Politika

Predsjednik OO DPS-a Bar čestitao Dan opštine

Predsjednik OO DPS Bar Dragoslav Tomanović čestitao je Dan opštine Bar koji se obilježava sjuta.

Kako je istakao, sve ono što je do sada postignuto, potvrđuje da se ostvaruje politika intenzivnog razvoja Bara, zahvaljujući kojoj je odavno prepoznat kao uređeno i ugodno mjesto za rad i život, kao i kao grad koji je simbol moderne Crne Gore.

“Zbog toga smo, kao politička stranka koja uživa najveće povjerenje građana, obavezni da učnimo sve što je u našoj moći da i u narednom periodu unaprijedimo kvalitet života u našem gradu, da pospješimo njegov ekonomski razvoj, poboljšamo gradske funkcije i učinimo Bar još ljepšim. Vodeći se takvim programskim opredjeljenjima, DPS će nastaviti da u lokalnoj zajednici vodi odgovornu i promišljenu politiku, koja će biti na korist svih građana koji u njoj žive i koja će svima donijeti prosperitet”, naveo je on.

Dodao je da su partija koja se sa izuzetnom pažnjom odnosi prema tradiciji Bara i vrijednostima na kojima počiva identitet njegovih stanovnika.

“DPS kao partija građanskog i demokratskog profila, koja je u najtežim i najznačajnijim trenucima naše novije istorije pokazala koliko uvažava sve različitosti Crne Gore, uvijek će svojom politikom na lokalnom nivou podržavati ideje međuvjerske i međunacionalne tolerancije, tradiciju uzajamnog razumijevanja i poštovanja, afirmaciju svih identiteta. Građani Bara odavno su prepoznali da je DPS nastavljač i pobornik takve tradicije, tako da je i u tome objašnjenje većinske podrške koju nam pružaju”, poručio je Tomanović.

Prema njegovim riječima, nakon obnove nezavisnosti na referendumu 2006. godine, počinje novo doba i za Crnu Goru i za Bar, koje je obilježeno velikim razvojnim projektima.

“Tu je i poboljšani kvalitet života naših građana, unapređenje naših institucionalnih kapaciteta, jačanje vladavine prava, prijemo u NATO i krupni koraci na putu evropskih integracija. Pokazalo se da je podrška građana Bara DPS-u, uvijek značila podršku ovakvim strateškim opredjeljenjima, a to znači podršku demokratskoj, razvijenoj i modernoj državi Crnoj Gori”, zaključio je Tomanović.

Send this to a friend