Politika

Joković tvrdi da DPS i DIK pripremaju pravno nasilje

Vladimir Joković

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković uputio je danas pismo Kancelariji OEBS-a u Crnoj Gori, u kojem ih obavještava da eventualni pokušaj prekrajanja izborne volje u Beranama, od strane Državne izborne komisije, koja zasijeda  sjutra, ne bi doprinio stabilizaciji političkih odnosa, ni u ovom gradu, ni u Crnoj Gori.

“Izborna utakmica je završena, i koalicija “Zdravo Berane” i Demokratska Crna Gora imaju ukupno 18 mandata i preko 400 glasova više u odnosu na koaliciju koju predvodi DPS”, kazao je Joković.

Dodaje da su svi članovi biračkih odbora potpisali zapisnike, iz kojih se jasno vidi da nepravilnosti nije bilo.

“OIK  Berane je takođe dala svoje pozitivno mišljenje. Predstavnici svih izbornih lista, koji su učestvovali na beranskim izborima, a koji su bili na biračkim mjestima, svojim potpisima jasno su potvrdili da je izborno glasanje proteklo bez ikakvih manjkavosti. S toga, očekujemo da i ostali zvanični organi, tu prvenstveno mislimo na DIK, donesu valjanu, a ne političku odluku. Mislimo da DPS u saradnji sa DIK-om, priprema pravno nasilje nad slobodno izraženom voljom građana Berana”, kazao je Joković.

Prema njegovim riječima, s obzirom da je više nego jasno da ne postoji niti jedan razlog za poništenje rezultata glasanja i ponavljanje izbora na tri biračka mjesta, suprotno ponašanje bi predstavljalo obesmišljavanje izbornih procesa i izborne volje građana.

“Podsjećamo, sastav DIK je takav da se u njemu nalaze i istaknuti partijski kadrovi vladajućih partija, što navodi na sumnju da se može pogaziti zakon, zarad interesa partije kojoj pripadaju. Još jednom upozoravamo da bi vještačko prekrajanje izborne volje  građana Berana, moglo izazvati nestabilnost u Beranama i u Crnoj Gori, a to ne bi eliminisalo već postojeće tenzije u Crnoj Gori. SNP smatra da bi izbori morali biti praznik demokratije, a ne demonstracija moći i zloupotreba državnih resursa u izborne svrhe. SNP će ostati vjerna svojoj višegodišnjoj borbi za istinu, pravdu i pravnu državu zarad boljeg života svih građana Crne Gore”, stoji u pismu Jokovića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Nasilje si priredio svojoj Partiji,i sada su tu priustili ulogu glasnogovornika u inače u zavrlazamama opozicijom djelovanja.

dragano
Gost
dragano

A Jokovicu ko odnese kuci glasacke listice mozesli se sjetit a lijepo znas daje to krivicno djelo

Todor
Gost
Todor

Red bi bio da odustanu od pokusaja promjene izbornih rezultata.

Ivan37
Gost
Ivan37

Zar nije Fatic cestitao pobjedu, uz ocjenu da su izbori prosli regularno .?!

Anka
Gost
Anka

Koalicija koja je izgubila na izborima pokušava da pravnim nasiljem prepravi izbornu volju građana .

Bane
Gost
Bane

Oni su na sve spremni, a sto gradjani hoce to ih najmanje interesuje.

miki
Gost
miki

Cim vama nesto ne odgovara, odmah napadi. Ne znam sto je frka, ako ste cisti onda nema brige.

Jovica
Gost
Jovica

DIK bi trebalo da obezbijedi prisustvo predstavnika OEBSa da bi detaljno pregledali izborni materijal i utvrdili neupitan rezultat.

Dajmond
Gost
Dajmond

Lako je vama samo pricati, da vas prisjetim Petnjice i tamosnjeg ponavljanja glasanja, nijesmo zaboravili!

Lejla
Gost
Lejla

To nije bila izborna volja Beranaca, dps je najvise uzeo, to je nasa volja bila. A ne vasa koalicija sa Becicem koju biste da skrpite. A i sami znate koliko ste neregularnosti napravili.

Majda
Gost
Majda

Uplasili ste se ponavljanja izbora, da ne izgubite i to malo sto ste silom na sramotu pokrali.

z d
Gost
z d

Kao da njega neko nešto pita.

Anel
Gost
Anel

Boga mi kad se u Tuzima ponavljalo tada se nijesu zalili, a sad im ne odgovara pa ih evo.

Send this to a friend