Politika

Predsjednica SO Kotor na doradu vratila predlog SDP-a da Jokić bude smijenjen

Predsjednica SO Kotor Dragica Perović, vratila je lokalnom SDP-u na doradu predlog za razrješenje predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, jer, kako tvrdi, postojeći ne ispunjava potrebne kriterijume, mimo onog da ima potreban broj potpisa.

<<<Većina odbornika u kotorskom parlamentu zatražila smjenu Vladimira Jokića>>>

“S obzirom da ste mi 25.marta, u ime vašeg Кluba odbornika, sa supotpisnicima opozicionih klubova odbornika u SO Кotor ( DPS, SD i HGI), podnijeli pisani podnesak Predloga za razrješenje Predsjednika Opštine Кotor, u skladu sa ovlašćenjima, pozivam Vas, da u roku od 5  dana, od dana prijema ovog dopisa, vaš Predlog za razrješenje Predsjednika Opštine Кotor, Vladimira Jokića, uredite. Naime, formalno pravno podnesak, po kvantitetu potpisnika Predloga za razrješenje predsjednika Opštine Кotor, možda bi i mogao da se smatra da je u skladu sa normativima koji regulišu numerički podatak od 1/3, odnosno 11  odbornika za podnošenje Predloga o razrješenju. I samo to!”, tvrdi ona.

Međutim, kako dodaje, Perović tvrdi da je  sve ostalo neuredno što se vizuelno odmah uočava na prvi pogled na tekst podneska.

“Prije svega, propratni dopis potpisuje 13, a Predlog 18 odbornika?! Isto tako, potpise ne prati puno ime i prezime potpisnika, što znači, da se ne može izvršiti identifikacija da li su svi potpisani odbornici u SO Кotor, ili nisu. I pored najbolje volje, ni nikakvo gatanje mi ne može pomoći u tom dijelu, pa shodno tome potrebno je, da, prije svega, zbog toga isti uredite, a na šta sam bila u obavezi da Vam ukažem, viza vi citiranih članova zakona. Ovo zato, jer je u pitanju akt po kojem se treba postupati i koji će se u krajnjem naći i u arhivi SO Кotor”, jasna je predsjednica SO Kotor.

Napominje kako su neprihvatljive evidentne prepravke rednih brojeva koji se nalaze ispred potpisnika, što ga dodatno čini neurednim.

“A isto tako, elementarno je bilo da sve što ste naveli kao razloge za razrješenje dokumentujete.
To je što se tiče forme i urednosti podneska. A, pravno pozivam vas da se u konačnom opredijelite koji član Zakona o lokalnoj samoupravi , čini osnov vašeg Predloga za razrješenje Predsjednika Opštine Кotor?  U skladu sa napred navedenim, pozivam vas da u ostavljenom roku otklonite navedene nedostatke Predloga za razrješenje Predsjednika Opštine Кotor, što je uslovna pretpostavka za dalje procesuiranje istog”, navodi Dragica Perović.

M.D. 

 

23 Komentara na "Predsjednica SO Kotor na doradu vratila predlog SDP-a da Jokić bude smijenjen"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend