Politika

Predsjedništvo DPS: Branićemo nacionalne i državne interese Crne Gore svim sredstvima

Foto: Arhiva

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) je povodom najavljene odluke Vlade za sticanje crnogorskog državljanstva poručilo da će braniti nacionalne i državne interese Crne Gore svim sredstvima.

Kako navode, na juče održanoj sjednici Predsjedništva DPS-a, kojom je predsjedavao predsjednik partije Milo Đukanović, razmatrana su aktuelna društveno-politička pitanja i izborne aktivnosti u susret izborima u Herceg Novom.

“U tom kontekstu, Predsjedništvo osuđuje namjeru Vlade Crne Gore da na sjutrašnjoj sjednici donese Odluku o izmjeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, kao i da se usvoji Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i boravišta”, ističu iz Predsjedništva DPS-a.

Prema njihovim riječima, konstatovana je nedvosmislena namjera nove parlamentarne većine da na ovaj način sprovede izborni inžinjering, kako bi se obezbijedila nelegitimna većina na narednim izborima i na silu mijenjala demografska slika Crne Gore, što sve vodi u dodatnu destabilizaciju države.

“Smatramo da ovakav potez obesmišljava rad Odbora za reformu izbornog zakonodavstva koji bi upravo trebalo da se bavi ovom materijom, i u kojem predstavnici Demokratske partije socijalista učestvuju u cilju iznalaženja najboljih kompromisnih rješenja, sa ostalim poslaničkim klubovima”, kazali su iz Predsjedništva DPS-a,

Kako dodaju, ukoliko Vlada usvoji na sjutrašnjoj sjednici navedeni Prijedlog Odluke i Nacrta, DPS će napustiti učešće u Odboru i uputiti odgovarajuću inicijativu prema Ustavnom sudu, budući da je odluka koja je predložena, zbog predviđene retroaktivne primjene, apsolutno neustavna.

“Takođe, konstatovano je da aktuelna parlamentarna većina jeste osvojila potrebnu većinu da bi formirala Vladu kako bi vodila unutrašnju i spoljnu politiku, ali da to ne znači da je dobila pravo da svojim djelovanjm obezdržavi Crnu Goru i uvede je u velikosrpski nacionalni projekat”, ističu u saopštenju.

Napominju da je Predsjedništvo konstatovalo da će DPS svim sredstvima braniti našu državu od evidentnog agresivnog pokušaja posrbljavanja.

“Predsjedništvo je takođe razmatralo predizborne aktivnosti u Herceg Novom, uz očekivanje da će naša partija na predstojećim izborima ostvariti dobar i zapažen rezultat”, zaključuje se u saopštenju Predsjedništva DPS-a Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikola Abramovi
Gost
Nikola Abramovi

Ocete kao sto ste i do sad!

BBBB
Gost
BBBB

Pa i vrijeme je da se pokrenete malo ……sve partije proevropske,gradjanske da se ujedinimo i krenemo na branik nase drzave crnogorske

Burin
Gost
Burin

Branicete dps do zadnjeg Crnogorca. Izgradili ste sistem za sebe, misleci da cete vjecno vladati. Svemu dodje kraj…

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Tako mi vas da nas branite. Neka hvala.

Prof
Gost
Prof

Taman kako ste je branili 30 godina. Cut.

nik
Gost
nik

branite Tuzi, počelo je

mikele
Gost
mikele

Znamo mi šta vi branite..

Ko ja
Gost
Ko ja

Vjerovat ćemo vam ako danas sav DPS na čelu sa Milom bude ispred Vlade ako ne ne javljajte se više ne računamo na vas

Cetinje
Gost
Cetinje

Imali ste 30 godina da nesto uradite, sad stepljenja malo 🤷‍♂️

Serdar
Gost
Serdar

Oćete kao i uvijek do poslednjeg evra.

Ako
Gost
Ako

Ao vam i jes

Dragan
Gost
Dragan

Da ste je na vrijeme branili,a imali ste vlast do ovoga nebi ni doslo..vi ste im ovo i dozvolili

Marvo
Gost
Marvo

23 godine se srcem borim za tu ideju,ziviot sam rizikovao da biste vi vladali.Pitanje glasi:Zasto niste za 23 godine zastitili Crnu Goru?Ostavili ste svoje najvjernije ljude bez hleba,a zaposljavali ”ugrozene Srbe”.Kako sada mislite da branimo drzavu?

Lobov
Gost
Lobov

Imali ste podrsku koju nijeste zasluzili. Nijeste izgradili institucije. Sami ste proizvodili afere.

ASMacha
Gost
ASMacha

Nemojte zafrkavat. Kako podrzavate avione autobuse iz zemalja Beneluksa i ostatka dijaspore? Tu nema problema da neko glasa, a taj neko dodje 15 dana ljeti i ostalo ga ne zanima. Pokrijte se usima.

