Politika

Prekretnica za Demokrate i URA

Ljubomir Filipović

Piše

Ljubomir Filipović, analitičar CdM-a

Ovo je sve sada igra nerava.

URA i Zdravko Krivokapić ne smiju napraviti još jedan pogrešan korak, jer bi to značilo gubljenje i tog nekog praha povjerenja koje im je ostalo spolja, a sa druge strane vladati ne mogu bez Demokratskog fronta.

Nedonošenje budžeta ozbiljno bi uzdrmalo vlast, donošenje zakona bi zaustavilo napredak ka EU.

Ovdje se nalazimo na prekretnici, i Krivokapić, Demokrate i URA za sada samo odlažu donošenje odluke koja se mora donijeti. Hoće li se prikloniti i finalno pokloniti Vučiću, ili će pokazati svijest da im je Crna Gora ipak na prvom mjestu. Mislim da je za URA kasno, i da su previše zaglibili u mrežu interesnih i netransparentnih odnosa sa moćnicima u Srbiji, ali su Demokrate još na vrijeme da dokažu da su autonoman i crnogorski politički pokret, bez obzira na stavove i crkvi i slično.

Demokratski front je na kraju otvorena franšiza SNS-a, dok se polako pripitomljavaju i Krivokapić i Abazović.

Demokratski front ima nesumnjivu političku dominaciju u novoj vlasti, ali ne može da je realizuje zbog toga što je ideološki neprihvatljiv za crnogorske partnere, ali i za normalnost demokratski razvoj ove zemlje.

Izbori u Nikšiću pokazaće da li će Zdravko Krivokapić donijeti dodatnu vrijednost Demokratama, ili će ostati “lame duck” sa minimalnom podrškom jednog kruga srpskih nacionalističkih intelektualaca i sve slabijim glasovima unutar srpske crkve u Crnoj Gori.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
milica
Gost
milica

Profesor je zakon, kakav DF i bakrači.Tiha voda brijeg roni, a ne nekakvi bukači.

delboj
Gost
delboj

Sve je to isto. DF, Demokrate i URA.

Ana
Gost
Ana

@delboj Da,sve je to bljak🤮🤮🤮

Neko sa strane
Gost
Neko sa strane

URA je srpska desničarska ekstremna stranka kao i Demokrate !

BMX
Gost
BMX

SAD, EU i Zapad će sad imati priliku da vide na djelu sva ta deklarativna i bla – bla zalaganja na riječima svojih projekata u Crnoj Gori, Demokrata i URA. Hoće li dozvoliti da ova zemlja postane Vučićev “srpski svet” i istočni vilajet, ili ćemo biti dio EU. Razne NVO koje su oni godinama cascavali obilnim grantovima i koje su… Više »

Tetrapack
Gost
Tetrapack

Demokrate pokrivene crnogorskim zastavama = jednako radikalne kao i DF.

Hominem Quaero
Gost
Hominem Quaero

Premalo se govori o veleizdaji Demokrata koji imaju čak i više poslanika od URE u parlamentu, a naravno premalo se govori i o pokvarenosti Alekse Bečića koji bi trebao da odstupi odmah nakon što je izašla u javnost ona bruka sa SDT-om. Premalo pažnje se posvećuje nečemu što bi u svakoj ozbiljnoj zemlji izazvalo takav skandal da bi morali na… Više »

Baraka
Gost
Baraka

Treba vidjeti kako Demokratd vladaju u HNovom, recimo, ili kako su vladali u Kotoru, pa cd dvakome biti sve jasno oko njihovih znanja, umijeca i posebno…demokratije…, Boranija sa velikom pricom, i nista vise

Njegoš
Gost
Njegoš

Isti su, demokrate=df=ura, nema nikakve razlike, samo zbog glasova mažu oči narodu, a ko to još nije vidio slijep je.

General
Gost
General

Pa Samo su odlozili malo zbog EU da se ne gura prst u oko. Znamo svi Dobro da je odluka kao odluka vec donesena a to je da Katnic&co odlaze I dolazi novo tuzilastvo.

Ahaaa
Gost
Ahaaa

Lose ti to ide Generale 😅😅😅😅

@@@@
Gost
@@@@

Vječna da je!Ljubo!

STOSTO
Gost
STOSTO

Demokrate su napravile gresku za izbore u NK. Uzeli su neke ausajdere za koje ni ukucani ne glasaju.

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Filipovicu posle 28 decembra dizajuci ruke iz Ure i Demokrata da se CG svetinje daju SPC oni su ga ugasili kod CG naroda , pa da sad je svu zlatom pozlate Crnogorci to ne prastaju !

Cerebrum
Gost
Cerebrum

Dobri Ljuša nikad još nije “omanuo” u analizama do sad.

Send this to a friend