Politika Nikolić - Ahmetović:

Pregovorima o pristupanju Crne Gore EU potreban brz i vidljiv napredak

Nikolić i Ahmetović/ foto: Skupština CG

Pregovorima o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, potrebna je nova dinamika, i brz i vidljiv napredak, ocijenili su poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić i izvjestilac njemačkog SPD-a za Zapadni Balkan Adis Ahmetović, na sastanku tokom konferencije o “Demokratizaciji i ulozi parlamenata Zapadnog Balkana”, koja se održava u Berlinu, u organizaciji njemačkog Instituta Aspen.

“Podrška Crnoj Gori za ubrzanje evropskih integracija, potrebna je, ne samo od Njemačke, već i od ostalih članica EU. To je, važno zbog ukupne perspektive građanskih i evropskih politika u regionu Zapadnog Balkana”, kazao je Ahmetović.

Nikolić je svog njemačkog kolegu detaljnije upoznao sa konceptom manjinske vlade u Crnoj Gori, potencirajući kako je njen primarni zadatak da u saradnji sa Parlamentom radi na reformi ključnih pravosudnih institucija.

“Poslanici Nikolić i Ahmetović, saglasili su se tokom razgovora u Berlinu da Crna Gora treba da bude prva država sa Zapadnog Balkana koja će nakon Slovenije i Hrvatske postati članica EU”, zaključili su iz Skupštine.

Send this to a friend