Rozaj
Gost
Rozaj

Crna Gora sta vise cekas da ti urade ovi izdajnici pa da ti reagujes, ustajte narode ceraj izdajice u srbiju

M.M.Popovic
Gost
M.M.Popovic

Poštovana gospodo, namjera ovih se znala i prije no su zasjeli tu đe su! To je mnogima od nas jasno bilo, a vi ste tu pravili kompromise svih ovih godina, opet na našu štetu, i sad imamo ovo što imamo, bruku i sramotu da nam od države ovo rade oni koje smo i mnogi od nas udomili i pomagali, kad… Više »

Vjera
Gost
Vjera

Ovu bruku od vlade podhitno treba smijenit

Nera
Gost
Nera

Ove treba precrtati i podržati patriotske stranke i pokrete koji se upravo formiraju.

sreten
Gost
sreten

zbog ovakvog razbijanja i nejedinstva se dogodilo da je 28% stanovnista nadglasalo 72% stanivnistva e kako to…. ovako ubace razbijace angaxuju izdajnike i imamo okupaciju…. samo nek se ujedini 72% i sve je reseno

Lobov
Gost
Lobov

Pozivamo crnogorsku opoziciju da s narodom brani zemlju ili da kaze da ne moze, a svjedoci smo da ne moze. Ima ko moze. Crnu Goru nijesu porobili ni mnogo jaci osvajaci. Siatemski zakoni se ne mijenjaju silom.

Mia
Gost
Mia

@Lobov Ko moze?Ajde,ko?

SaLovćenaVila
Gost
SaLovćenaVila

Mi koji volimo Crnu Goru vas pitamo: ŠTA ĆETE DA URADITE? Da pišete saopštenja i da tvitujete ili da se slikate u novim odijelima i novim pozama? Probudite se, potonja je ura.Ako vi nijeste sposobni, niko drugi mora da se pojavi.DA JE VJEČNA!!!!!

Lobov
Gost
Lobov

Da li se vi sprdate sa nama? Sjutra ce okupatoska Vlada potpisati nestanak nase zemlje. Oni su strani placenici, imaju rezervnu zemlju. Mi imamu samo Crnu Goru i sjutra je vise necemo imati. Vi pisete saopstenja nesrecnici. Nijedan poslanik koji voli ovu zemlju nema vise sta raditi u Podgorickoj skupstini.

Spicanovic rank
Gost
Spicanovic rank

Bravo dps. …

Denja
Gost
Denja

Primali ste izbjeglica sa svake strane, razne bjelosvetske balafurdije, njima davali sve privilegije ispred nas, iskrenih i odanih. Sad trpite, ko i mi. 😘

Tony
Gost
Tony

Sjutra svi ispred zgrade izdajnicke Vlade

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Dosta saopstenja!Pocece ljudi da vas po ulici prozivaju.Kad vas konacno budu mogli na ulici sresti.Dje vi zivite.Ostaviste nas na cedilu.

Mia
Gost
Mia

@Vozi misko A ko ce ovo razrijesiti nego oni,zivota ti?

Neko
Gost
Neko

“Kome se ne svidja CG, nek ide dje mu je ljepse” znate vašu dobro poznatu parolu iz dps-a..

Mico zabrdje
Gost
Mico zabrdje

Mislim da ste zakasnili i da je sad kasno za sve !!

Mags
Gost
Mags

Okupirani smo i spolja i iznutra. Nek nam je sa srecom.

ivan
Gost
ivan

Milo legendo. Imao si 30god vladavine pa si je fino odbranio.

STOSTO
Gost
STOSTO

Kakvo napustanje Odbora i Ustavni sud. Koga briga za to. Branite svoju zemlju vi koji ste je predali okupatorima. Postoje demokratski nacini borbe za svoju zemlju. Okupatori sa
jednim poslanikom vise mijenjaju siatemske zakone, a vi drzite sjednice.

Gorivo
Gost
Gorivo

Naviknite se na novu, demokratsku Crnu Goru.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Nikad se Crna Gora nije navikavala na okupatore, pa neće ni sad !!!!!

Igorrr
Gost
Igorrr

Neka ne sjekiraj se, zivjece se i bez dps-a

Vladimir
Gost
Vladimir

Svaki dan sve je gore i gore… Propade DPS.

Dula
Gost
Dula

Tako je. 🇲🇪

Mitar
Gost
Mitar

To ka onu noc kad nam je Dusko reka da idemo kuci, da vi dezurate a? 5 min posto smo posli sve crkve i manastiri u CG su predate stranoj zemlji!

Mila
Gost
Mila

Od sjutra definitivno počinje Crnogorsko proljeće !

Send this to a friend