Politika

Premijer Krivokapić se danas sastao sa ambasadorom Rumunije

Gov.me

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori Mateiem Viorelom Ardeleanuom.

Premijer Krivokapić čestitao je ambasadoru na otpočetoj diplomatskoj misiji u CG i izrazio uvjerenje da će buduća saradnja dvije zemlje biti plodonosna. On je istakao da Rumunija za Crnu Goru nije samo prijatelj, već i istinski partner, koji joj svojim iskustvom i ekspertizom može pomoći na putu članstva u EU. Krivokapić je istakao da je integracija u EU osnovni uslov za demokratski razvoj, mir i budući prosperitet u regionu, kao i jedan od ključnih faktora sveukupnih reformskih aktivnosti na Zapadnom Balkanu.

Krivokapić je rumunskog ambasadora upoznao i sa predloženim izmjenama Zakona o državnom tužilaštvu, poručivši da je kao premijer i predsjedavajući Savjeta za vladavinu prava, preporučio da se prije donošenja svih sistemskih zakona u oblasti vladavine prava, uključujući zakone o tužilaštvu, obavi javna rasprava, kao i konsultacije sa ključnim evropskim partnerima – Evropskom komisijom i Venecijanskom komisijom.

Ambasador Ardeleanu kazao je da rumunske vlasti pružaju podršku Crnoj Gori na putu ka EU, izrazivši uvjerenje da će Crna Gora do kraja njegovog mandata postati punopravna članica. On je istakao da je neophodno da se Vlada o predloženim izmjenama Zakona o državnom tužilaštvu konsultuje sa evropskim partnerima.

Sagovornici su se saglasili da bi trebalo raditi na jačanju ekonomske saradnje, posebno kroz povećanje obima investicija iz Rumunije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
I tata bi sine
Gost
I tata bi sine

Posli na lozu,nakon sastanka….😂

Cetinje
Gost
Cetinje

Krivokapicu,mi u centar grada nemamo struje,pusti se rumuna

Send this to a friend