Politika

Predsjedništvo PES-a: Jevrosima Pejović nije više dio pokreta 

Milatović- Spajić- Injac/ Foto: Pokret "Evropa sad"

Predsjedništvo PES-a je konstatovalo da je poslanica Jevrosima Pejović usljed nepoštovanja zaključaka Izvršnog odbora, odbijanja da poštuje odluku ogromne većine članova Glavnog odbora (GO) i kršenja Statuta partije, odlučila da više ne bude dio Pokreta Evropa sad!

“Za period od mjesec dana sa uvaženom poslanicom Pejović je više funkcionera našeg Pokreta obavilo razgovor i upoznalo bivšu poslanicu PES-a da ima apsolutno pravo na drugačiji stav i mišljenje, ali da nije u skladu sa demokratskim načelima i Statutom insistirati na stavu manjine u odnosu na ubjedljivu većinu opredijeljenih”, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

Kako su naveli, izuzetno cijene odnos ostalih kolega koji, iako su imali drugačiji stav na organima partije, ostaju dosljedni demokratskom načelu da se poštuje volja većine, što je praksa u svim demokratskim političkim organizacijama.

“Žalimo zbog iznuđenog poteza, ali ćemo kao organizacija ostati istrajni u poštovanju demokratskih pravila, kako bi se stekli uslovi za deblokadu parlamenta i formiranje nove Vlade, sprovođenje reformi i realizaciju programa Evropa sad 2”, poručuju u saopštenju.

Ističu da će Pokret, istrajati na odluci Glavnog odbora da formira 44. Vladu sa onima koji su podržali lidera PES-a za mandatara na konsultacijama kod predsjednika države.

“Onima koji su se odlučili za drugačiji izbor, želimo uspješan parlamentarni rad s ostalim kolegama iz opozicije”, kazali su iz te partije.

Iz Pokreta Evropa sad zaključuju da, iako Ustav konstatuje da je poslanica vlasnica svog mandata, očekuju da Pejović vrati mandat PES-u, iz razloga što je status člana parlamenta stekla zahvaljujući parlamentarnoj listi koju je predvodio Milojko Spajić, čiji je predlog za novu Vladu i parlamentarnu većinu poslanica odbila da podrži.

 

15

avatar
1000
8
7
0
 
14
TomoRukiVienna da jeNarozJakov
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vienna da je
Gost
Vienna da je

Ko su ovi …ja sam gladan

Naroz
Gost
Naroz

Eto DF-u još jednog poslanika.

Marsal
Gost
Marsal

Već su se posvadjali oko fotelja

Marko Djuricic
Gost
Marko Djuricic

Pejovic je ostala dosledna onome sto ste pricali prije izbora … ko odje nije dosledan

Milan
Gost
Milan

Pocelo je

Istina
Gost
Istina

Sta radi Spajićevo krilo ,Evrope sad , ko u vrijeme Staljina
Predsjedniče Milatoviću sto prije odvojiti se od Spajića i grupice njegovih poslušnika i formirati novu stranku
Sve pohvale časnoj Jevrosimi Pejović, članstvo i simpatizeri Evrope sad su uz nju i Milatovića a Spajić neka ide svom DPS

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Jevrosima može sada lagano da bira, DF ili URA.

Jakov
Gost
Jakov

Promašio si portal, Borba ti je niz hodnik pa “levo”

cheese
Gost
cheese

Čekajte ljudi. Legitimno je tražiti da vrati mandat, a legalno je da ona to ne uradi, to je već između njih. Niti je fer da je izbacuju iz partije i traže mandat nazad jer ima drugačije mišljenje, niti je fer da zadržava mandat ako nije uz partiju koja joj ga je povjerila, tu nema poštenog rešenja. Ali otkud ideja da… Više »

Medeni
Gost
Medeni

Kao clan bilo koje partije nemas pravo na svoje misljenjd, valjda toliko znas.

Max
Gost
Max

Ne na Balkanu

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Možda bi imala pravo da izuzme mišljenje za neke manje važne stvari. Ovako otkrila je da je bila Vučićev spavač u PES-u.

Ruki
Gost
Ruki

A ko joj je dao to?

Tomo
Gost
Tomo

Sastavi familiju za sto pa daj ðeci da izglasaju da te mijenjaju.

cccccccv
Gost
cccccccv

Jevrosima sad😂🤣 tako je to kada se partija sastavlja od preletača iz svih partija…

Send this to a friend