Politika

Predsjednici parlamenata malih zemalja sa Brajovićem: Sa Crnom Gorom ima mogućnosti za saradnju

Male zemlje dijele mnoge slične izazove i stremljenja, prevashodno u procesu očuvanja identiteta i jačanja njihovih ekonomija, a sa Crnom Gorom ima mnogo mogućnosti za saradnju, zaključeno je na bilateralnim sastancima predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa predsjednicima parlamenata Malte, Andore, Kipra, Islanda, Monaka i Lihtenštajna.

Kada je riječ o odnosima sa Crnom Gorom, nedvosmislen je zaključak svih sagovornika da treba jačati parlamentarnu saradnju na više nivoa, razmjenu iskustava i promociju zajedničkih interesa.

Predsjednik parlamenta Malte Anđelo Feruđa kazao je da imaju odlične veze sa Crnom Gorom.

“U Crnoj Gori sam bio 2006. tokom referenduma, kada je vaša zemlja odlučila da bude potpuno nezavisna od Srbije. Odmah nakon toga smo uspostavili diplomatske odnose. Takođe, mogu da potvrdim da čelni ljudi naših zemalja kao i ministri, imaju dobru saradnju. Postoje investicije u oblasti energetike u Crnoj Gori. Kao članica Evropske unije radujemo se i podržavamo vas. Crna Gora će biti prva zemlja koja će se pridružiti Uniji u procesu proširenja”, zaključio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Talenat
Gost
Talenat

Nema veze što je moja zemlja mala, ja sam joj dosad nanio mnogo štete, i još ću!

durmitor
Gost
durmitor

objasni im predsjednice o petlji Smokovac o Limenki o Ramadi o Ministrima sto srljaju iz afere u aferu o Aerodromima imas ti dosta stvari da im objasnis

Send this to a friend