Politika

Vujanović: Povratku izbjeglih sa Kosova posvetiti punu pažnju

Povratku izbjeglih sa Kosova treba dati punu pažnju, s obzirom na to da je Crna Gora već učinila ogromne napore na njihovom zbrinjavanju u proteklom periodu, ocijenio je crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

On je danas primio ministra vanjskih poslova Kosova, Bedžeta Pacolija, koji boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Vujanovićevog kabineta, predsjednik je iskazao zadovoljstvo unapređenjem saradnje dvije države, koja pored obostrane koristi afirmiše stabilnost u regionu.

“Ukazao je da za to postoji širok prostor, posebno u sferi ekonomije, i u tom smislu predložio da se kroz biznis forume i susrete privrednika definišu konkretne mogućnosti”, kaže se u saopštenju.

Vujanović je, kako se navodi, ukazao na potrebu olakšanja prekogranične saradnje, posebno za stanovništvo sa obje strane neposredno uz granicu.

On je konstatovao da je otvaranje puta Murino-Čakor-Peć i izgradnja zajedničkog graničnog prelaza Kotlovi-Kućište, shodno sporazumu dvije vlade, značajan pomak u tom smjeru.

“Naglasio je da povratku izbjeglih lica sa Kosova treba dati punu pažnju, s obzirom na to da je Crna Gora već učinila ogromne napore na njihovom zbrinjavanju u proteklom periodu”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Pacoli konstatovao dobrosusjedske odnose dvije države, iskazujući spremnost angažovanja Vlade Kosova na daljem unapređenju saradnje.

“Saglasio se sa potrebom i predloženim modelom intenziviranja ekonomske saradnje, i ukazao na mogućnost njenog dinamiziranja u drugim oblastima, posebno u pogledu evropskih integracija”, dodaje se u saopštenju.

Send this to a friend