Politika

Pregovori za formiranje vlasti u Ulcinju uskoro, neće biti zatezanja

Pregovori za formiranje vlasti u Ulcinju počinju uskoro. DPS je najavio da im je cilj da njihov kadar bude predsjednik opštine. Iz FORCA-e najavljuju da će u pregovore ući bez kadrovskih uslovljavanja.

Nosilac liste DPS na upravo završenim izborima Ljoro Nrekić za CdM kaže de će pregovarati sa albanskim strankama i SD o formiranju vlasti. Lider FORCA-e Nazif Cungu za CdM navodi da koaliciju treba formirati što prije i poručuje da će razgovarati sa DPS jer su koaliconi partneri i na državnom nivou.

Nrekić vjeruje da će doći do dogovora.

“Uskoro ćemo sjesti sa čelnim ljudima albanskih partija i SD. Ne vjerujem da će biti “zatezanja” oko funkcija. Mi smo i ranije najavili da želimo da naš kadar bude na čelu opštine. U svakom slučaju, važno je da se dogovorimo, formiramo koaliciju, a sve kako bi nastavili da realizujemo projekte važne za naš grad. Važno je da obezbijedimo bolje uslove života, da se pripremi turistička sezona. Ovaj grad ima ogromne potencijale koje ćemo valorizovati”, rekao je Nrekić.

Prvi čovjek FORCA-e Cungu kaže da će u pregovore sa albanskim partijama i DPS ući bez uslovljavanja.

“Personalna rješnje neće biti prepreka. Važno da izabreremo najbolje kadrove. Najvažanije je da oformimo kvalitetan i stručan tim. Samo da budu ljudi koji žele da rade i koji će raditi u interesu grada i građana”, jasan je Cungu.

On za CdM kaže da je važno vlast formirati što prije, posebno zbog turističke sezone.

Cungu se osvrnuo i na uprvo završene lokalne izbore, Kaže da je FORCA ostvarila veoma dobar rezultat.

“Građani su prepoznali naš program kao dobar. Mi smo uključili mlade ljude, profesionalce, a sve kako bi ponudili dobar program žiteljima ove opštine. Moramo omogućiti da Ulcinj krene ka razvoju koji se dugo očekuje. Ovaj grad ima potencijala za cijelu Crnu Goru”, zaključio je Cungu.

U Skupštini opštine Ulcinj DPS i FORCA će imati po osam odbornika, Koalicija Probudi se Ulcinju sedam, DUA i SD po tri, dva Građanski pokret URA, a Bošnjačka stranka i SDP po jednog odbornika.

Miraš Dušević

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
E viva
Gost
E viva

Sastali se ljudi

Dejo trocikl 🐕
Gost
Dejo trocikl 🐕

Sad sam čita na sivu ekonomiju građani uzmu preko milijardu eura. 👍

Dejo trocikl 🐕
Gost
Dejo trocikl 🐕

Milane žikina dinastija 👍

bbb
Gost
bbb

Bas lijepo izgleda ta gradjevina sto se gradi na starom gradu. Mozda je glasao za Cungua ili za DPS

KukuNamaSaNjima
Gost
KukuNamaSaNjima

Loro presednik, to mora, jer jedino mu to hvali, za CV na onaj svet, ostalo je postigao, bio nastavnik, direktor, sef, biznismen, pravo cudo uz turizam i direktrosku platu napravio saraj. Cungu ima jos neke ,,sitnice” da sredi pa i on bi za presednika. Gjeka nema sanse za psjednika, jer ne zna da kaze NE nikome, zamisli presednika koji dobije… Više »

Toni
Gost
Toni

Preporučeujem urednicima portala da povedu računa o tzv. front page-u. Prvo što se vidi kad se otvori jesu Ljoro i Cungu, što baš i nije neka slika. Ozbiljan sam.

selo veselo
Gost
selo veselo

Neka Toni, bolje oni nego Darmanović ili još poneki…

Toni
Gost
Toni

Nisi uhvatio poentu.

BokI K.
Gost
BokI K.

Cugu kao najax stranka ako prepusti lidersku poziciju i mjesto Predsjednika Opstine na narednim izborima će da vidi rezultat.

Dejo trocikl 🐕
Gost
Dejo trocikl 🐕

Moram doc da produžim pasoš i vozačku. Možda dodjem sa džipom alfa romeo stelvio. Poslije njega mislim dolazi ferrari. Nadam se da ću se za 20 dana navici na njega.

Milentije
Gost
Milentije

Loro loro nrekic nrekic

Send this to a friend