Politika Analiza

Premijer je (dijelom) u pravu

Ljubomir Filipović

Piše: Ljubomir Filipović, analitičar CdM-a

Ako integritet podrazumijeva postupanje osobe u skladu sa svojim principima, odnosno ako integritet odredimo kao kvalitet u kom se postupa časno i odgovorno, u skladu sa svojom savješću i moralnim načelima, onda je premijer u pravu. U skupštini se dobar dio poslanika (ne svi) bave političkom prostitucijom. I to nelegalnom. Da elaboriram.

Da su poslanici većine moralni ljudi, oni bi izglasali nepovjerenje ovoj vladi. Oni ne vjeruju premijeru i bezbroj puta su rekli to. Oni ne vjeruju ni ministrima. Da pojasnim i ponovim, ne svi poslanici, i ne svi poslanici većine. Neki, poput Marka Milačića otvoreno podržavaju premijera. Oni koji ga ne podržavaju čine to jer ih on potkupljuje, uhljebljenjima i sinekurama. Oni viču i landaraju, ali ne dovode u pitanje opstanak ove većine. Ne smiju jer među njima nema konsenzusa.

Ono što se, međutim, dogodilo danas, je to da je jedan poslanik, Miodrag Lekić, ustao i za govornicom u afektu, misleći na premijera, rekao da “taj klovn i pajac politički” više nema njegovu podršku. Da je Miodrag Lekić moralan čovjek (lično smatram da jeste) on bi morao stati iza svojih riječi i glasati protiv Krivokapića ako dođe do glasanja o povjerenja vladi. Što bi dalje značilo da je ova vlada pala, jer ona upravo i zavisi od jednog glasa u parlamentu.

Da se ne lažemo, svi mi znamo od početka da ova vlast ima minimalnu političku podršku u parlamentu, i da je na okupu jedino drži strah od povratka DPS-a na vlast. Svoje moralne dileme neki funkcioneri i poslanici gutaju ili rješavaju nepotizmom, uhljebljavanjem i sitnom korupcijom, neki drugi su častoljubivi, jer im to malo položaja i moći znači sve u životu. Oni iz premijerovog jata, poput Bratić, Stijovića i Vladimira Božovića su negdje i najpošteniji – oni gutaju žabe dok svoje pozicije koriste za planiranje i implementaciju strategije “reosrbljavanja” Crne Gore.

Današnja rasprava u parlamentu govori koliko je krhka i nestabilna ova vlada, i koliko zavisi od straha i pukih interesa. Ovakva nestabilna vlada ne može biti garant stabilnog društva, stabilne ekonomije i na kraju stabilne Crne Gore, koja ovoj vladi kao i vladajućoj većini očigledno nije ni interes. Danas se u parlamentu postavilo pitanje “postoji li više ova vlada”. Pored ovih uvreda, i činjenica da premijer nema većinu da među svojima sprovede svoje odluke, još jedan je pokazatelj da su poslanici vlasti danas i na ovo pitanje dali jasan odgovor – ova vlada više ne postoji.

Ali, kao i sa svim drugim stvarima vezanim za ovu vlast, ko zna što će se desiti do sjutra.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljiljana
Gost
Ljiljana

Lekic moralan 🤣🤣🤣… Jeste taman kao sto je sva skupstinska vecina… Sramota za pokoljenja.

Stanislavka Pre
Gost
Stanislavka Pre

Pridružujem se

Progres
Gost
Progres

Najviše ih je ražestilo kad im je rekao da im je sve želje ispunio…

Zoran
Gost
Zoran

Sta je problem Ljubo? Oni svaki dan pljuju po premijeru a on ne izgovara. On prvi put danas po njima oni zvek napravise, svako ljuto ko djavo. Iznervirali se sedetive piju. Slaven kaze da ga niko nije u zivotu ovako naljutio. I Pipun ljut ko djavo. Rece gotova je Vlada kako god glasali. E ne znam casti mi.

Trubjela
Gost
Trubjela

Prvo ne mislim da je Miodrag Lekić pošten a tek Milačić koji je uposlio ženu upravo kod Krivokapića za generalnog sekretara.
Što se tiče ostalih poslanika kao Radulovića koji je uposlio cijelu familiju, normalno da u skupštini vlada nemoral i premijer je u pravu.

Maki_lscg
Gost
Maki_lscg

Gledam onu gomilu Orki iz DF-a… Sauron je dao smjernice, oni odradjuju…

Slavo Kukić
Gost
Slavo Kukić

Definitivno, velikosrpski uteg o vratu CG i ovom je momentu teži i opasniji od istog tog utega u BiH.
Akademik Kukić

Crnogorcina
Gost
Crnogorcina

Bravo za najbolju vladu. Dps na aparate

Anonimous
Gost
Anonimous

Da je DPS znao da ćete se ovako poklat trebao je ovo ranije uraditi. Ovako, poslije ovog iskustva vladaće poslije ovog veljesrpskog pobačaja još 300 ljeta…

Bozo
Gost
Bozo

Bobane cujemo li se

Festadjun
Gost
Festadjun

Ovo je najgora vlada ikad, I teško da će gore bit ikad

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Haha,milačiću je zaposlio ženu mora ga branit.

lezilebovic
Gost
lezilebovic

mora da je ovaj 1dislike milacicka

Zeka
Gost
Zeka

Kakva god da je ova vlada bolja je od one ranije. One ratnohuskacke i mafijaske.

Crni panter
Gost
Crni panter

U kojem ti svijetu živiš? Ova vlada se divi ratnim zločincima koji au odgovorni za masovna ubistva i genocid. I po tebi su oni miroljubivi jel?????

radio ,, m"
Gost
radio ,, m"

Panteru ovaj tvoj Zeka je mirotvorac a svi glasači ove vlade i većine su to jer vole ratove koje je srbija izgubila samo zato su i Srbi !

Hogar
Gost
Hogar

Stvarno vjeruješ u to,da te ne kunem???

Martin
Gost
Martin

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Gojko
Gost
Gojko

Zeka,
Ova vlada je ogledalo 50+ gradana CG.

Blok 5
Gost
Blok 5

Vidim da je ova vlast toliko zabahatila da se predhodne vec pretekli po tom pitanju. A sve se busaju u prsi koliko su posteni. Nepotizam nikad izrazeniji

radio ,, m"
Gost
radio ,, m"

Oni i danas pokrenuše pitanje pokradenog Referenduma ! Sve je pokradeno i ono što je prvi put u istoriji + 10 % preko 50.000 glasova postavila EU ili Solana ! A ovi nesrećni izbori koje su oni dobili bili su pošteni kao i oni u Nikšiću !

Send this to a friend