Politika

Premijer propovijeda protiv zemaljskih ali i Božjih zakona

Ljubomir Filipović

Stav

Ljubomir Filipović, analitičar CdM-a

Premijer Zdravko Krivokapić je danas prešao svaku granicu dobrog ukusa. Ovo govorim kao hrišćanin koji vjeruje da je Hristos vaskrsao, koji poštuje svetog Vasilija Ostroškog i vjeruje da materijalni, vidljivi svijet nije sve što postoji. Vjerujem i u važnost brige za duhovni život. Međutim, ja nijesam propovjednik. To nijesmo ni premijer ni ja. To je iznad našeg platnog razreda. Kao hrišćanin smatram da ću najbolje “propovijedati” Hristovo učenje držeći se onoga što je govorio u svemu što radim.

Premijer govori a ne čini, kao farisej na koje nas je Hristos upozoravao kad je govorio o licemjerima.

Premijer ovo radi jer su mu savjetovali da to čini, ne bi li izazvao nekoga kao profesora Radonjića da ustvrdi da su vjernici intelektualci varalice i da time da autogol “crnogorskoj strani”. Da dozvoli premijeru i njegovim šefovima iz srpske crkve da potvrde “da su samo Srbi Božji narod, a Crnogorci bezbožna skupina”.

95 odsto Crne Gore čine vjernici. Osim pravoslavaca tu su i muslimani, katolici, jevreji, adventisti, budisti…

Umjesto što premijeru suprotstavljamo ateizam i igramo na njegovu loptu, bolje je da ukažemo na to da on krivo propovijeda, a najviše kad vjeru koristi da bi promovisao nepogrešivost i neprikosnovenost sveštenika pred zakonom. To je, premijeru, ne samo protiv zemaljakih, nego i protiv Božjih zakona. Posebno biste toga trebalo biti svjesni ako ste pravoslavac.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dula
Gost
Dula

g. Ljubo svaka vam je kao Njegoseva.

verica 7000€
Gost
verica 7000€

E pa Ljubo ja cijenim sve sto radis i podrzavam tvoje stavove koji su do danas bili identicni sa mojim. Sad si i ti malo pregnao . U zapadnom svijetu , naprednom i kulturnom , mnogo je vise ateista nego vjernika. Dozvoli da i u Crnoj Gori ima ateista vese od 5% koliko si odredio. Zaboravio si na slobodu vjeroispovjesti… Više »

dragica
Gost
dragica

Mozda neko gore zna ko je vozio onaj vladin mercedes, posto ovi na zemlji nikako da utvrde ko je vozio i ko je koliko popio 🙂
I jel neko došao ili je pošao….
E šou se čini!!

Ateista
Gost
Ateista

Nevjerovatni primitivizam. Iz kog je vremena ovaj covjek izronio.

Nina
Gost
Nina

Ovo je strasno.

Send this to a friend