Politika

Pregovori za Tuzi do kraja sedmice, borba s političkim apetitima

Foto: Tuzi (svevesti.com)

Pregovori za formiranje vlasti u Tuzima počeće do kraja sedmice, saznaje CdM.

Ovu informaciju nam je potvrdio i član Predsjedništva DPS-a i nosilac liste na prošlogodišnjim izborima u Tuzima Halil Duković. Uvjeren je da će sve brzo biti gotovo i da će sa BS, DUA i SD formirati vlast.

Halil Duković

“Nadam se brzom dogovoru. Pitanje je samo apetita, jer se dešava da se želi veći dio kolača nego što nekome pripada. Apetiti kad narastu, onda sve to treba da istrpi DPS, a ne znam koliko u tom smislu možemo da budemo tolerantni. Jasno je da sve mora biti dogovoreno u skladu sa brojem osvojenih mandata na izborima 26.novembra”, kazao je Duković za CdM.

Funkcioner DPS, ipak, vjeruje da će dogovor uskoro biti poptisan kako bi Tuzi dobile vlast i krenulo se sa realizacijom zacrtanih projekata.

Da podsjetimo, kao novi predsjednik Opštine Tuzi pominje se potpredsjednik Savjeta mladih DPS Tuzi Marjan Junčaj.  Mjesto potpredsjednika pripašce Bošnjačkoj stranci, a DUA će, prema sadašnjim najavama, zauzeti mjesto predsjednika Skupštine.

DPS je u Tuzima osvojio 14 mandata, BS tri, DUA dva a SD jedan.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Suad
Gost
Suad

Sve ce se rijesiti dijalogom i doci do konacnog formiranja vlasti u Tuzima.

Rade
Gost
Rade

Doci ce se i tu do dogovora samo treba biti realan i ne pokusavati uzeti ono sto ne pripada nego se svi znaju koliko je ciji dio.

Trijeshi
Gost
Trijeshi

Realna projekcija 🙂

Send this to a friend