. Pozivam ih da me demantuju na način što će Oravu saopštiti da je lažov i da oni nikad nijesu pregovarali i dogovarali se s DPS-om. Inače je veoma diskutabilno iz kojih to interesa odlazeći ambasador Aivo Orav u trenutku kad Crnu Goru potresa milenijumska afera fiktivnih faktura u koju su izgleda umiješani Aco i Blažo Đukanović, Edin Kolarević i Brano Mićunović spašava Mila Đukanovića prevodeći na njegovu stranu Demokrate”, naveo je on.

Takođe je, prema mišljenju Kneževića, zanimljivo kako se pokušava zloupotrijebiti i Dritan Abazović, doskorašnji koalicioni partner Alekse Bečića, na način da je i on učestvovao u usaglašavanju amandmana sa DPS-om.

“Ako pažljivije pogledamo prijedloge za dopunu članova radne grupe, jasno se uočava da u njoj nema Dritana Abazovića, već su predložena dvojica poslanika Demokrata. Tako da u ovom trenutku radnu grupu možemo jasno kvalifikovati kao zajednički odbor DPS-a i Demokrata”, ocijenio je on.

Knežević smatra i da je Sporazum o budućnosti koji je potpisalo 39 opozicionih poslanika mrtav.

“Ubijen je 31. jula 2019. godine amandmanima koje su zajedno podnijeli DPS i Demokrate. Na ovaj način Demokrate su preuzele odgovornost za sve što će se događati na izborima 2020. godine. Njihovom odlukom da izađu na parlamentarne izbore 2020. obesmišljen je bojkot kao moćno opoziciono oružje, ali što je još važnije, razbijeno je opoziciono jedinstvo potpisano pred 20.000 građana”, zaključio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Akumulator
Gost
Akumulator

Pipun opet napada

Fileopg
Gost
Fileopg

ne podržavam ovog Kneževića ali za razliku od Bečića sa njime barem znaš što misli ….

Obaveštajac CG
Gost
Obaveštajac CG

Kneževiću moj ti je savjet da izadjes sam na izbore i da pokusas da udjes u parlament i da se zna da si lider ovako preko koalicije i Pedje Bulatovica to je smjesno mamdat vam je poklonio Mandic i Niva Srpska Demokratija da bi se obracunala sa Snp-om i rasformirala ga sto su i uspjeli e problem je nastao kad… Više »

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Izdajnik Crnogoski sluzi drugom narodu djelo nagore sto neko moze ucinjet

Pedja
Gost
Pedja

Nije sto licii nego je stvarno pipun .

Nankan
Gost
Nankan

Samo DF, sve drugo je udba i ambasada.

Milance
Gost
Milance

Mislis izdajnici!Varaju od kako postoje.U pravu si,dokazani su udbasi 3,14,!

Boka
Gost
Boka

Mislim na DF da ne bude zabune!

gusar
Gost
gusar

Jadna partija koja prati ovakvok lidera.

Velimir1966
Gost
Velimir1966

Ajte vi u Spuž polako pipune i sve će bit u redu!

Danko
Gost
Danko

Ovo je najjace: ” Demokratske Crne Gore i Demokratske partije socijalista. Knežević je dodao da je potez Demokrata neviđena opoziciona veleizdaja iza koje ne stoje druge stranke u opoziciji.” Pa ko su onda Demokrate? Jedni ili drugi? Ili oboje?

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Ti i tvoja partija nemate ni 2% biraca,i nije mi jasno ko ti daje toliko medijskog prostora te svojim sarlatanstvom pokusavas nadomjestiti politicku nemoc i neznanje…

Mark
Gost
Mark

Ovi iz DF imaju amneziju.Ilii su tolike bidale da.smartaju gradjane imbecilima.Pa.oni su u odboru od jeseni prosle godine!!Oni i DPS.I sad im je proradila sujeta jer nijesu se pitali nista.Kako da se pitaju kad su jedno veloko NISTA!
PS.Admine pustaj ovo.Vrijemenje da im ko acno neko kaze u oci sta su !

Usay
Gost
Usay

Bečić=Pajović

Haccs
Gost
Haccs

Pajovicu se makar znalo kojim jezikom govori, je li za NATO ili ne, imao je neke stavove, a ovaj kikirez prevarant ništa

Uros
Gost
Uros

I Nimanbegu pozdravlja dogovor Demokrata i DPS-a,

Svjefol
Gost
Svjefol

Zar ovaj nije u zatvoru

Joo
Gost
Joo

ove srbiance svako malo neko izdaje, pogotovo kad se oslobode njihove okupacije…..I vekovima samo jedno im ide od ruke….a to je da stalno kmece….kme kme kmeeeeeeeee……

Aloinformer
Gost
Aloinformer

Majstore,izadji sa svojom partijom nova demokratija iz DF a , i na izbore pa ces vidjeti koliko vrijedis…ali kalkulacije koje vi radite brisu sva vasa navodna zalaganja za birace…a cini mi se da si mnogo uzbicio…

gaga
Gost
gaga

Kilo Pipuna je 0,20 euro centi,pa vidji Pupin koliko “vrijediš”.3,14.

