Politika

Predsjednica SO Kotor na doradu vratila predlog SDP-a da Jokić bude smijenjen

Predsjednica SO Kotor Dragica Perović, vratila je lokalnom SDP-u na doradu predlog za razrješenje predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, jer, kako tvrdi, postojeći ne ispunjava potrebne kriterijume, mimo onog da ima potreban broj potpisa.

<<<Većina odbornika u kotorskom parlamentu zatražila smjenu Vladimira Jokića>>>

“S obzirom da ste mi 25.marta, u ime vašeg Кluba odbornika, sa supotpisnicima opozicionih klubova odbornika u SO Кotor ( DPS, SD i HGI), podnijeli pisani podnesak Predloga za razrješenje Predsjednika Opštine Кotor, u skladu sa ovlašćenjima, pozivam Vas, da u roku od 5  dana, od dana prijema ovog dopisa, vaš Predlog za razrješenje Predsjednika Opštine Кotor, Vladimira Jokića, uredite. Naime, formalno pravno podnesak, po kvantitetu potpisnika Predloga za razrješenje predsjednika Opštine Кotor, možda bi i mogao da se smatra da je u skladu sa normativima koji regulišu numerički podatak od 1/3, odnosno 11  odbornika za podnošenje Predloga o razrješenju. I samo to!”, tvrdi ona.

Međutim, kako dodaje, Perović tvrdi da je  sve ostalo neuredno što se vizuelno odmah uočava na prvi pogled na tekst podneska.

“Prije svega, propratni dopis potpisuje 13, a Predlog 18 odbornika?! Isto tako, potpise ne prati puno ime i prezime potpisnika, što znači, da se ne može izvršiti identifikacija da li su svi potpisani odbornici u SO Кotor, ili nisu. I pored najbolje volje, ni nikakvo gatanje mi ne može pomoći u tom dijelu, pa shodno tome potrebno je, da, prije svega, zbog toga isti uredite, a na šta sam bila u obavezi da Vam ukažem, viza vi citiranih članova zakona. Ovo zato, jer je u pitanju akt po kojem se treba postupati i koji će se u krajnjem naći i u arhivi SO Кotor”, jasna je predsjednica SO Kotor.

Napominje kako su neprihvatljive evidentne prepravke rednih brojeva koji se nalaze ispred potpisnika, što ga dodatno čini neurednim.

“A isto tako, elementarno je bilo da sve što ste naveli kao razloge za razrješenje dokumentujete.
To je što se tiče forme i urednosti podneska. A, pravno pozivam vas da se u konačnom opredijelite koji član Zakona o lokalnoj samoupravi , čini osnov vašeg Predloga za razrješenje Predsjednika Opštine Кotor?  U skladu sa napred navedenim, pozivam vas da u ostavljenom roku otklonite navedene nedostatke Predloga za razrješenje Predsjednika Opštine Кotor, što je uslovna pretpostavka za dalje procesuiranje istog”, navodi Dragica Perović.

M.D. 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mačak
Gost
Mačak

Jokic pod hitno da bude smijenjen

Fileopg
Gost
Fileopg

da je bilo lustracije, žena koja je tražila devedesetih da slobina vojska napadne crnogorsku policiju i uništi je, nikad ne bi mogla biti predśednica bilo čega a e gradskog parlamenta. Tako i treba da vrće Ranku Krivokapiću kad je za nju glasa.

replay
Gost
replay

A uredite vala i taj dokument pa nek Jokić polako pakuje kofere. A mogla bi i ova gospođa polako za njim.

Jakvinta
Gost
Jakvinta

Ovo je samo odgđanje agonije koja je neminovna, satim što je vrlo moguć i raskol u SDP-u jer jedna struja podržava Jokića a druga je za smjenu. Bože podrži.

Onih
Gost
Onih

Koliko se zna, raskol je u Demokratama kotorskim. Evo na sastanku opozicije i pokreta Odupri se, medju ovim liderima protesta sjedi odbornik Demokrata koji ih je napustio. Jokic je protiv Bečića.

Tim
Gost
Tim

Kako bi nam ovi drzavu vodili kad je raskol u Kotoru?Sto bi na drzavnom nivou bilo,ne smijem ni pomisliti.

Komita
Gost
Komita

Da je ijedan gradonacelnik dpsa radio sto jokic radi posle 2 dana bi ga mediji lincovali ali nazalost zbog crvene kravate nije interesantan medijima,pogotovo tabloidu vijesti

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Sta glumi ovaj sdp sad ? Da im nije demokrata bilo propali bi kao partija bez koalicije

Liberal
Gost
Liberal

A jokic samo da je zdravo,glavno da je on 30 auta kupio za opstinu a stara prodao drugovima u pola cijene

Stefo12
Gost
Stefo12

Ovaj sdp jos postoji ?

Rimtutituki
Gost
Rimtutituki

Ni pismeni nisu a hoće da vode opštinu. Tužno.

??????
Gost
??????

E zamislite da ovo radi DPS, kako bi graktali …. a eto sad ste pokazali kako vam je ipak stalo do foteljica!
Gospodja Perovic poznata po tome sto mrzi Crnu Goru, crnogorce i ne priznaje je kao drzavu!! Mada i Jokic sa njom isto

Sinn
Gost
Sinn

Podrška za DF!

Gurdic
Gost
Gurdic

Ne da je mrzi, no je ne moze na oci vidjet kao ni sve sto je crnogorsko.

Mufon
Gost
Mufon

Pa, ako gospodja ne voli Crnu Goru, sto nr to zadrzava odje, neka brise, sto prije. Da se zena ne muci, greota je.

Fileopg
Gost
Fileopg

Trebali bi glasati i o njenom povjerenju kako bi se demaskirala lažna kolegijalna solidarnost kroz pravno čistunstvo. Ova nikad više ne bi viđela fotelju predśednice parlamenta, bez preko televizije… . Čitav Kotor i okolina bruji o samovolji demokrata koji zloupotrebom tkzv ,,viših interesa” vrše samovlašće i razaranje bića kotora, a ona se bavi numeracijom i gramatikom zahtjeva za razrešenje.

Parilo
Gost
Parilo

Tu je dostigla vrhunac pravne struke, o jadu ce se zabaviti opstina i kad vlast bude promijenjena.

Lexy
Gost
Lexy

Ja mislim da je trebala da im ostavi minimum 8 dana

Boba
Gost
Boba

Ne da Perovicka fotelju, zalijepila se za nju!
I njenu smjenu trazite! Ovo opstruiranje je nedopustivo! Ima li ministarstva da moze uvesti prinudnu upravu i ocerat ovu bruku i sramotu?!

Parilo
Gost
Parilo

A koju politicku partiju ima iza sebe. Ona je predsjednik i clan DSS. Ito je sve . DF je postavio za tako vaznu funkciju jer nemaju koga sa skolom a njoj se ostvario san o kojemu sanjala cijeli zivot. Funkcija i njezino pet minuta kako je sama izjavila.

Jakvinta
Gost
Jakvinta

Predśednica u pisanoj izjavi stavi: “vi zavi” Jasno ti je o kojem gabaritu se radi.

Kotor
Gost
Kotor

Vrsan je ovo pravnik. Steta sto nije u Vrhovnom sudu ili Apelacionom!

Mufon
Gost
Mufon

Steta??? Aooh!

Send this to a friend