Politika

Predsjedništvo DPS: Partija smo koja će voditi crnogorsko društvo do većeg kvaliteta života

Na večeras održanoj sjednici Predsjedništva DPS Crne Gore, kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, iskazano je zadovoljstvo pripremama za održavanje VIII Kongresa, koji će biti održan 30. novembra u Podgorici.

Nakon uspješno organizovanih opštinskih izbornih konferencija i izbora novih, bitno kadrovski obnovljenih, lokalnih odbora Demokratske partije socijalista, sve aktivnosti u susret Kongresu se odvijaju u skladu sa definisanim rokovima i utvrđenim kriterijumima. Do sada kandidovani članovi DPS za najodgovornije funkcije u partiji i članstvo u najvišim partijskim organima garantuju nastavak uspješnog vođena Demokratske partije socijalista i vrijedna politička ostvarenja u budućim izbornim izazovima.

Na sjednici je razgovarano o nacrtima kongresnih dokumenata, Programu, Statutu i Izvještaju o radu između dva kongresa i ocijenjeno je da predstavljaju odličnu osnovu za dalje oblikovanje politika partije koje će voditi crnogorsko društvo do većeg kvaliteta života, kao i boljeg organizovanja DPS za buduće izborne i druge političke izazove. Zaključeno je da se nakon 1. oktobra sprovede javna rasprava u okviru partije, u kojoj će članovi i simpatizeri DPS-a imati priliku da daju svoj sud o kongresnim dokumentima.

Predsjedništvo se upoznalo i sa izbornim aktivnostima u Savjetu mladih i Ženskoj alijansi DPS-a i izrazilo očekivanje da će nakon VIII Kongresa DPS Crne Gore ti procesi predstavljati nastavak uspješnog podmalađivanja partije i afirmisanja potrebe većeg učešća žena u savremenim političkim procesima.

Predsjedništvo je iskazalo zadovoljstvo zbog aktivnosti Radne grupe u Parlamentu, koja je formirana radi reforme izbornih pravila, i iskazalo očekivanje da će svi politički subjekti zastupljeni u grupi, pokazati političku odgovornost i demokratski kapacitet za vođenje konstruktivnog dijaloga.

54

avatar
1000
50
4
0
 
50
CrnogorciSuSrbiInesBDPrepelicaHamdijaEdin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
InesBD
Gost
InesBD

Samo nastavite kao i do sad. Svjesni su gradjani činjenice da jedino vi ovu drzavu možete voditi kako dolikuje.

Prepelica
Gost
Prepelica

Sto godina vladali!

Hamdija
Gost
Hamdija

Da nije bilo Djukanovica u Crnoj Gori bi bilo krvoprolice odlicno se zna da su srbi pravili spiskove muslimanskih porodica da nas pogube

Edin
Gost
Edin

Sjecam se 90tih kada su izbjeglice iz okruzenju bjezale glavom bez obzira zbog lose politike koja je vodjena u njihovim zemljama

KnjazMilos
Gost
KnjazMilos

Kako jednom rece ovo je Monako, taman bi Crna Gora bila kao Monako da nije unutasnjih neprijatelja koji na svaki nacin pokusavaju da unistedrzavu iznutra, najbolji primjer je pokusaj teroristicki napada koji je na srecu sprijecen.

Kurgasev sin
Gost
Kurgasev sin

Dosta je ucinjeno, ali potrebno je jos mnogo toga da se uradi za bolje sjutra u Crnoj Gori. Ohrabruju e je to da imamo najveci ekonomski rast u okruzenju i da smo na pragu ulaska u EU.

uros567
Gost
uros567

Jedina partija koja poziva na mir i stabilnost i jedina partija koja ne pravi nikakvu razliku medju gradjane

PolitikologNK
Gost
PolitikologNK

Pa zahvaljujuci dpsu i imamo danas nezavisnu drzavu

ProfesorK
Gost
ProfesorK

Neka prica ko sta hoce da nije bilo Mila i DPS-a i dan danas bi Crna Gora igrala onako kako Beograd svira

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Bolje da CG vise ponasa kao Republika Srpska: ponosna, prkosna, jaka

Crnogorac45
Gost
Crnogorac45

Da opozicija dodje na vlast unazadice nam drzavu, kao i svaku opstinu u kojoj su imali vlast do sada. Da je njihova politika dobra i njihova zalaganja za dobro gradjana na visokom nivou njih bi gradjani u mnogo vecoj mjeri podrzali.

Rafaello
Gost
Rafaello

Neozbiljnost i nerad ce skupo kostati opoziciju na narednim izborima.

Iskra95
Gost
Iskra95

Opozicija se nikad nije zalagala za dobro ove drzave i njenih gradjana, njihovi sebicni interesi su im uvijek bili na prvom mjestu, a tome ide u prilog i bojkot parlamenta u kojem oni trebaju da budu glas gradjana koji su im ukazali povjerenje!

Kinez
Gost
Kinez

Niko ne moze zaustaviti napredak Cg i njeno usvajanje zapadnih vrijednosti. A predsjednik nikad nece biti ugrozen od strane nesposobne opozicije, koja nikad nije postigla znacajniji uspjeh na izborima.

Enesa
Gost
Enesa

Milo je prije svega lider, covjek koji je uspio da ujedini sve gradjane i da ne pravi razliku medju njima. Zalagao se da u nasoj drzavi cvjeta demokratija, i da ustavom zastiti nasu gradjansku drzavu.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Dps je uvijek ostvarila svoja obecanja, a planovi su realizovani na najbolji moguci nacin u roku, cime se samoziva opozicija ne moze pohvaliti. Nadam se da ce Milo jos dugo biti na vlasti, jer bi opozicija nasu drzavu samo unazadila.

Send this to a friend