Mina
Gost
Mina

Znas dje ces kad ti istekne aktuelni mandat u skupstini?Mozda odes u privatne detekvive da lovis izdajnike u opoziciji, ?Ja ti preporucijem da sadis paprike i boraniju u Zeti,to ti najbolje odgovara.Mozed istovremeno da recetujes i Puskinovu poemu Evgenije Onjegin,da razbijes monotoniju.

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Zecki intelektualac nijednom nijsi replicira Pivljanki

Planinar
Gost
Planinar

Bole je da sadi pipune. Ima odma reklamu samo takvu !
Zamisli ovu reklamu :
pipun i po, euro i ipo!
pošto jedan Pipun!

DFront
Gost
DFront

Ne znam za Demokrate ali znam da si ti veleizdajnik zajedno sa četnikom.

Betoven
Gost
Betoven

Šta su to Demokrate izdale? Njegovo velikosrpsko ludilo?

Dzordz
Gost
Dzordz

Od opozicije nikad nista.Uvijek ih iznenadi neki izdajnik iz njihovih redova.Sto se tice izdajnika Po pravilu su uvijek iz neke druge partije,pa se nedaj boze moze pomisliti da su svi izdajnici.

POJK
Gost
POJK

Svi ste isti svi su vam veleizdajnici koji ne misle kao vi. Tako da zivimo htjeli ili ne u zemlji izdajnika. Vi izdadoste vas izdadoše njih izdadoše.

zixić
Gost
zixić

čekamo te

Boka
Gost
Boka

I ovo sto pise Knezevic naruceno je iz DPS.Nesrece jedne smo mislite na fotelje i pare a narod neka crkava!

Milan
Gost
Milan

Bolje bi mu bilo da se zapita kakva je to opozicija koja pored svih afera koje potresaju DPS nisu u stanju da legalno na izborima dobiju povjerenje većine glasača u CG? Razjedinjena, opterećena nacionalizmom i šovinizmom, često poistovjećujući Crnu Goru sa najodvratniji primjesama, negirajući i crnogorsku naciju i zajednički život sa ostalim manjinskim narodima, proglašavaju veći dio Crne Gore kao… Više »

Logicar
Gost
Logicar

DPS sebe ne bi branio ovako dobro kako ga branii Milan Knezevic

Logicar
Gost
Logicar

Sram vas bilo DFovci. Umjesto da napadate DPS vi napadate najjacu opozicionu partiju.

Ribnica
Gost
Ribnica

Najjaču, ne sprdaj se mandata ti 😂😂😂😂😂

Eto tako
Gost
Eto tako

Sa kom se DF dogovarao kad je usao u skupstinu i prekinuo bojkot???Sa DPS naravno!Ko je prekrsio Sporazum opozicije?DF naravno,prekidom bojkota!Ko je radio u odboru sa DPS?DF naravno! SRAMOTE JEDNE,PIII!!

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Pipi Duga Robija iz Vrhovne komande drži predavanja o veleizdaji. Rijaliti.

Slavenko
Gost
Slavenko

O kakvom bojkotu prica Knezevic kad su ga oni davno prekinuli a u odboru sa DPS-om su evi godina.Isti Knezevic je ne tako davno govorio da ko udje u Sindjin parlament taj je najveci izdajnik.Sta je onda DF?Izdajnici,sram vas bilo!!

Mrgud
Gost
Mrgud

Nista novo na balkanu .prodas vjeru za veceru . .takvi smo .zalosno . .nicemu se ne cudim .odje moze samo da te iznenadi nesto prijatno .a toga malo ima …

marius
Gost
marius

Kraja, obmana, izdaja. Ovo sve pogadja običan narod u CG, a ne ove dzabalebaroše opozicione, koji i te kako dobro žive, iako im ne valja CG, a narod koji nema da se prehrani, e on stoji u redove ispred narodnih kuina.

Skors
Gost
Skors

Težak pad na anketama je natjerao neznavene Demokrate da prave ove glupe poteze…
DPS 38, DF 19, Demokrate 9, SNP 6, URA 4, SD 4, SDP 3, BS 3…Čim su se prvi put suočili sa padom odreagovali su loše, dogovorili se s DPS umjesto sa opozicijom i do izbora će doći na 4-5 odsto.

evo krstim se
Gost
evo krstim se

u frontaćaku je involirano 10-15 partijica i imaju 12 %

Lasanen
Gost
Lasanen

Bečić potpisao pred hiljadama ljudi, a onda prevario.

Tysa
Gost
Tysa

Čak je i Dritan protiv sporazuma DPS i Demokrata, tako da je jasno da su Bečić i društvo počinili izdaju kao Pajović i Pozitivna.

brko mali
Gost
brko mali

vama covjek kliker da da i njega bi pokvarili ili se posvadjali oko toga ko ce se igrat sa njim

Mileva
Gost
Mileva

Pipun o veleizdaji. Smiješno

Send this to a friend