Politika

Prema podacima MANS-a Radulović najaktivniji poslanik

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) je danas objavila podatke o aktivnostima poslanika na sjednicama Skupštine Crne Gore od 15. novembra 2017, godine zaključno sa posljednjom sjednicom u ovom mjesecu, saopšteno je danas iz te nevldine organizacije.

Iz MANS su kazali da je u tom periodu održano devet sjednica Skupštine u ukupnom trajanju od 75 sati ili oko 10 radnih dana, pa su poslanici radili deset puta manje nego prosječni građani.

Iz ove NVO su dodali da od 81 poslanika, 63 učestvuju u radu sjednica.

Po njihovim podacima, najaktivniji poslanik je Branko Radulović z Pokreta za promjene (PzP) sa indeksom aktivnosti 3,65. Na drugom mjestu je njegova koleginica iz PzP Branka Bošnjak sa indeksom 3,48, dok je na poziciji broj tri nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović sa indeksom 2,95.

Četvrti je Andija Popović iz Liberalne partije(LP) sa indeksom 2,6, peti je Predrag Bulatović iz Demokratske narodne partije (DNP) sa indeksom 2,34, a šesti je Bulatovićev kolega iz DNP Milan Knežević sa indeksom 2,21.

Među prvih 10 su još i Milutin Đukanović iz Nove srpske demokratije (NSD) koji se nalazi na sedmom mjestu i ima indeks 1,89, osmi je Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore, indeks 1,63, Predrag Sekulić iz vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) je na devetom mjestu sa indeksom 1,59, dok je deseti Budimir Aleksić iz NSD sa indeksom 1,55.

Iz MANS navode da međutim, ima i poslanika koji se ni na jednoj od devet sjednica nisu javili za riječ, a to su: Andrija Nikolić (DPS), Miodrag Vuković (DPS) i Radule Novović (DPS).

Sjednice Skupšine bojkotuju poslanici Građanskog pokreta URA, Demokratske Crne Gore, Socijaldemokratske partije (SDP) i Demosa.

B.M.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mileva
Gost
Mileva

Samo da ga ne okine neđe. Mnogo se unosi – bez efekta

Eeeeee
Gost
Eeeeee

Osim što je aktivan, čovjek je i pravedan. Kako i svoje mrška, u sred Skupštine, kad je potrebno!

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Sto bi tek bilo da nije bojkotovao Skupstinu, jado moj. I kad bi jos nesto suvislo pricao.

gagi
Gost
gagi

Tacno sam znao da je Branka Bosnjak ispod Branka Radulovica,a ljudi koji dobro poznaju ove “golubcice”,kazu kontra,e bogami nije ti lako profesore,ni imas li sa cim,ova bi ralo povukla.

Zoran beograd
Gost
Zoran beograd

U cemu je najaktivniji u pljuvanju političkih
protivnika i izazivanju incidenata u skupstini
crne gore.

PG_man
Gost
PG_man

Je Li najaktivniji ne znam, ali da najvece gluposti prica, u to sam siguran.

Send this to a friend