Politika

Potreban nacionalni konsenzus o nepohodnim reformama

Crnoj Gori je potreban nacionalni konsenzus o nepohodnim reformama koje će dovesti do stabilnosti, oporavka izbubljenog povjerenja u institucije države i organizovanja prvih fer i slobodnih izbora čije će rezultate svi prihvatiti kao nespornu slobodnu volju građana, ocijenio je Glavni odbor Pokreta za promjene PZP.

Glavni odbor je ocjenio da se Crna Gora nalazi u dubokoj državnoj krizi koja je, kako su kazali, “posledica uvođenja lične diktature Mila Đukanovića koji je pokrenuo progon opozicije i kreirao atmosferu javnog linča svojih neistomišljenika”.

“Paraliza politčkog sistema, bojkot Parlementa, bankrot javnih finansija, pogubne mjere štednje koje će se sprovoditi po diktatu MMF preko leđa najsiromašnijih slojeva stanovništva, rat narko kartela i nekompetentnost aktulene Vlade, uvode zemlju u haos i nestabilnost”, kaže se u saopštenju PZP-a.

Ocjenjuje se da je Crnoj Gori potreban nacionalni konsenzus o nepohodnim reformama koje će dovesti do stabilnosti, oporavka izbubljenog povjerenja u institucije države i organizovanja prvih fer i slobodnih izbora čije će rezultate svi prihvatiti kao nespornu slobodnu volju građana.

“Agersivna ratnohuškačka retorika i jezik mržnje, proizvodnja državnih neprijatelja i mrzitelja Crne Gore, je pogrešna, opasna i pogubna politika Đukanovića, koji je svjestan da gubi značaj kod međunarodnih partnera, da mu ističe rok trajanja, i da će eventualnim ulaskom u NATO, on postati nepotreban teret iz neprijatne prošlosti.Zato pokazuje spremnost da izazove haos u Crnoj Gori , kako bi spriječio promjene vlasti koje su neminovne”, navodi se u saopštenju.

GO PzP pozvao je sve opoziciono orjentisane političke partije na jedinstvo i podizanje nivoa konkretnih aktivnosti, koje bi, kako su rekli, “dovelo do formiranja snažnog Fronta otpora namjerama Đukanovića da izazove sukobe i haos u Crnoj Gori, kako bi spriječio promjene”.

GO PzP je jednoglasno usvojio Završni račun PzP za 2016. godinu, izabrao Aleksandra Lekića za novog člana Nadzornog odbora i Čela Ismailisufija za predsjednika Nadzornog odbora.

Send this to a friend