Politika

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini podržao listu Hrvatske građanske inicijative na parlamentarnim izborima

Foto: HGI

Na izbore za zastupnike Skupštine Republike Crne Gore, koji će biti održani u nedjelju, 11. juna, izlazi i autentični politički predstavnik hrvatskoga naroda – Hrvatska građanska inicijativa (HGI), s listom „Na pravoj strani svijeta“, s imenima 71 kandidata za narodne zastupnike, saopštio je Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV).

Nositelj liste je Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative, stranke koja decenijama okuplja i dostojno predstavlja i artikulira interese hrvatskoga naroda u crnogorskom društvu.

“HGI se svojim dosadašnjim djelovanjem pokazala i dokazala istinskim braniteljem i zastupnikom Hrvata u Crnoj Gori, kao i svih onih građana koji svoja politička opredjeljenja nisu mogli poistovjetiti programima dominantnih političkih aktera i preovlađujućih narativa. To HGI čini, među ostalim, i djelatnom obranom vrijednosti prebogate baštine Hrvata i katoličkih vjernika u Crnoj Gori, napose u Boki Kotorskoj, pronalazeći u njoj motive za snažni politički angažman. Rezultati toga su vidljivi, te je hrvatski narod, pokazalo se, unatoč malom broju, nezaobilazni dio političkoga mozaika crnogorskog društva, na koji onda i pobjednici izbora moraju računati”, kazao je Žigmanov.

Kako je naveo sličnost s izazovima s kojima se susrijeću Hrvati u Crnoj Gori i Hrvati u Srbiji odavno je “zbližila djelovanja naše dvije političke stranke”.

“One imaju u nizu pojedinosti vrlo slične temelje i međusobno si, kao dio korpusa koje predstavlja hrvatski narod izvan matične države, pružaju potporu, surađujući pri tome tijesno i s bogatim posljedicama i s nositeljima vlasti u Republici Hrvatskoj. Cijeneći tu suradnju te razvijene partnerske odnose, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini ovim putem iskazuje snažnu podršku izbornoj listi „Na pravoj strani svijeta“ na predstojećim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori i poziva sve Hrvate da za nju glasuju, preporučujući istovremeno ovu listu kao idealan politični izbor za sve građanski orijentirane glasače u susjednoj državi. Uistinu, iskreno želimo s kolegama iz Hrvatske građanske inicijative jedino na takvoj strani svijeta i jedino na toj strani gledati na svjetliju budućnost našega hrvatskoga naroda”, zaključio je Žigmanov.

Send this to a friend